record 03.03.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 WitamMam pytanie. Kto i w jaki sposób może uzyskać tytuł kierownika budowy? czy potrzebne są jakieś konkretne kwalifikacje, studia, szkoła zawodowa, szkolenia? dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen 03.03.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 potrzebne są uprawnienia budowlane w specjalności konstrukcje budowlane.Najpierw studiujesz budownictwo, potem dwa lata praktyki na budowie jako kierownik robót, wypełniasz książkę praktyk, zdajesz egzamin i zostajesz KB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
record 03.03.2007 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 A czy można bez studiowania na kierunku budowlanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 03.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 polecam lekturę http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2003/2016.htm ze wskazaniem na art. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wookie85 03.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 A gdzie chcesz sie tego nauczyc ? przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
record 04.03.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 nie chodzi mi o naukę. mam już 5 lat przepracowane w zawodzie elektromontera i zebrało mnie na przemyślenia, co dalej?mam ukończone technikum elektryczne z wyróżnieniem, a tak zastanowiwszy się to nieposiadam większych możliwości czy kwalifikacji do wykonywania zawodu niż osoba po 2 latach zawodówki. i to mnie martwi. zastanawiam się co mogę a co nie, ze szczebla technika. jaki kirunek rozwoju obrać i tyle. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 04.03.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Skoro skończyłeś średnią szkołe techniczną to na pewno spotkałeś się z Prawem Budowlanym. Stąd likn, który podałem wcześniej. Polecam zatem naprawdę lekturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen 05.03.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 nie chodzi mi o naukę. mam już 5 lat przepracowane w zawodzie elektromontera i zebrało mnie na przemyślenia, co dalej? mam ukończone technikum elektryczne z wyróżnieniem, a tak zastanowiwszy się to nieposiadam większych możliwości czy kwalifikacji do wykonywania zawodu niż osoba po 2 latach zawodówki. i to mnie martwi. zastanawiam się co mogę a co nie, ze szczebla technika. jaki kirunek rozwoju obrać i tyle. pozdro. może prędzej uderzyć w stronę kierownika robót elektrycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 05.03.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Elektryk tak samo jak konstruktor może być kierownikiem budowy byle tylko posiadał uprawnienia budowlane. W twoim przypadku jeśli podejmiesz naukę na studiach bynajmniej inżynierskich to o takie uprawnienia bedziesz się mógł ubiegać z tym ,że twoja praktyka dotychczasowa liczyć się nie będzie. Musisz zaczynać od zera. Bez studiów żadnych szans na "kierownicze" stanowiska na budowach nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts