matka dyrektorka 11.12.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 a macie jakieś doświadczenia z mozaiką z tłuczonych płytek? nie ciętych ale własnie tłuczonych tak żeby się pobawić z grubościami płytek i fugi i różnicą faktur??mam ochotę zrobić sobie coś takiego w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 12.12.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witajcie. matko dyrektorko Zajmujemy sie mozaikami od no juz jakies 8 lat wiec jakies doswiadczenie tam mamy Mozaika z płytek tluczonych to nie wyzwanie ale postaram sie Ci pomoc jak bede mogł. Pytaj w czym jest problem?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 13.12.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Tesser Indianin powalający - jak zwykle. Przepraszam, że się nie odzywam, nie zmieniłam zamiarów, życie je troszkę tylko przesuwa Lubosz fajna - taka troche kubistyczna mi się wydaje. Ciekawa jestem bardzo efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 13.12.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witajcie. Widzisz kofi ludzie szukaja roznych postaci w których pokazuje sie mozaike. Jedna z nich ject wlasnie taka. Robimy 2 egzemplaze jeden z kamieni naturalnych a 2 z plytek nasciennych. To bedzie takie porownanie kamienia z flizami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 13.12.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 jaki problem z mozaiką z tłuczonych płytek jeszcze nie wiem ale znajomi mi chcą wybić z głowy bo : niepraktyczne (dużo fugi i trudniej w czystości utrzymać) orobię się a nie warto bo jeden z drugim mi położą płytki w dwa dni , ty sie zajmij tym co umiesz a robotę zostaw specom , na pewno ci wyjdzie socrealistyczny dworzec itp. jak się do tego zabrać z grubsza wiem (najpierw potrenuję na kawałku karton gipsu) i w zasadzie chciałam wiedzieć jak to się w praktyce sprawdza , z mozaiki nie zrezygnuję ale chciałabym znać "plusy dodatnie i plusy ujemne". a ta baletowa mozaika piękna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 13.12.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 matko dyrektorko Twoi znajomi maja racje ale nie do konca fakt ze duze fugi nie wygladaja ladnie a w tluczonej mozaice ukladanej na "dziko" to nieuniknione. Ale fugi mozna zrobic w poziomie i plaszczyznie rowniej plytka i utrzymanie czystosci nie sprawi tutaj klopotu. Jesli fugi bedziesz miala wglebione i duze to sama wiesz co tam sie gromadzi. Dlatego taka mozaike my ukladamy z malymi fugami czyli juz nie do konca ksztalt plytki jest przypadkowy, ale fugi tez robimy rowniutkie chyba ze klient zyczy sobie inaczej:) A tak to taka mozaika jest bardzo latwa w utrzymaniu nawet latwiejsza niz normalne plytki ale pod warunkiem ze fugi rownaja sie poziomem z plytkami. No to musisz sie sama zdecydowac czy robic takie cos czy nie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.12.2007 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 matko dyrektorko W skrócie ujmę: są same plusy ujemne... Duże fugi (bo pierwszym razem pewnie małe nie wyjdą ), dworzec socreal (swoją drogą masz dziwnych znajomych - czemu tak im się kojarzy mozaika, a nie np. z Herkulanum?) itp... I tylko jeden plus dodatni - będzie to coś, co zrobisz sama, własnymi ręcami Twoja praca, Twój pomysł, Twoje wykonanie - hmmm... Trudny wybór, zaiste... jak uważasz, że gra nie warta świeczki, to po co sobie głowę zawracać?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 15.12.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 ja już zdecydowałam mam nawet płytki kupione a do plusów dodatnich trzeba jeszcze doliczyć że moja łazienka będzie jedyna . nie będzie przypominać katalogowych wnętrz (których nie znoszę) no i zrobię ją sama . a poza tym ja przekorna jestem i czasem działam wbrew wszystkim dobrym radom (tak było np z kupnem domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.12.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 I tak trzymać, Matko Dyrektorko, tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 15.12.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 nawet się nie staram samo wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 15.12.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 To tak jak mi Samo się jakoś tak robi, że jak coś sobie wymyślę, to wszyscy wielkie oczy wywalają, co ja znowu wykombinowałam i po co A mozaiki są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 15.12.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 No prosze matko dyrektorko ale pochwalisz sie nam jak juz cos tam poprzyklejasz?? Cieszy mnie ze myslisz w ten sposób o swiojej lazience ze bedzie jedyna i nie do podrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 16.12.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 zrobienie mozaiki jest łatwiejsze niż wklejanie zdjęć będziecie musieli do mnie przyjechać żeby ją zobaczyć(chyba że do tego czasu się nauczę wklejać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 08.01.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A jak sie wam podobaja takie plytki mozaikowe?? maja wymiar 30/30 Musze takich 60 zrobic beda na tarasie u klientahttp://images30.fotosik.pl/138/beb0bba18426ed0f.jpg[/url http://images26.fotosik.pl/137/fdf05144361248b3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.01.2008 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Ja nie mogę Ktoś wpadł na pomysł, żeby płytki zamawiać zamiast cały taras Fajny taki klient A kto te płytki będzie układał?? Ty czy przygodny glazurnik dla oszczędności?? Płytki super, ale w układaniu to nie będzie chyba najłatwiejszy materiał Przy odrobinie "fachowości" można zepsuć cały efekt.... Szkoda by było, jakby je dać obcemu do układania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 09.01.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 ok no co ty klientela ma montarz gratisowo przy takiej ilosci:) Ale to dopiero na wiosne jak bedzie cieplo :)narazie trzeba te plytki ulozyc mysle ze wyjdzie super bo te plytki sa tak specjalnie koslawo robione by byla taka faktura . Mi osobiscie taka duza faktura tez sie podoba. Np ten pegazik na zdjeciu jest zrobiony na gladko a gdyby mial fakture wygladal by lepiej. Bylo by jakies życie w tej mozaiice.No ale taka wola klienta http://images34.fotosik.pl/102/811035be9629c44e.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.01.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Hehehe Mi się podobają takie nierówne. Ja po prostu oczyma duszy zobaczyłam kasiastego klienta, który z "oszczędności" zamiast całej mozaiki zamawia płytki i daje je potem jakiemu taniemu glazurnikowi do ułożenia A ten glazurnik próbuje to wszystko na siłę wyrównać Taka wizja... I mi się od razu szkoda zrobiło :rol: Miałam tak ze swoim glazurnikiem. Pół roku szukałam płytek o nierównej powierzchni, a ten mi potem chciał je równać Tyle, że nie miałam opcji montażu przy kupnie A Pegazik cacusi jest Jak z hiszpańskiej wyższej szkoły jazdy prosto z Wiednia - taki dobrze ułożony Ale ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 10.01.2008 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 cudne moje mają być w stylu słoneczka (ciekawe co mi wyjdzie ) pegaz piękny jest tylko trochę za grzeczny w formie ja sobie wymyśliłam taką antyczną kobietę z dzbanem siedzącą na brzeżku wanny mojej , a jeśli kicz wyjdzie to dorobię siusiającego amorka nad kibelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.01.2008 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 cudne moje mają być w stylu słoneczka (ciekawe co mi wyjdzie ) pegaz piękny jest tylko trochę za grzeczny w formie ja sobie wymyśliłam taką antyczną kobietę z dzbanem siedzącą na brzeżku wanny mojej , a jeśli kicz wyjdzie to dorobię siusiającego amorka nad kibelkiem Mannekenpisa?? A będziesz go przebierać w odświętne stroje?? To może lepiej Jeannekenpiskę ?? http://www.campereavventure.it/images/can06/1-Jeanneken-Pis.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 10.01.2008 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 boska szkoda ubierać ale trochę inny klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts