JerzyMS 25.03.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 A kto robi projekt, czy tez bez projektu?czy wykonawca zostawia wam projekt powykonawczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 28.03.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 to wyżej to do jogi - przepraszam, jestem poczatkujaca na forum : Do mnie telefonik wysyłam na priv, a do chłopaka który robi za 45 zł wyślę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 29.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 to wyżej to do jogi - przepraszam, jestem poczatkujaca na forum : Do mnie telefonik wysyłam na priv, a do chłopaka który robi za 45 zł wyślę jutro. Dzięki wielkie jogi8. Jak tylko bedę na etapie odpowiednim odezwę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 29.03.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 a ja szukam fachowca od podłączenia prądu narazie do budowy , jaki to może być koszt ze złożeniem przez niego wniosków i pomocą w spisaniu umowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 30.03.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 a ja szukam fachowca od podłączenia prądu narazie do budowy , jaki to może być koszt ze złożeniem przez niego wniosków i pomocą w spisaniu umowy ?? Wysłałem telefon na priv, elektryk udzieli wszelkich informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 30.03.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 dzieki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anesta 31.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 A ja właśnie wróciłam z budowy po spotkaniu z elektrykiem.Wiedziałam że kabelki są w cenie ale to co usłyszałam zwaliło mnie z nóg.Gość za położenie kabli,do tego tel i telewizyjnych powalił nas kwotą 18-20 tys.A domek ma tylko 180m z garażami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 31.03.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 jak ludzie chca szybko zarobić, radze poszukaj innego moze to była cena zaporowa aby nie robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 31.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Ja płaciłem po 55 zł za punkt (gniazdo, światło) , gniazdo na osobnym obwodzie 100zł, TV-100zl, tel 55zł,gniazdo siłowe 140zł, czujka alarmowa 50zł, czujniki do pieca zew. i wew po 60zł domofon 55zł, przyłącze od skrzybki ziemią do domu 45 zł/mb tablica rozdzielcza z osprzętem 2 tys. do tego wszystkie formalnosci.Takie ceny sa w Warszawie, zapewne można znalezc tansze oferty ale wole zapłacic troche wiecej ale miec pewnosc ze robota bedzie wykonana solidnie bo czlowiek jest z polecenia od okolicznych domow gdzie wykynywane byly przez tego elektryka prace i ludzie nie maja najmniejszych zastrzezen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 10.06.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Ja płaciłem po 55 zł za punkt (gniazdo, światło) , gniazdo na osobnym obwodzie 100zł, TV-100zl, tel 55zł,gniazdo siłowe 140zł, czujka alarmowa 50zł, czujniki do pieca zew. i wew po 60zł domofon 55zł, przyłącze od skrzybki ziemią do domu 45 zł/mb tablica rozdzielcza z osprzętem 2 tys. do tego wszystkie formalnosci. Takie ceny sa w Warszawie, zapewne można znalezc tansze oferty ale wole zapłacic troche wiecej ale miec pewnosc ze robota bedzie wykonana solidnie bo czlowiek jest z polecenia od okolicznych domow gdzie wykynywane byly przez tego elektryka prace i ludzie nie maja najmniejszych zastrzezen. co do instalacjii alarmowej.To płaciłeś 50zł za punkt instalacji alarmowej z urządzeniem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 10.06.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Raczej za sam kabelek, bo z urządzeniem troszkę za tanio nawet na agencję ochrony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 14.06.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 nadal szukam fachowca do podłączenia prowizorki budowlanej na budowe , bo tych co mam to 2500 - 2000 tys Jak ktoś kogoś ma za cenę niżej niż 2 tys to POPROSZĘ SERDECZNIE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 14.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Witam, ceny robocizny na "naszym" terenie - osiągnęły poziom 5000 zł. Co konkretnie w nich się mieści nie pytałam. Nam instalację będzie robił kumpel - ale żeby nie było płacimy mu jak każdy inny klient - za 3000zł. Co w tym mamy? Dla mnie wszystko: począwszy od moich - jak to nazwał- widzi misie ( np. głośniczki w łazience, podświetlane schody, oświetlona elewacja w kilku miejscach ) po RTV, internet, obwodziki tak zrobione, że bez problemu "będzie mogło chodzić kilka urządzeń nie zakłócając sobie pracy", dzwoneczek przy furtce i oświetlenie ogrodu............a może jednak policzył mniej Oczywiście fachowych określeń, co będzie zrobione, nie używam bo wiedzy na temat elektryki jeszcze nie przyswoiłam Z materiałami mamy zamknąć się w 12 tys. - jasne jest, że to bez osprzętu np. latarenek na działce .............będę się smażyć w piekle przez swoją próżność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 14.06.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 9000 liczysz na materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 14.06.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 9000 liczysz na materiały? No nie ja jeszcze - elektryk........za kabelki, szafkę rozdzielcza( tak to się nazywa ) pewno gniazdka i pstrykacze też wliczył - nie wiem tylko jakie - jak się dowiem to napisze. Generalnie domek o pow. takiej jak mój tyle właśnie wyniósł klienta sprzed miesiąca. Dużo czy nie? Elektryka będzie robiona w pażdzierniku.........to z autopsji na jesieni podam dokładne rozliczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 15.06.2007 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Pisałeś, że bez osprzętu - więc "gniazdka i pstrykacze" raczej nie są wliczone. Lepiej dowiedz się co wchodzi w skład tych 9000 zł. Być może "klient" zapłacił 12000 za elektrykę, ale spytaj go ile kosztowała robocizna... Mam podejrzenia, że Twój kolega jest taki tani, bo nieźle odbija sobie na materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.06.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witam, nie strasz, bo na koniec budowy zupełnie stracę wiarę w ludzi Jak dojdzie do szczegółów to dam znać - choć może ktoś napisać, że poco to komu. Z materiałami chcieliśmy zrobić tak, że bralibyśmy imienne faktury z hurowni na siebie, bo musimy z bankiem sie rozliczyć - wtedy było by wiadomo ile za materiał. No chyba, że w grę wchodziłaby zbiorcza faktura- pod hasłem " materiały i robocizna razem"( vaty )- wiec istnieje ryzyko nabicia mnie w butelkę Pomimo wszystko mam do niego zaufanie, wierze, że numeru nam nie wytnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 15.06.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 punktów(prąd,siła tv tel) 100x30 -3000 w tym doprowadzenie przewodu do domu ok 20m.do bramy i domofonumateriał 3500-faktura upusty do 65% od cen katologowychskrzynka uzbrojenie 120zł+ bezpieczniki,różnicówka razem ok 500-600 złdom piwnica parter poddasze wilkościowo jak w pierwszym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 19.06.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Wczoraj dostałem wycenę 45zł/punkt z materiałem. Przełącznik i żarówka jako jeden punkt. Szafka z 18 obwodami 300zł za montaż. Wycena dla przewodów prowadzonych na ścianie ( bez rurek ) metodą połączeń w puszkach. TV, telefon i net zrobię sobie sam. Alarmu nie rozważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 19.06.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 4,5 tys całość prac z podłączeniem domu, instalacja w rurkach, nie wiem ile punktów, ale dom z garażem ponad 200m2. Bez fanaberii ale i bez ascezy. Alarm i tv osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts