Matti 03.03.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 dzięki za wszystkie porady , może jeszcze ten http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=362 jednak tu mamy pomysł dobudowy w kostce garażu wydłużając ja małego baseniku sauny i pom.rekreacyjnego. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 03.03.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 dzięki za wszystkie porady , może jeszcze ten http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=362 jednak tu mamy pomysł dobudowy w kostce garażu wydłużając ja małego baseniku sauny i pom.rekreacyjnego. dzieki Całkiem niezły ten projekcik. Ale dla dwóch osób ponad 200 m2 - kto to będzie sprzątał??? No i sporo wydasz - ale NIE REZYGNUJ Z MARZEŃ - trzymam kciuki - załóż dziennki jak zaczniesz budowę - chętnie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.03.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 dzięki za wszystkie porady , może jeszcze ten http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=362 jednak tu mamy pomysł dobudowy w kostce garażu wydłużając ja małego baseniku sauny i pom.rekreacyjnego. dzieki Archipelag ma fatalną opinię na forum, więc może lepiej nie ryzykować z tak skomplikowanym projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 04.03.2007 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Archipelag ma fatalną opinię na forum, więc może lepiej nie ryzykować z tak skomplikowanym projektem. Masz może jakieś przykłady ,na co uważać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 04.03.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 A patrzyłeś na stronach Archon? http://www.archon.pl Może tu coś Ci się spodoba. Projekt, który wybrałeś jest wypasiony. Uważam, że jak dla dwóch osób troszeczkę za duży Sprzątaczka będzie potrzebna Ale skoro takie masz marzenie to nie rezygnuj tylko realizuj swoje zamierzenia. Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.03.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Archipelag ma fatalną opinię na forum, więc może lepiej nie ryzykować z tak skomplikowanym projektem. Masz może jakieś przykłady ,na co uważać?? Zajrzyj np. w ten wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1350430&highlight=archipelag#1350430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 04.03.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 A patrzyłeś na stronach Archon? http://www.archon.pl Może tu coś Ci się spodoba. Projekt, który wybrałeś jest wypasiony. Uważam, że jak dla dwóch osób troszeczkę za duży Sprzątaczka będzie potrzebna Ale skoro takie masz marzenie to nie rezygnuj tylko realizuj swoje zamierzenia. Życzę powodzenia! Bylem obecny na ich forum http://www.archon.pl/index.php?act=17&fact=2&fid=m409a414b8a548&wid=426a77ed7c059 Jak widzisz do projektu dostalem odpowiedz ze jest tak dużo błędów ,i tu zaczyna się gorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 04.03.2007 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Archipelag ma fatalną opinię na forum, więc może lepiej nie ryzykować z tak skomplikowanym projektem. Masz może jakieś przykłady ,na co uważać?? Zajrzyj np. w ten wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1350430&highlight=archipelag#13 50430 Projektantem jest sam szef tej pracowni ,myślę ze on zrobił poprawnie własny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.03.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ale ten dach mnie przeraża . Podejrzewam, że sporo wykonawców również przerazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 04.03.2007 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ale ten dach mnie przeraża . Podejrzewam, że sporo wykonawców również przerazi Masz racje ,bede rozmawiał z projektantem ,tu pytanie na jaki szczegóły zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 04.03.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Mam wrażenie, że Ciebie na ten dom stać. Na twoim miejscu wybudował bym obok mały parterowy, czteropokojowy domek gościnny. Jak Ci się znudzi ten wielki to go sprzedasz i przeprowadzisz się do małego, taniego w eksploatacji, wygodnego i łatwego w utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 04.03.2007 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Mam wrażenie, że Ciebie na ten dom stać. Na twoim miejscu wybudował bym obok mały parterowy, czteropokojowy domek gościnny. Jak Ci się znudzi ten wielki to go sprzedasz i przeprowadzisz się do małego, taniego w eksploatacji, wygodnego i łatwego w utrzymaniu. Widzisz takie to mam na wynajęcie ale cztery i nie obok ale na przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 04.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Mam wrażenie, że Ciebie na ten dom stać. Na twoim miejscu wybudował bym obok mały parterowy, czteropokojowy domek gościnny. Jak Ci się znudzi ten wielki to go sprzedasz i przeprowadzisz się do małego, taniego w eksploatacji, wygodnego i łatwego w utrzymaniu. Widzisz takie to mam na wynajęcie ale cztery i nie obok ale na przeciwko No to masz jeden problem z głowy. Buduj i mieszkaj wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 04.03.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Mam wrażenie, że Ciebie na ten dom stać. Na twoim miejscu wybudował bym obok mały parterowy, czteropokojowy domek gościnny. Jak Ci się znudzi ten wielki to go sprzedasz i przeprowadzisz się do małego, taniego w eksploatacji, wygodnego i łatwego w utrzymaniu. Widzisz takie to mam na wynajęcie ale cztery i nie obok ale na przeciwko No to masz jeden problem z głowy. Buduj i mieszkaj wygodnie. Mimo tego żadnych pomysłów dotyczących dachu, Twoj domek jest naprawdę ładny a co do mego porównania masz lepiej nasze maja miejsca parkingowe,żadnego garażu w bryle domu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 04.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Dom mało ciekawy,ale przy odpowiednim nadzorem architekta/plastyka....??? Ktoś napisał ,że będzie kosztował 1mln.Moim zdaniem z 4mln. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić takiego domu i płytek z Leroya za 40zł/m2. Prędzej widziałbym -na dachu łupek.Przy takim kształcie dachu pięknie by wyglądał. Elewacje z motywami z kamienia.Duże przeszklenia.Drewniane tarasy wokół domu itp..itd. A serio - wydaje mi się,że to taka mini-prowokacja z Twojej strony......:):) Ktoś kto ma taką wizję i finanse by ją zrealizować nie pyta się na forum o opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 04.03.2007 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Dom mało ciekawy,ale przy odpowiednim nadzorem architekta/plastyka....??? Ktoś napisał ,że będzie kosztował 1mln.Moim zdaniem z 4mln. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić takiego domu i płytek z Leroya za 40zł/m2. Prędzej widziałbym -na dachu łupek.Przy takim kształcie dachu pięknie by wyglądał. Elewacje z motywami z kamienia.Duże przeszklenia.Drewniane tarasy wokół domu itp..itd. A serio - wydaje mi się,że to taka mini-prowokacja z Twojej strony......:):) Ktoś kto ma taką wizję i finanse by ją zrealizować nie pyta się na forum o opinie... Odpowiem z taka sama szczerością jak zadałeś pytanie- można stracić kupę forsy ja ja straciłem dając wykonanie projektu w Białogardzie ekskluzywne biuro pierwszej klasy obsługa, zapłaciłem i dostałem bubel.Na forum znajdują się ludzie którzy odpowiadają na pytania z doświadczenia -a to bardzo sobie cenie. Mozę przyznasz mi racje ze nie pieniądze ale szczerość pozwala na zaoszczędzenia tego pierwszego. a dalej chodzi mi o projekt- http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=362 dziękuje i pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 04.03.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 podlaczam sie do arqa i dodam jeszcze .... albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 04.03.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 a dalej chodzi mi o projekt- http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=362 dziękuje i pzdr. Fajny projekt, niestety poza moim zasięgiem. Ale na 90% wydaje mi się że właśnie ten wiem gdzie właśnie powstaje pod Poznaniem nad Wartą - te charakterystyczne okna mi to podsunęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 05.03.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Huu Haa Ładna rezydencja i chciałbym mieć śmiałość aby o takiej pomyśleć. Pojechane ściany, basenik, piękne schody i widok z bawialni na basen napewno będą robić wrażenie. Ja pewnie przewróciłbym się dostając rachunek za prąd albo wodę ale skoro Cię stać to czemu nie. Największe zagrożenie dla budynku to nie dach a basen. Ogrzanie i wentylacja!, wentylacja!!, wentylacja!!! to będzie najtrudniejsze i najdroższe już na etapie budowy. Taka ilość wilgoci wewnątrz budynku wymaga wpełni profesjonalnego podejścia. Mam znajomego z dużym doświadczeniem w wentylacji (projektuje wenty na blokach operacyjnych) i jeśli byłbyś zainteresowany to mogę na priv. podesłać namiary to sobie podagasz. A tak super... zbuduj chętnie będę śledził dziennik budowy nie mówiąc już o zwiedzeniu Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts