Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MOZAIKA artystyczna z kamienia naturalnego

lubosz karwat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 730
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kota jest super :D

mnie nasunęła sie nazwa(jak wszyscy to i ja :wink: )"brak równowagi"

bo czarne przeważa :D

moja mozaika zaczyna się klarować , ale na ile znam siebie to jeszcze kilka razy zmienię koncepcję :oops: a jako że jeszcze trochę czasu zanim się za nią wezmę więc pewnie jeszcze kilka wariantów będzie (może średnią jakąś wyciągnę :wink: )

na razie zrezygnowałam z "gołej baby"na skraju wanny na korzyść przeplatających się kół (okręgów) w ciemnoczekoladowych i "beziowych ", w to chcę wpleść jakiś kwadrat (obwód kwadratu :wink: )w jakimś intensywnym kolorze (niebieski ? )

mozaika będzie tylko w mokrych miejscach więc myślałam żeby "kwadraty" wrzucić po jednym na każdy kawałek mozaiki(każdy w innym kolorze?) i powtórzyć je na podłodze (tym razem z całych płytek) i mogą się przepleść jak koła na ścianie

to co sobie rysuję jeszcze się nie nadaje do pokazania ale chyba jasno opisałam

jak myślicie jak to wyjdzie???

podłoga ma jakieś 12 metrów minus wanna i brodzik na które kwadraty mogą powłazić (przeplecione mozaiką?)

cholera przeczytałam to i jakiś oczopląs mi wychodzi :o

:D

:lol: Jak wszyscy, to wszyscy - mi się koto skojarzyło z zegarem słonecznym :o

Matko, czytałam ze trzy razy Twój opis mozaiki i za cholerę nic nie zrozumiałam prócz tego, że kwadraty :oops: Muszę chyba na efekty poczekać :roll:

Witajta.

Mamuś ja tez tak średnio przyswoiłem opis Twojej mozaiki, ale na pewno wiesz, co robisz i będzie świetna :) Nic tylko czekać na zdjęcia jak juz będziesz ja miała wyklejoną:)

To jak koty to koty :D

Tutaj mam kolejnego tylko z fakturzonego a nie polerowanego :) taki bardziej do mnie przemawia :) i tym razem ma oczy z labladorytu bo tamten miał onyxowe ślepia:)

Pozdrawiam

http://images27.fotosik.pl/173/7bb9026362f00e8d.jpghttp://images27.fotosik.pl/173/cb4e0f81fd1ca9b3.jpg

http://images23.fotosik.pl/173/b8ead202150d0dae.jpghttp://images28.fotosik.pl/174/66fa5c82558f8891.jpg

http://images23.fotosik.pl/173/d3a1f3f499243aa0.jpg

Co jest z tymi kotami? Mam w domu cztery takie potwory - to jest żywioł nie do opanowania :evil: . I jeszcze tutaj, na forum ich pełno... W dodatku znalazłem zdjęcie mozaiki, którą zrobiliśmy ponad roku temu i której juz nie mamy, a na której jest ... kot! Koszmar! Tym bardziej, że niezbyt urodziwy. Nie mogę go pokazać, bo administrator sieci, z której korzystam, uznał, że Fotosik zawiera treści uznane za nieodpowiednie :o i się nie otwiera. A wklejać zdjęcia umiem tylko przez fotosik. Trudno.

Lubosz, Labradorytooki (to imię raczej się nie przyjmie :wink: ) bardzo ładny. Tylko mam jedno pytanie: czemu od razu zafugowany, skoro jest na siatce?

I może jeszcze jedno pytanie: jakim klejem kleisz kamień do siatki? Bo my używamy polimerowego, ale musimy go zmienić, bo wprowadza nas zbyt szybko w nieco odmienne stany świadomości...

Co jest z tymi kotami? Mam w domu cztery takie potwory

Mylisz się, to one mają Ciebie i pewnie uważają, że całkiem łatwo poddajesz się tresurze :wink:

(Moja jedna wyszkoliła nas nieźle)

Lubosz jeśli ten czarny przypominał Behemota, to ten kota z Cheshire (vide "Alicja w krainie czarów") - tego znikającego. :) Super są, oba.

Co jest z tymi kotami? Mam w domu cztery takie potwory - to jest żywioł nie do opanowania :evil: . I jeszcze tutaj, na forum ich pełno... W dodatku znalazłem zdjęcie mozaiki, którą zrobiliśmy ponad roku temu i której juz nie mamy, a na której jest ... kot! Koszmar! Tym bardziej, że niezbyt urodziwy. Nie mogę go pokazać, bo administrator sieci, z której korzystam, uznał, że Fotosik zawiera treści uznane za nieodpowiednie :o i się nie otwiera. A wklejać zdjęcia umiem tylko przez fotosik. Trudno.

Lubosz, Labradorytooki (to imię raczej się nie przyjmie :wink: ) bardzo ładny. Tylko mam jedno pytanie: czemu od razu zafugowany, skoro jest na siatce?

I może jeszcze jedno pytanie: jakim klejem kleisz kamień do siatki? Bo my używamy polimerowego, ale musimy go zmienić, bo wprowadza nas zbyt szybko w nieco odmienne stany świadomości...

Kotek jest za fugowany by był gotowy od początku do końca.

Siateczka jest tylko dla wzmocnienia i można go powiesić jak obrazek albo przykleić do czegokolwiek.

Co do klejów ja stosuje żywice wszelkiej maści to wszystko zależy gdzie będzie dana mozaika i na co będzie narażona, gdy juz to wszystko wiem to dopiero wtedy dobieram klej.

Fajnie ze kocury się wam podobają.

Pozdrawiam

ps a tutaj juz ma ładnie siateczke obcietą jeszcze tylko szlifowanko boków i gotowe.

http://images24.fotosik.pl/176/e4ed15ea0199160a.jpg

nie pokazałam szkicu bo nie mam aktualnie ani skanera ani aparatku :-?

jak odzyskam jedno z dwóch to wrzucę i jak czasu ciut znajdę bo ostatnio nawet na forum mam tylko kilka minut :-? (matka jest tylko jedna :wink: )

a co do kotów to im więcej tym lepiej :D (na mnie taki malusi poluje poluje :D )

Matko, czyżby Cię dopadła remontowa rzeczywistość? :wink:

A ten malusi kot to już nabył małżonka, czy jeszcze negocjuje?

Lubosz, piękne te płytki :o W pierwszym odruchu zaczęłam się zastanawiać, czy by nie zerwać parkietu w korytarzu :lol: :lol: :lol:

Te pierwsze to by były jak znalazł pod kolor... mojego kota :lol:

Kotów nigdy dość :wink: