Grazia-Ol 03.03.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Forumowicze,pomóżcie. Dzisiaj dostałam ofertę od wykonawcy elektryki. Propozycja tego Pana: 8.000, 00 zl (słownie: osiem tysięcy złotych PLN) za całość:1. Instalacja elektryczna2. Instalacja RTV3. Instalacja alarmowa4. InternetW budynku i na zewnątrz wg projektu APS 98, powierzchnia 152 m kw. i piwnica 75 m kw. Ilośc punktów wybieramy dowolnie wg potrzeb. Pan Elektryk załatwia również wszystkie urzedowe formalności. Materiały całość Pana, łacznie z tablicą, oprócz gniazd i kontaktów. Suma za całość wydaje mi się niebotyczna, ale może nie mam racji? Oferty od drugiego elektryka jeszcze nie otrzymaliśmy. Jak Wam się, drodzy Forumowicze wydaje, czy ta cena jest do przyjecia? Nie mam punktu odniesienia. Z sobotnimi pozdrowieniami z Mazur-Grazia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 03.03.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 w terenie warszawskim ceny zaczynają się od 35zł za punkt(robocizna), znam co firmy robią za 30zł, ale to już sprawa kompleksowa (pełne wykończenie), czesto też punkty siłowe, domofonowe liczone są podwójnie. Instalacja alarmowa to wszystko zależy od skomplikowania instalacji i jest od 1000-3000zł w górę za systemy rozbudowane. Jeśli masz 8000zł z materiałami przy dzisiejszych cenach kabli i osprzetu dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 03.03.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Dziekuję za odpowiedź i wyciszenie moich wątpliwości. Cieszy mnie, że nikt nie chce nas oszukać, a jednocześnie nie mogę uspić mojej czujności ile to wszystko będzie kosztować. W końcu mieszkamy i budujemy w małym mieście, płace tutaj są mizerne. Ale to już oddzielny temat. Z życzeniami dobrej niedzieli Grazia z Olecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 03.03.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Przykro, że na Waszej stronie nie ma ani jednej fotografii fomu. A tresć bardzo fajna. A te anigamtyczne 14 butelek, dozwolonych od lat 18, wypite w 6 chłopa dopelniają całości TAK TRZYMAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 03.03.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 U mnie instalacja ta sama co wymieniłaś będzie kosztować 10tyś zł Miejscowość 3300 mieszkańców taki argument dla fachmanów jest mało ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 03.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Propozycja tego Pana: 8.000, 00 zl (słownie: osiem tysięcy złotych PLN) za całość: U mnie podobne warunki, pozmieniałem trochę projekt, dodałem schodowe wyłaczniki, dodatkowe podświetlenia, taras, ogród itp. Oferte miałem na 7000 zł ( w zeszłym roku ) A znalazłem gościa za 5000 ( co prawda po fakcie wyszło ok 6500 zł, a brak mu było narzędzi do wiercenia puszek, robił wszystko ręcznie i powoli i troche nie znał się na nowinkach jeśli chodzi o tv, musiałem mu mówić jaki kabel ma ciągnać do splitera ) W każdym razie uważam, że 7000-8000 to jest dobra cena za w pełni podłączoną instalację, z działającym alarmem, skrzynką i papierkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 05.03.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam Ja mam 115m2 zaprzyjaźniony elektryk który raczej by mnie nie skubał / raczej/ a przynajmniej nie za mocno wyliczył całość instalacji z kablami, domofonem, podciągnięciem elektryki pod brame wjazdową, alarmem na 9.000zł. Więc to chyba wszystko w normie, też na moją zrozpaczona minę stwierdził, że od zeszłego roku kabelki poszły mocno w góre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 ja mam tete elektryka wiec nie wiem kabel 3x1,5 i 3x2,5 kupuje za 1,10-1,20 bez faktury telefoniczny-alarmowy mam z 1km za friko sam nie wiem ile to wszystko mnie wyjdzie ale pewnie mniej niz Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 05.03.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 w terenie warszawskim ceny zaczynają się od 35zł za punkt(robocizna), znam co firmy robią za 30zł, ale to już sprawa kompleksowa (pełne wykończenie), czesto też punkty siłowe, domofonowe liczone są podwójnie. Instalacja alarmowa to wszystko zależy od skomplikowania instalacji i jest od 1000-3000zł w górę za systemy rozbudowane. Jeśli masz 8000zł z materiałami przy dzisiejszych cenach kabli i osprzetu dobra cena Witam Nie sądzę ,aby w wycenie autora wątku instalacja alarmowa miała sie składać z osprzętu !!! .Jest to raczej samo polozenie kabli alarmowych (wartych zresztą ze 200zł) . Ja osobiście uwarzam ze jest to cena wysoka . U mnie materiały (kable,szafki,bezpieczniki ,puszki ) kosztowały około 2 tyś zł .Robocizny nie liczę bo zrobił mi brat ,ale licząc po 30 zł x 90 pkt. wyszło by 2700 zł .Razem 4700 . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 06.03.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 130m2 użytkowej, też RTV, alarm - 6000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek o1 06.03.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 witam.myślę ze podane ceny są rozsądne ja sam jestem wykonawcą i zapowiada się ze w tym roku ceny nie zejdą poniżej 35 zł za robocizne . a propo jednej wypowiedzi kolegi wcześniej ze może miec przewody po1.20-bez wat to chyba są to przewody telefoniczne . bo w hurtowniach poniżej 2,15 nie ma przewodów (z dobrą izolacią)pozdrawiam a targowac zawsze sie można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 15.03.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 witam. myślę ze podane ceny są rozsądne ja sam jestem wykonawcą i zapowiada się ze w tym roku ceny nie zejdą poniżej 35 zł za robocizne . a propo jednej wypowiedzi kolegi wcześniej ze może miec przewody po1.20-bez wat to chyba są to przewody telefoniczne . bo w hurtowniach poniżej 2,15 nie ma przewodów (z dobrą izolacią)pozdrawiam a targowac zawsze sie można . I tu przyłączę się do wypowiedz jakieś słabiutkie kabelki to sobie można kupić i to raczej 3x1,5 a nie 3x2,5 w to już nie uwierzę. A co z pomiaremi na takich kablach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 15.03.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 na elektryka juz zdecydowalismy się. To osobowość typu ; ..słowo droższe pieniędzy.. Juz załatwia sprawy w elektrowni, a my spokojnie pracujemu. Takiego fachowca potrzebowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 16.03.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 na elektryka juz zdecydowalismy się. To osobowość typu ; ..słowo droższe pieniędzy.. Juz załatwia sprawy w elektrowni, a my spokojnie pracujemu. Takiego fachowca potrzebowaliśmy Witam. No to pewnie mnie elektryk troszku chyba chce Zrobil mi wycene na 65 za punkt dla ułatwienia pod W-wa Zmywarka,pralka,piec,centrala alarmowa po 300 zl Siła w kuchni i garazu 700 zl Co myslicie ,pogonic go. Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KW100 16.03.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 witam. myślę ze podane ceny są rozsądne ja sam jestem wykonawcą i zapowiada się ze w tym roku ceny nie zejdą poniżej 35 zł za robocizne . a propo jednej wypowiedzi kolegi wcześniej ze może miec przewody po1.20-bez wat to chyba są to przewody telefoniczne . bo w hurtowniach poniżej 2,15 nie ma przewodów (z dobrą izolacią)pozdrawiam a targowac zawsze sie można . bez problemu wielkiego YDYp 3 x 1,5 można kupić za 1,71 brutto a YDYp 3 x 2,5 za 2,85 brutto. Przewody marki np. Telefonika, NKT itp czyli ogólnie znane dobre przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.03.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Ja mam 3,5tys za robociznę plus dodatkowo materiał- ile za niego to nie wiem- narazie dałam 2,0 tys zaliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 17.03.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 na elektryka juz zdecydowalismy się. To osobowość typu ; ..słowo droższe pieniędzy.. Juz załatwia sprawy w elektrowni, a my spokojnie pracujemu. Takiego fachowca potrzebowaliśmy Witam. No to pewnie mnie elektryk troszku chyba chce Zrobil mi wycene na 65 za punkt dla ułatwienia pod W-wa Zmywarka,pralka,piec,centrala alarmowa po 300 zl Siła w kuchni i garazu 700 zl Co myslicie ,pogonic go. Płebla Robię teraz domek ok 200 m po 25 zł za punkt i za jakiś tydzień będę uzbrajał tablicę i będę mógł podać koszty i ilość punktów i wtedy będzie można ocenić czy tanio czy drogo, dlaczego zmywarka, pralka, , centrala alarmowa skąd te 300 przecież to też kabel 3x2,5,. Jak chcesz to podam Ci namiar na człowieka za 45 zł z materiałem i pomiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aieksandra 23.03.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Właśnie dziś płaciłam ekektrykowi za dom 150 m kw alarm 1600zł podłączenie prądu do budynku 1200 zł materiał 3100 zł robocizna 2000 zł ------------------------------- Razem 7 900 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 25.03.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam, ja chętnie wezmę namiary na elektryka fachowca a w przystępnej cenie.Pozdrawiam,AŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 25.03.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 to wyżej to do jogi - przepraszam, jestem poczatkujaca na forum : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts