Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

.....:-(((((

Recommended Posts

Do zawodu kata jad do różnych innych trzeba mieć predyspozycje.

Jakie ? Trzeba być psychopatą ? Trzeba być pozbawionym sumienia ? A może jeszcze coś innego ?

Tak mi przyszło do głowy, że ten zabójca nadawałby sie na kata. Wystarczyłoby go upić i powiedzieć mu, że ma zabić diabła.

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, ze tu się dyskusja cala toczy... Trudny temat.

Jak ukarać zabójcę. Szkoda, ze w ogóle musi być rozpatrywany.

Tak sobie myślę, ze nikt nie rodzi się jako zabójca. Gdzieś ktoś po drodze zawiódł tego człowieka. Rodzina? Szkoła? Społeczeństwo?

Czy kara powinna dotyczyć tez tych co zawiedli?

Jeśli mówimy – nie zabijaj.., to czy oznacza to - w ogóle.., czy są wyjątki?

Uważam, ze to, ze jeden człowiek drugiemu robi jakakolwiek krzywdę, a już chyba największa jest pozbawienie kogoś życia, jest porażką dla nas wszystkich. Dla świata w ogóle

Czasami jak chwyci mnie złość to tez mowie, ze chyba jedyny sposób na spokój na świecie jest likwidacja tych co się nie nadają na to aby żyć w społeczeństwie... . ale nie wiem czy tedy droga... Bo to tez jest złe..., a nie można zło zwalczać złem... Jeśli chcemy mieć więcej dobra, to nie można czynić cos innego prócz dobro....

Jak mówię, trudny temat... Ja tez nie znam odpowiedzi.., tylko szukam..., jak mi wszyscy...

:roll:

Moja mama pracuje w psychiatryku i z takimi "przypadkami" wizji i omamów spotyka się prawie na co dzień..kiedyś w pracy pacjent napadł na nią i zaczął dusić..

Ten psychol był pijany i "widział diabła", tamci na oddziale są na odwyku i też mają podobne wizje..

przyszło mi teraz do głowy, że może to się skończyć tak, że lekarze orzekną u niego chorobę psychiczną i ciekawe co wtedy bedzie z jego karą.. :evil:

A tak na marginesie rodzice tego dziecka dobrze wiedzieli w jakie ręce oddają dziewczynkę bo sami są chyba tego samego pokroju... :evil:

Czasami jak chwyci mnie złość to tez mowie, ze chyba jedyny sposób na spokój na świecie jest likwidacja tych co się nie nadają na to aby żyć w społeczeństwie... . ale nie wiem czy tedy droga... Bo to tez jest złe..., a nie można zło zwalczać złem... Jeśli chcemy mieć więcej dobra, to nie można czynić cos innego prócz dobro....

Jak mówię, trudny temat... Ja tez nie znam odpowiedzi.., tylko szukam..., jak mi wszyscy...

Zeljko, teoretycznie masz rację. Ale w praktyce to jak dotąd chyba najskuteczniejszy był kodeks Hammurabiego. Nie jestem historykiem, więc mogę się mylić, ale nie przypominam sobie, by ktoś wymyślił coś skuteczniejszego na bandytów.

Zeljko, teoretycznie masz rację. Ale w praktyce to jak dotąd chyba najskuteczniejszy był kodeks Hammurabiego. Nie jestem historykiem, więc mogę się mylić, ale nie przypominam sobie, by ktoś wymyślił coś skuteczniejszego na bandytów.

No tak.., tylko chodzi o to aby nie dochodziło do takiego czegoś., ze byśmy nie musieli wybierać mniejsze zło..., a raczej działać tak aby tego zła wcale nie było.... Myślę, ze to jest nasze zadanie...

Ja wiem, ze jeśli w organizm wkrada się rak, to go się wycina.., ale chodzi o to aby nie dopuścić do tego aby w ogóle powstał..

Ja nie wiem, jak rodzice tego dziecka mogli je zostawić pod opieką skrajnych degeneratów. Oni tez powinni odpowiadać przed sądem :evil: . To tak jakby ją zamknęli w małej budzie z rottweilerem szkolonym do walk psów i byli zdziwieni, że zagryzł :evil:

czytałam dzisiaj, że szanowniej małżonce pana widującego diabły grozi 3 lata :evil: :evil: :evil: :evil:

tego już nie potrafie skomentować. Tzn potrafię, ale bym bana dostała na 1000 lat :evil: :evil:

Wczoraj znów zapodali Raport Mniejszości w tv - tam problem więźniów jest bardzo fajnie rozwiązany. Minimum nakładów finansowych i przestrzennych.

Dla mnie w tej sprawie winni są:

a. mordercy - wiadomo,

b. rodzice dziewczynki - kto oddaje dziecko pod opiekę komuś takiemu? (wczoraj w tv matka dziewczynki mówiła, ze "nie zauważyła nic niepokojącego" gdy zostawialą małą)

c. osoby, które zdecydowały, że mała może wrócuic do domu rodzinnego z placówki wychowawczej - jak widać, źle ocenili gotowość rodziców do pełnienia swoich obowiązków.

Ja wiem, ze jeśli w organizm wkrada się rak, to go się wycina.., ale chodzi o to aby nie dopuścić do tego aby w ogóle powstał..

No to akurat jest niemożliwe. Od wieków ktoś kogoś napadał.

Żeby wręcz nie wspomnieć Kaina i Abla :wink:

No tak, a tego Jednego co twierdzil i swoim przykladem pokazal, ze jest mozliwe.., to zamordowali... :-?

>co moglo doprowadzic ludzi do takiego stanu... takie upodlenie...

nasz system spoleczny lezy w gruzach <

Tak jest!

Spoleczenstwo ktore roztacza nadzwyczajna opieke nad mordercami zapewniajac im wikt i opierunek po kres ich dni a zdrugiej strony pozwala bezkarnie mordowac male dzieci-za daleko nie zajdzie.

Zwlaszcza w konfrontacji ze spoleczenstwami ktore przestrzegaja zasady,ze komus kto odbiera czyjes zycie jego zycie nie moze byc darowane.

I bardzo slusznie bo niby dlaczego zycie mordercy ma byc cenniejsze niz jego ofiary.

Nikt z nas nie jest szczęśliwy ze z naszych pieniędzy maja darmowe spanie i wyżywienie..., a bezdomny zdychają z zimna na ulicy.., chorzy na raka umierają bo nie mogą się doczekać leczenia, niepełnosprawny musza sami zapłacić za pomoc i rehabilitacje, bo im sie nie nalezy...,a przecież ci ludzie choroby nie wybrali...

To jest bardzo chore. :-?

Osobiście nie jestem za kara śmierci, bo uważam, ze nie można mówić komuś, ze nie wolno zabijać a potem robić to samo...,ale jestem za tym aby oni samy na siebie pracowali w tych więzieniach.., aby życie dla nich było karą...I żadnych okoliczności łagodzących i możliwości ubiegania się o zmniejszenie kary...Zamkniecie na zawsze, skromne życie i ciężka praca.

Osobiście nie jestem za kara śmierci, bo uważam, ze nie można mówić komuś, ze nie wolno zabijać a potem robić to samo
Moze i nie tak , ale kazdy kto robi krzywde innym powinien sie liczyc z kara za to co robi .

I to nie tak , ze my jako spoleczenstwo zrobimy czy zachowamy sie jak mordercy.

A u nas ?

Jak pisze baba , powiedzieli o 3 latach kary wiezienia dla pijanej kobiety , ktora widziala jak jaj maz rozbija mala dziecieca glowke siekiera i nie zrobila nic.

To jest %%^$$# patologia kodeksu karnego czy juz nie wiem jak to nazwac.

Gdyby ode mnie to zalezalo to jestem w takich sytacjach za kara smierci , w sytacjach kiedy wina jest 100%.

Zreszta co tu gadac , rece opadaja :-?

rrmi, tez zastanawiam sie nad tym czy jednak ta kara smierci nie byla by takim mocnym srodkiem.., wlasnie zapobiegawczym...

Chyba jednak czlowiek potzrebuje ten bat nad glowa aby zachowiwal sie w porzadku... :-?

Szkoda ze ten bat nie tkwi juz w kazdym z nas... A nie tkwi..., jak widac...