pyrka 05.06.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Bank dał mi oświadczenie o zawarciu umowy kredytowej i nakazał sporządzenie aktu notarialnego na ustanowienie hipoteki. Czy nie wystarczy wniosek właściciela nieruchomości? Ile to może kosztować? Czy ktoś również w ten sposób zabezpieczał kredyt na hipotece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazylka76 05.06.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Cześć Pyrka, właśnie 2 tygodnie temu podpisalam umowę kredytową w banku PKO BP i jedną z ważniejszych rzeczy jaką musiałam zrobić to złożyć w Urzędzie Skarbowym Pit PCC1 i zapłacić 19 zł za ustanowienie hipoteki. Dostarczyłam do banku aktualny wypis z KW (już z wpisem do hipoteki) , ale to z własnej nie wymuszonej woli (tak na wszelki wypadek). Nie słyszałam o konieczności sporządzania aktu notarialnego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 05.06.2003 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Cześć. Ja też w połowie maja dostałam kredyt w PKO BP. Musiałam tylko napisać wniosek o wpisanie hipoteki i zanieść do banku potwierdzenie jego złożenia. Za wpis nie płaciłam nic. Też na wszelki wypadek zaniosłam do banku od razu wypis z księgi z wpisaną hipoteką, ale chodziło o niepobieranie dalszych składek na ubezpieczenie kredytu.O żadnym akcie notarialnym nie było mowy. Może chcenie wpisać hipotekę na nie swojej nieruchomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 05.06.2003 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Właśnie tak, kredyt bierzemy jako małżonkowie a nieruchomość stanowi współwłasnośc ze synem i dlatego musi być akt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts