Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czas CET ?

jprzedworski

Recommended Posts

Szanowna Redakcjo.

Czas na FORUM jest środkowo- europejski (CET) ale chyba bez uwzględnienia czasu letniego, czyli jest godzina różnicy.

Wyglada na to ze problemem jest sam mechanizm forum - rzeczywiscie godzina nie uwzglednia "przesuniecia czasu". proponujemy ustawic czas na wschodnio europejski (EET) - wowczas godzina zostanie wyswietlona poprawnie.

wszyscy nowi uzytkownicy maja domyslnie ustawiany czas EET (czyli +2 godziny). istniejacym sugerujemy zmiane czasu w Profilu.

pozdrawiam

Dzial Informatyki

Wydawnictwo Murator

To, że można zmienić czas, to wiem. W końcu sam żyję z tego, że istnieją komputery. Ale właśnie dlatego trochę mnie to drażni, że muszę ustawiać czas dla Kaliningradu i Płd. Afryki :wink: :lol:

Pozdrawiam cały sztab informatyczny! Oj, łatwego życia to Wy teraz nie macie ostatnio chyba :(

• 2 months później...
A mnie martwi, że po zalogowaniu znikają mi dni tygodnia; przy codziennych :lol: wizytach na Forum łatwiej jest operować dniami tygodnia niż dniami miesiąca. Co Wy na to?

Ustaw sobie w profilu Format daty (na samym dole) np. taki : d-m-Y H:i D D - oznacza skrócony do 3 liter dzień tygodnia.

Otrzymasz czas w takim formacie 29-08-2003 18:50 Pią .

np. taki szblon d-M-Y H:i D daje taki efekt 29-Sie-2003 17:57 Pią

Proponuję poeksperymentować - opis formaty daty masz tutaj

• 1 month później...

To pewnie jakiś błąd w działaniu Forum, bo :

deja został zarejestrowany jako 999 uczestnik forum,

talex jako 1999

Biger jako 2999 zaś

I jako 3999.

Co ciekawe MarekWWW zarejestrowany jako 4999 uczestnik forum nie ma już takich przywilei.

Co na to Obsługa techniczna ?

• 5 months później...
To może dać im jakieś specjalne rangi ["DZIADEK / BABCIA Forum" ???] :D :D :D

Protestuję! Forumowy DZIADEK to ja! :D :D :D