darek79 03.03.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 jestem niepocieszony. wczoraj okazało się, że włamali się nam do piwnic, na szczęście oszczędzili moją.przeforsowali domofon /kody/, przeciwpożarowe drzwi do piwnicy z porządnym zamkiem, poprzecinali skoble i zawinęli kilka rowerów.zamek w drzwiach zamknięty - zero śladów włamania, więc musieli mieć klucze.skąd? nie wnikam. i zastanawiam się, jak zabezpieczyć swoją własność przed takimi akcjami?mam standardową kłódkę - lepszej się nie opłaca, bo pojadą po skoblu i po sprawie.myślałem nad zamkiem w drzwiach - deski są dosyć masywne, ale czy ma to sens?czy zamek nie spowoduje myślenia "skoro jest takie zabezpieczenie, to pewnie opłaca się tam wejść" ?trzymam tam parę gratów, no i między innymi rower, który dosyć dużo mnie kosztował - póki co jest w domu. macie jakieś propozycje?pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts