Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA POSTAWIENIE DOMU OKOLICE SŁUPSKA

Recommended Posts

• 5 weeks później...

Cześć - my też ze Słupska

Magda 25 jak dobry to nie tani i odwrotnie

Karsyk - zazdroszczę że już budujesz - my czekamy na akt a ceny rosną ....

za 20 robocizny to komórkę teraz można postawić i to dopiero w 2008 roku ...

rozbestwiło się towarzystwo ...

ci najlepsi wyjechali

dobrzy mają terminy do końca roku 2008 zajęte

ci bez doświadczenia mają wolne terminy - ale średnio mi się chce siedzieć na budowie i ich pilnować

oj dolo dolo - czemuż w zeszłych leciech chałupy nie stawiałem ...

ale materiały juz kupujemy

Pozdr

no ja na swojego nie nazekam i wole za te 18tys zl jaka jest rożnica miedzy niby tym dobry a tym moim i siedziec na budowie i sam go pilnowac a do tej pory jakos sie na nim nie zawiodlem wszystko jest zrobione naprawde dobrze, pozatym jakbym czekal na fachowca to bym materialy juz po nowych cenach kupowal i bym sie budowal jak mucha w smole moj majster oprocz mojej budowy ma jeszcze 3 i tylko na mojej są materialy i ma co robic a z ciekawostek powiem ze musialem ytonga az z chojnic sciagac bo w slupsku od stycznia ytonga nigdzie nie ma i nalezy czekac min. 2 miesiac a ceny rosna i pewnie szybko nie przestana w lutym kupowalem w slupsku bloczki po 2,55 a ostatnio jak dokupowalem bo mi na taras zabraklo to byly juz po 4,7 wiec jak macie kase to polecam fachowcow z terminami do 2008 i cenami z kosmosu

no ja na swojego nie nazekam i wole za te 18tys zl jaka jest rożnica miedzy niby tym dobry a tym moim i siedziec na budowie i sam go pilnowac a do tej pory jakos sie na nim nie zawiodlem wszystko jest zrobione naprawde dobrze,

pewnie umowę w zeszłym roku podpisałeś i robi na gębę bo wykorzystałem wszystkie znajomości i kontakty i niż 35tyś nie znalazłem. A bez umowy i rachunku budować się nie będę bo w razie co to papier jest papier i mogę swojego dochodzić.

pozatym jakbym czekal na fachowca to bym materialy juz po nowych cenach kupowal i bym sie budowal jak mucha w smole moj majster oprocz mojej budowy ma jeszcze 3 i tylko na mojej są materialy

o mareriałach to wiem - kupiłem już bloczki, materiał na dach a ytonga aprawdopodobnie dostanę na początku maja

w lutym kupowalem w slupsku bloczki po 2,55 a ostatnio jak dokupowalem bo mi na taras zabraklo to byly juz po 4,7

W dombecie bez łaski za 3.3 brutto bez negocjacji - trochęś przepłacił

wiec jak macie kase to polecam fachowcow z terminami do 2008 i cenami z kosmosu

Nie bądź złośliwy - kasy ni mamy czekamy na akt notarialny a później na pozwolenie - dopiero bank da kredyt - ile możemy to kupujemy

A jak możesz to podeślij na priva namiary na twojego majstra to z nim też porozmawiam

Acha - jednego znalazłem za 25tyś - znajomek polecił że ładnie robi i sprawdzać nie musi - pojechałem na jego budowę (stan zero) żeby zobaczyć jak mu robią - jak odpaliłem niwelator i dalmierz laserowy (trochę sprzętu się własnego ma) coby wypoziomowanie sprawdzić to się okazało że na szerokości budynku 4 cm różnicy w poziomie złapał .... a i główne przekątne o 7cm się nie zgadzają

Znajomy ma problem a ja z tą ekipą gadał nie będę

Taki trochę upierdliwy jestem

Cóż...ceny zależą od wielkosci domu ale raczej nie schodzą poniżej 40 tys. za stan surowy otwarty.Na ten sezon to dosc trudno bedzie złapać kogoś z "wolnymi terminami".Biorąc pod uwage fakt ,że mogą sie pojawić problemy z zaopatrzeniem w materialy dla indywidualnych odbiorców a co za tym idzie przestoje na budowie moze warto rozważyć zatrudnienie ekipy ,która bierze to na siebie,niekoniecznie najtansza oferte :-? Ja przyznaję ,że trochę mi opadły rączki...ale cóż,taniej już nie będzie Pozdrowienia!