Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basen

Recommended Posts

Inne pytanie, chcesz domowy basen budowac, czy na zewnatrz?

My chcemy w ogrodzie wybudowac na Mazurach na wsi, lecz nie jestem pewien co w zime, czy trzeba wode wypopmpowac, czy nie. Mrozy sa tam zbyt mocne. W zimie by mozna samochodem na lod wyjechac... ;) Skad Ty jestes?

Chcialem tez juz dawno napisac do tych firm i sie popytac, lecz zawsze jakos za malo czasu ;) No, moze teraz cos rusze ;)

Witam basenowiczów :)

Mam podobny problem.

W tym roku kupiłem domek z basenem (woj. mazowieckie).

Dom jest w stanie surowym a basen na zewnątrz o wymiarach 6*12m o głębokości 1,8m. Basen jest super ale trzeba jeszcze nad nim popracować. Obecnie jest on tylko wybetonowanym "dołkiem" bez dodatkowych instalacji. Poprzedni właściciel na beton bezpośredno pomalował farbę olejną :oops: bez podkładu.

Proszę o pomoc, czym powinno się zagruntoać beston, aby można było pomalować farbą i po zimie spowrotem nie odpryskała farba (obecną farbę należy zeskrobać- są odpryski :-?

Pytałem się w firmach czym mozna to wyłożyć. Oferują specjalną folie do basenów. Wszystko jest super ale gdy spytalem o cene to :o 15 TYS zł !!! wraz z robocizną. Więc odpada.

Więc zostaje skrobanie i ponowne malowanie.

Czym można go pomalować aby po roku farba się trzymała.

Pozdrawiam 8) forumowiczów

Coz, basen kosztuje, utrzymanie basenu chyba tez nie jest za tanie :( Ale co sie wszystkiego nie robi dla zdrowia ;)

@hubwarka:

Mowili firmy co jest z basenem zewnetrznym podczas ZIMY *brrrrr* Musi sie wode wypompowac??? Na wsi bez kanalizacji byloby to dla nas dosc trudne...

Witam.

Jeżeli chodzi o Alkorplan, to jest strasznie drogi. Cena jest w $ a na mój basen 6*12m to koszt samego materiału to około 9 tys zł :roll: a dodatkowe listwy wykańczające i robocizna to tylko bagatela 15 tysiaków :o .

U mnie woda na zimę jest wypompowywana- z tyłu działki mam pola i narazie bez problemu można wylać.

Czy macie jakieś propozycje odnośnie tańszego wykończenia basenu (kształt prostokątu)?

Czy tylko olejna na beton mnie ratuje?

A co powiecie na temat folii przykywającej basen? Dowiadywałem się, koszt na mój rozmiar to około 600 PLN :oops:

Może na przyszły rok.

Poz.