Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piep..nąć to wszystko i na urlop na Malediwy ?

_bogus_

Recommended Posts

Ostatnio się mi nawarstwiło. W pracy. Do tego urodzinowa deprecha. Mam ochotę pier..lnąć to wszystko i przynajmniej na tydzień, dwa wyjechać gdzieś daleko. Myślę o Malediwach.

Widziałem zdjęcia, czytałem że może już za kilka lat ich nie być (najwyższy punkt to 4 m nad poziom morza - jak się lody roztopią i wzrośnie poziom mórz - bedzie po wyspach).

Pytanie - ktoś był? Wybiera się? Poleca? Nie poleca? Kiedy? Jak (indywidualnie czy z biurem - jeśli tak to z jakim)? Za ile? Warto? Nie warto? Lepiej kupić sobie flaszkę albo i dwie i zrobić wielki RESET?

Jadę z Tobą :D

A poważnie - jeśli masz troszkę czasu i ducha ryzykanta warto pojechać np na lotnisko w Berlinie i czatować na last minute. Znajomy wyczekał tak wycieczkę na Costa Rica, hotel 5 gwiazdek all inclusive za 20% ceny początkowej :o

Tylko że ta metodą możesz nie trafić na Malediwy, ale w inne fajne miejsce

Mój kolega był na Malediwach jakieś trzy lata temu. Głównym Powodem podróży było właśnie to, żeby je zobaczyc zanim znkną pod wodą. Nie wiem, jak tam się dostał, ale na pewno nie z biurem podróży. On często lata w świat z Berlina, więć pewnie i tym razem tak było. Możliwe, że samolot z przesiadką po drodze. Czasem warto poszukać takich połączeń, bo można dużo kasy zaoszczędzić.

Dzięki wszystkim za posty :-)

Majka - może na priva namiary na Twoje biuro? :-)

rrmi - krzynkę z Tobą to zawsze i wszędzie :-)

Mis Uszatek - luuuuuuubię nurkować na rafie. Nawet ostatnio sobie kupiłem obudowę do aparatu żeby za bardzo nie zamokł ;-)

baba_budowniczy, arcobaleno - no pewnie że bym was ze sobą zabrał - tylko pytanie jak przkonać żonę do tego? Będę nad tym pracował ;-)

Charlie - z tego co mówisz to jakoś powinienem żonę przekonać do pozostania w domu ;-)

Muffi - prawdę mówiąc to ja praktycznie abstynęt, mam inne wady :-)

Anisia3 - kurczę, chciałbym żeby to było zaraz po studiach, wtedy mogłem iść na żywioł. No może jak zmienię pracę?

Malediwy trzeba będzie zaliczyć. I poważnie podejść do zmiany pracy - 8 lat w tej samiej firmie to jednak chyba za długo.

Napić się tam jak najbradziej można i to bardzo dobrych rzeczy. :wink: W hotelach, kompleksach turystycznych jest absolutnie wszystko. Warto jednak połączyć z wycieczką na Sri Lankę, bo wyjazd na Malediwy polega na tym, że wywożą Cię na maleńką wysepkę z kompleksem bungalowów i reatauracją oraz jednym sklepem z pamiątkami. Wysepkę obchodzisz w ok. 20 min. dokoła. Ludzi na takiej wysepce nie ma za dużo, ilość turystów limitowana, więc plaża pustawa, czlowiek od człowieka w sporej odległości. Morze natomiast jest absolutnie fantastyczne, zupełnie przezroczyste, czyściutkie i ciepłe, pływają już przy brzegu różne rybki i nie trzeba być super pływakiem czy nurkiem, aby zobaczyć te wszystkie cuda pod wodą. Ja nie nurkuję ze sprzętem, pływam dość przeciętnie, a plywając z fajką i maską widziałam fantastyczne rzeczy, bo brzeg rafy był bardzo blisko. jesli nie jesteś zapalonym nurkiem, to po kilku dniach będziesz się trochę nudził. ale relaks boski! :) Do tej pory to wspominam, gdy mam największego doła.

Gość 2mm
Dzięki wszystkim za posty :-)

[

I poważnie podejść do zmiany pracy - 8 lat w tej samiej firmie to jednak chyba za długo.

8 lat w tej samiej firmie????? A to w ogóle jest mozliwe w obecnych czasach?

• 2 weeks później...