KrzysiekS 05.06.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Zastanawiam się nad wyborem welny do sciany trojwarstwowej. Jakie macie doswiadczenia z Isover - Polterm UNI, Ursa - URSA KDP1 Super panel, czy tez Rockwool? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 05.06.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 A nie lepiej sprawdzic obiektywnie jakie współczynniki mają poszczególni producenci ?Imo Ursa wypada najlepiej.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 05.06.2003 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Wspolczynnik mnie nie interesuje, są one generalnie podobne, chodzi mi o doswiadczenia osob, ktore zetknely sie z tymi materialami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej 06.06.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Cześć Ja do muru trójwarstwowego użyłem Isovera -Polterm Max, ma dobre parametry izolacyjne i dosyć dużą gęstość , co gwarantuje że po latach wełna nie będzie wisiała na kontwach w ścianie.Pozdrawiam i życzę mądrego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 11.06.2003 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Z innych zrodel tez doradzono mi welny twarde - Isovera Polterm Max. Czy macie doswiadczenia z innymi producentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.06.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Cześć Ja do muru trójwarstwowego użyłem Isovera -Polterm Max, ma dobre parametry izolacyjne i dosyć dużą gęstość , co gwarantuje że po latach wełna nie będzie wisiała na kontwach w ścianie. Pozdrawiam i życzę mądrego wyboru. wlasnie kotew welna ma sie trzymac a nie spadac pod wlasnym ciezarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 12.06.2003 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 No wlasnie, wiec jaka to ma byc konkretnie welna? Jaką stosujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroma 14.04.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 No właśnie jaką wełnę stosować do muru trójwarstwowego, mi polecano Ursę superpanel KDP1, , co o niej sądzicieJaroma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Winiarski 14.04.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Ja Rockwola Superrocka. Niestety niemam dużego porównania bo mam "pecha" do Rockwolla ciągle mi każą z nim współpracować Jestem wykonawcą ale u siebie też mam różnego rodzaju Rockwolle. Myslę że ważne aby wełna była dość twarda (ciężar min. 60 do 80 kg/m3) niestety producenci nie chca się do gęstości przyznawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 15.04.2004 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Zastosowalem Polterm Max z Isover. Jest twarda. Zastosowalem ją nie tylko do sciany, ale i do pddasza. Miedzy krokwiami trzyma sie nawet bez wiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts