Bellucci 13.03.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Sail ja od trzech lat też w blokersach mieszakm, mam dwa pokoiki ze slepą kuchenką. A najbardziej mnie śmieszą drzwi balkonowe w "dużym" pokoju, otwieram je i mogę ewentualnie powychylać sie za barierkę, bo balkonu nie mam Chce mieć dom i już. Własny ogród...ehhh, już widze te skalniaczki Co do hermesa, mój mąż mówił mi że będzie chcial nanieść niewiielkie poprawki, ale jakie to nie mam pojecia, jeszcze Dziekuję Ci za opis, bedę wracać do tych postów jak przyjdzie nasza kolej budowy. Chcielibyśmy jezcze w tym roku postawić stan surówy zamknięty, bo od przyszłego roku wchodzi ten vat cholerny. Nie wiem czy damy radę ale sie postaramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 13.03.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Powodzenia! Ja też liczę, że w tym roku postawię stan deweloperski Przeczytajcie ten wątek: Hermes Ludzie maja różne pomysły na modyfikacje tego domku i obejrzyjcie realizacje: Hermes by Nigger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 13.03.2007 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Sail napisz mi proszę na jakim jesteś etapie budowy, zacząłes już coś robić, czy zaczynasz dopiero? Ciekawa jestem w jaki czasie mozna postawić ten dom zaczynając powiedzmy od maja, mając gotówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 13.03.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Sail napisz mi proszę na jakim jesteś etapie budowy, zacząłes już coś robić, czy zaczynasz dopiero? Ciekawa jestem w jaki czasie mozna postawić ten dom zaczynając powiedzmy od maja, mając gotówkę? Etap - pozwolenie ma być do końca miesiąca Wykonawcy - na razie nie ma Z tego co rozmawiam z potencjalnymi wykonawcami to ok. 2-3 miesiące stan surowy z dachem, następne 3-4 m-ce: instalacje, tynki itd. no i potem wykończeniówka... Generalnie jak juz masz ekipę to zaczynając w maju można się pokusić o przeprowadzke w tym roku Tyle, że z ekipami za rozsądne pieniądze faktycznie jest kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 21.03.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Sail a jaki system grzewczy wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 22.03.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Sail a jaki system grzewczy wybrałeś? Pełna podłogówka zasilana pompą ciepła W tym tygodniu powinienem odebrać zaktualizaowaną wycenę stanu surowego z dachem to sie pochwalę (mam nadzieję, że będzie czym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 22.03.2007 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Sail zdawaj mi relacje z postepów jesli możesz, ja pochłaniam każdą informacje. To wszystko jest przede mną, więc każde info jest dla mnie ważne Jeśli chcesz możesz pisać na priv. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 12.04.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Bellucci - jutro kupuję projekt Hermesa a budować się będę w okolicach Błonia (myślę że w tym roku powstaną tylko fundamenty) Pozdrawiam Ziomali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 15.04.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witaj ninjacorps, my kupiliśmy działke w Zalesiu koło Grodziska Mazowieckkiego i zaczynamy budowę jak tylko załatwimy wszystkie papierki, planujemy postawic w tym roku do stanu surowego zamkniętego, ekipa nasza powiedziała że w tym roku sie wyrobią i co najważniejsze mają cegły na składach swoje, także nie musimy sie o to przynajmniej martwić Będę napewno zdawała relacje z budowy, niech tylko dopne sprawy formalne Sail masz już wycenę???Pochwal się szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 16.04.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Sail masz już wycenę???Pochwal się szybciutko Sorki, zapomniałem, że obiecałem sie pochwalić Od dwóch firm - ok. 247 tyś. brutto, z ich materiałami i wszystkim co potrzeba do budowy. Dla przerażonych przypominam, że buduję z piwnicą pod bryłą budynku (garaż niepodpiwniczony) - to "nieco" podnosi koszty Przeliczając na metr powierzchni całkowitej to jakieś 850 zł/m2 brutto. Zdecydowałem się na firmę, która będzie mieć silikat na początku czerwca, druga firma cenowo praktycznie identyczna, ale chcieli mnie namówić na Ytong Pozwolenie dostaliśmy 12 kwietnia, mam nadzieję zacząć budowę w okolicach 7-14 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 16.04.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Sail : a co dokładnie obejmuje ta wycena ? (te 247 tys zł)Stan surowy zamkniety wraz z elewacją ? (czyli bez tynków wewnatrz i instalacji)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 16.04.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Sail : a co dokładnie obejmuje ta wycena ? (te 247 tys zł) Stan surowy zamkniety wraz z elewacją ? (czyli bez tynków wewnatrz i instalacji) pzdr Stan surowy otwarty bez elewacji Okna + drzwi tarasowe rozsuwane w wykonaniu WK2+P4 PCV obustronny kolor - na dzień dzisiejszy ok. 20 tyś z montażem. Przypominam, że to jest cena za ok. 290 m2 powierzchni całkowitej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 16.04.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Rozumiem. Za komfort budowania tez trzeba dopłacić (firma) Jednak przy takim poziomie kosztów zastanawia mnie ile bedzie kosztował stan developerski ? - obawiam sie, ze 500 tys zł jest nierealne. Sam mam w tym tygodniu spotkanie z firmą (tez robia od A do Z) i widzę że może być cięzko z kosztami i trzeba będzie samemu sie męczyć dłubiąc systemem gospodarczym....U mnie bedzie 123 m^2 plus garaz, wiec w sumie wielkiej różnicy nie ma.No moze ta piwnica to "-" 20 tys zł.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 16.04.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Rozumiem. Za komfort budowania tez trzeba dopłacić (firma) Jednak przy takim poziomie kosztów zastanawia mnie ile bedzie kosztował stan developerski ? - obawiam sie, ze 500 tys zł jest nierealne. Sam mam w tym tygodniu spotkanie z firmą (tez robia od A do Z) i widzę że może być cięzko z kosztami i trzeba będzie samemu sie męczyć dłubiąc systemem gospodarczym.... U mnie bedzie 123 m^2 plus garaz, wiec w sumie wielkiej różnicy nie ma. No moze ta piwnica to "-" 20 tys zł. pzdr 500 tyś za stan dewelopwerski dla mnie też jest nierealne - zamierzam zrobić to taniej I jak to nie ma wielkiej różnicy w metrażu jakoś dwukrotna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa 16.04.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Zaczynam gdzięś koło czerwca firma za stam surowy otwary z pokryciem dachu powiedziałam 60 tys dom 106 m kw. powierzchnia użytkowa. przerażaja mnie ceny o których mówicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 17.05.2007 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Sail jak tam postępy?? My kupiliśmy projekt Hermesa z podwójnym garażem odbicie lustrzane,bez piwnicy, czekamy aż do nas przyjdzie pocztą Geodeta już działa, więc jak dobrze pójdzie to powinnismy zacząc budowę koniec czerwca początek lipca. Sail pisz wszystko, w jakiej kwocie planujesz postawić Hermesa, nic się nie zmieniło od naszej ostatniej rozmowy? Pytam, ponieważ te ceny szaleją i tak na prawdę żadna wycena nie jest pewna Jeszcze jedno pytanie, czy ja potrzebuję architekta czy wszystko załatwi geodeta ? Bo z tego co czytałam mimo że mam projekt gotowy zakupiony to potrzebuje jeszcze architekta, tylko do czego? Bo przecież projekt domu obsadza geodeta. Mącenia z tym załatwianie pozwolenia jest sporo, jeszcze sie w tym nie łapie Jak to u Was było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 18.05.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Gotowy projekt trzeba zaadoptowac to danej dzialki a robi to facet z uprawnieniami. Jesli juz twoj domek jest naniesiony na plan dzialki z uwzglednieniem wjazdu mozna skladac dokumenty o pozwolenie na budowe.Pozdrawiam fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 18.05.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Bellucci Tak jak napisał poprzednik - bez architekta się nie obejdzie. U mnie pozmieniało sie o tyle, że ekipa zamiast wejść zgodnie z podpisaną umową 4 czerwca, weszła 30 kwietnia Wczoraj zalali nam ławy pod piwnicą. Muszę sie tam jutro wybrać Jak zgromadzę troszke zdjęć to zamieszcze na forum Do końca maja mam nadzieję na stan zero, zwłaszcza, że pogoda sprzyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theRav 25.05.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Belluci - 300tys za 135m2 powieżchni użytkowej domu daje ci 2200zł za metr kwadratowy domu na gotowo - tyle chcesz wydać.Nie jest to niestety dużo, zwłaszcza biorąc pod uwagę rosnące ceny. No i póki co mówimy o samym domu - a gdzie pieniądze na ogrodzenia, bramę wjazdową, furtkę, wszystkie przyłącza, bruki, porządkowanie terenu, trawniczek? Nie wiem czy w takiej kwocie da się zbudować taki domek - jeśli się jednak da, bądź przygotowana na odmawianie sobie na każdym kroku i celowanie raczej w niskie półki a zapewniam cię, że dysponując, było nie było, ogromną kwotą 300tys zł trudno jest sobie odmówić nieco lepszych paneli, trochę ładniejszych kafelek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 25.05.2007 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Będziemy mieli jednak 400 tys, ale i projekt sie zmienił budujemy hermesa z podwójnym garażem odbicie lustrzane http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=3992 W tym tygodniu z usmiechem na twarzy odebrałam nasz projekt z pracowni domena Mam nadzieje że uda nam sie za tą kwotę postawić hermesa, tak czy siak bedziemy sie starali odkładać miesięcznie około 3-5 tysiecy dodatkowo z domowego budżetu, także dojdą do tego jeszcze jakieś pieniążki. Pożyjemy, zobaczymy, w każdym bądź razie STARTUJEMY Geodetka juz kończy mapke i zaraz architekt wkroczy do akcji, także jestesmy narazie na etapie załatwiania papierków. Jak już bede miała pozwolenie na budowę to założe swój dziennik budowlany i wreszcie będe mogła dzielic sie z Wami doświadczniami z budowy, radościami i smutkami z życia inwestora Pierwsze koszty jakie poniesliśmy to działka 107 tys, jakies grosze w gminie za mapkę zagospodarowania przestrzennego i geodetka 700 stówek. Wszystkie koszty bedę opisywac w dzienniku budowy Sail pogoda jest przepiekna także ze stanem zero do końca maja nie powinno być problemu, czego Ci życzę Mam pytanko odnośnie kuchni z jadalnią, Sail widziałeś ją może w realu? Martwie się że będzie troszke ciasno, a szkoda mi tego pokoju na parterze. Ciekawa jestem jak to wyglada w rzeczywistości. I jeszcze jedno podobno hemres z dwoma garażami ma wiekszy salon, czego ja kompletnie nie widzę, czytałam o tym wzmianke w temacie Hermes, czy to prawda? Sail a tak w ogóle to gdzie Twój dziennik budowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts