Grazia-Ol 03.03.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Forumowicze,pomóżcie. Dzisiaj dostałam ofertę od wykonawcy elektryki. Propozycja tego Pana: 8.000, 00 zl (słownie: osiem tysięcy złotych PLN) za całość:1. Instalacja elektryczna2. Instalacja RTV3. Instalacja alarmowa4. InternetW budynku i na zewnątrz wg projektu APS 98, powierzchnia 152 m kw. i piwnica 75 m kw. Ilośc punktów wybieramy dowolnie wg potrzeb. Pan Elektryk załatwia również wszystkie urzedowe formalności. Materiały całość Pana, łacznie z tablicą, oprócz gniazd i kontaktów. Suma za całość wydaje mi się niebotyczna, ale może nie mam racji? Oferty od drugiego elektryka jeszcze nie otrzymaliśmy. Jak Wam się, drodzy Forumowicze wydaje, czy ta cena jest do przyjecia? Nie mam punktu odniesienia. Z sobotnimi pozdrowieniami z Mazur-Grazia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luce81 04.03.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ja myślę że te 8000 to jest z materiałami.Za samą robocizne to bardzo wysoka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.03.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ja właśnie wczoraj rozliczałam się z elektrykami. 1200 za każdą kondygnację- i koncert życzeń. W cenie jest już doprowadzenie prądu do domu (wykop i doprowadzenie od skrzynki z granicy działki), zamontowanie skrzynki w domu. Kosztów materiału jeszcze nie znam- będę wiedziała we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 05.03.2007 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 tabaluga1 Be z materiałów trudno jest iocenic czy to dużo ? A ile kondygnacji? Oczekuję na dalszy rozwój ustaleń zelektrykiem. Ciekawa jestem ceny ostatecznej. Wersja z urzędem jest duzo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 05.03.2007 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Cytuję moją poprzednią informację:Pan Elektryk załatwia również wszystkie urzedowe formalności. Materiały całość Pana, łacznie z tablicą, oprócz gniazd i kontaktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 05.03.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Myślę że w takiej cenie taka inwestycja może się zamknąć. Rozumiem że faktura Vat na 7%. I że zrobione będzie w 3 dni a nie w 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 05.03.2007 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Taką mam nadzieję Pawle. Widzę, że jesteś profesjonalistą. Szkoda, że na drugim końcu Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 05.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam. Nie wiem czy dobrze zrozumiałaś ostatnią wypowiedź Garcia 27. Ja uważam ,że jakość i wartość instalacji jest wprost proporcjonalna do czasu jaki był potrzebny do jej wykonania. Tanie instalacje robi się nawet w dwa niepełne dni a porządne, rozbudowane, przedyskutowane i przemyslane nawet i 4 tygodni ekipa 4 osobowa. Ale w tym przypadku cena nie będzie 1200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 05.03.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 szczerze mówiąc nie spotkałem się z instalacją wykonywaną w 4 tygodnie, poza instalacjami inteligentnymi - Tebis, EIB. Gdzie programowanie i sprawdzanie trwa najwięcej czasu.Standartową instalację w domku do 200m wykonuję w 2-3 dni(2-3osoby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.03.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 tabaluga1 Be z materiałów trudno jest iocenic czy to dużo ? A ile kondygnacji? Oczekuję na dalszy rozwój ustaleń zelektrykiem. Ciekawa jestem ceny ostatecznej. Wersja z urzędem jest duzo lepsza. Materiały 2580zł- dziś zapłacone (jest w tym skrzynka, puszki, kable itp) Ja mam dwie kondygnacje. Do tego oczywiście oświetlenie wejścia, tarasu, gniazdka na balkonach, siła na strychu, domofon, bramofon- na razie puszki w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts