Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do wyslania

mbz

Recommended Posts

Mam pytanie do Redakcji: czy posty, ktore znajduja sie w prywatnych wiadomosciach w katalogu "Do wyslania" beda wyslane, a jesli tak to kiedy? I dlaczego niektore posty wysylane sa od razu, a niektore laduja wlasnie w tym katalogu?
dobre pytanie - na szybko przetestowalem mechanizm wysylajac kilka wiadomosci. istotnie trafily do folderu "Do wyslania" ale wszystkie zostaly dostarczone. czemu dziala to wadliwie niestety nie jestem w stanie odpowiedziec. Jesli sytuacja stanie sie bardzicje uciazliwa (a wiadomosci nie beda sie wysylac) wrocimy do problemu. dziekujemy za sygnal.

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator

poczekajmy ... moze znów wróci stare ... dobre ... szybsze ... forum[/]

- to idzie jak "żółw"

chyba, że

.... przystosowuje sie .... do norm Unijnych :roll:

brzoza

jesli zauwazyl Pan jakies jakies spowolnienia w pracy prosimy podac godzine zaistnienia faktu a sprobujemy dojsc czy rzeczywiscie doszlo do przeciazania forum - z mojego punktu forum dziala zdecydowanie wydajniej.

pozdrawiam

Dział Informatyki

Wydawnictwo Murator

Korekta + wnioski

Wyglada na to ze wiadomosci ktore znajduja sie w Skrzynce w kategorii "Do sylania" faktycznie zostaly wyslane jednak nie zostaly jeszcze przeczytane przez adresata.

W momencie odczytania wiadomosci przez adresata wiadomosc jest przesuwana ze skrzynki "Do wyslania" do skrzynki "Wyslano".

Na ta chwile wyglada na to ze nazwa "Do wyslania" oznacza "wyslane ale nie odebrane" a "Wyslane" oznacza "Wyslane i odebrane"

pozdrawiam

Dział Informatyki

Wydawnictwo Murator.

• 2 weeks później...
Ja też dziękuję za odpowiedź na dręczące mnie, a nie zadane pytanie. Ale mam jeszcze jedno- wypociłam długą wypowiedź, lecz przy wysyłaniu zrobiłam błąd w adresie. Wszystko zniknęło! Szukałam potem opcji zapamiętywania napisanego, ale nie wysłanego postu i nie znalazłam. W skrzynce "do wysłania" też go nie było. Proszę, dokształćcie mnie.

To może ja powiem : spowolnienie działania Forum a w zasadzie jego zablokowanie nastąpiło wczoraj między godzina 13,30 a 14,20. Udało mi się wejść ponownie dopiero o 14,25. Po 13,30 (około) wysłana wiadomość po prostu utknęła w sieci i wywaliła mnie z Forum. Prawie godzinę nie mogłam do niego wejść. Dodam że mam stałe szybkie łącze.

To może ja powiem : spowolnienie działania Forum a w zasadzie jego zablokowanie nastąpiło wczoraj między godzina 13,30 a 14,20. Udało mi się wejść ponownie dopiero o 14,25. Po 13,30 (około) wysłana wiadomość po prostu utknęła w sieci i wywaliła mnie z Forum. Prawie godzinę nie mogłam do niego wejść. Dodam że mam stałe szybkie łącze.
niestety wczoraj wlasnie w podanych godzinach forum przezywalo swoje ciezkie chwile. Za zaistniale trudnosci bardzo przepraszamy.

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator

Ja też dziękuję za odpowiedź na dręczące mnie, a nie zadane pytanie. Ale mam jeszcze jedno- wypociłam długą wypowiedź, lecz przy wysyłaniu zrobiłam błąd w adresie. Wszystko zniknęło! Szukałam potem opcji zapamiętywania napisanego, ale nie wysłanego postu i nie znalazłam. W skrzynce "do wysłania" też go nie było. Proszę, dokształćcie mnie.
wiadomosc wyslana powinna wyladowac albo w "Do wyslania" albo w "Wyslane". Obecny mechanizm nie przewiduje mozliwosci zapisania wiadomosci przed jej wyslaniem.

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator

Dzisiaj dokładnie o tym samym czasie owe trudne chwile Forum się powtórzyły!!! (między godzinami 13,30 a 14,25).

Tak bedzie zawsze?

Mam szczera nadzieje ze to sa jednostkowe problemy - sprawa serwera jest silnie monitorowana.

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator

Taki komunikat ukazał się na ekranie o godz. 13.54 w środę 18 czerwca. Zalogowałem się ponownie o 14.14
rzeczywiscie ok godziny 13:30 we wtorek i srode wystepowaly problemy z "dobiciem" sie do forum - niestety nadal sztab techniczny stara sie wyjasnic ten problem.

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator