hes 09.03.2007 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 http://img81.imageshack.us/img81/9521/wykraplanievz8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 09.03.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Wszyscy tak robią od dawna i to najlepszy sposób na doczekanie się pleśni. Poszukaj na forum takich postów od ludzi. Przekonałeś mnie. Lepiej wiercić tam otwory w rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 09.03.2007 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Wszyscy tak robią od dawna i to najlepszy sposób na doczekanie się pleśni. Poszukaj na forum takich postów od ludzi. Przekonałeś mnie. Lepiej wiercić tam otwory w rogu. NIe mam do Ciebie zaufania, ale jezeli to nie ironia, to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkrzyz 10.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Mam prosbę do pierwszych odważnych, którzy zechcą poprawić cyrkulację powietrza poprzez przewiercenie sciany w narożniku w górnym rogu pomieszczenia o podzielenie się spostrzeżeniami. Problem ma lub będzie mialo wielu i Wasze uwagi będą bardzo cenne. W przypadku plesni w dolnych narożnikach dobrym wyjściem wydaje się sposób podany przez Rom-Kona z odgałęzioną rurką CO. Skoro już już wygłaszasz ten apel, to może podaj konkretniej, jaki otwór proponujesz. Średnicę przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 10.03.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Mam prosbę do pierwszych odważnych, którzy zechcą poprawić cyrkulację powietrza poprzez przewiercenie sciany w narożniku w górnym rogu pomieszczenia o podzielenie się spostrzeżeniami. Problem ma lub będzie mialo wielu i Wasze uwagi będą bardzo cenne. W przypadku plesni w dolnych narożnikach dobrym wyjściem wydaje się sposób podany przez Rom-Kona z odgałęzioną rurką CO. Skoro już już wygłaszasz ten apel, to może podaj konkretniej, jaki otwór proponujesz. Średnicę przynajmniej. Jak największy, będzie lepiej wentylować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 10.03.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Moze być normalna kratka wentylacyjna z regulacją. W tej zabawiez plesnią to najważniejsze jest do niej nie dopuścić, a nie szukać ratunkupo fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.03.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Moze być normalna kratka wentylacyjna z regulacją. W tej zabawie z plesnią to najważniejsze jest do niej nie dopuścić, a nie szukać ratunku po fakcie. Przeca pisano już wileokrotnie takią siłą prewencyją jest izolacja od zewnątrz a włąściwie to od stronu zimniejszej bo dla chłodni będzie to wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 10.03.2007 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Dom to nie chlodnia, w domu jest ściana i zyja ludzie. Zawsze trzebapamietać że cieplo przeplywa od cieplejszego do zimnego. W chlodnimozna sobie pozwolić na cienką ścianke z blachy od środka, reszta togruba izolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.03.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Dom to nie chlodnia, w domu jest ściana i zyja ludzie. Zawsze trzeba pamietać że cieplo przeplywa od cieplejszego do zimnego. W chlodni mozna sobie pozwolić na cienką ścianke z blachy od środka, reszta to gruba izolacja. Nie widzę związku z tym co napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 10.03.2007 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 jkrzyz mówiąc serio, to temat jeszcze nie ruszany, ktośmusi wypróbować. Tak na poczatek może wystarczy jakiś 12 mm.Jest duża szansa na ucieczkę nadmiaru wilgoci i ogrzania takichzagrozonych kątów. Niech ktoś kiedyś napisze o efektach przydłuższym wywiewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 10.03.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 jkrzyz mówiąc serio, to temat jeszcze nie ruszany, ktoś musi wypróbować. Tak na poczatek może wystarczy jakiś 12 mm. Jest duża szansa na ucieczkę nadmiaru wilgoci i ogrzania takich zagrozonych kątów. Niech ktoś kiedyś napisze o efektach przy dłuższym wywiewaniu. Jest to pewne rozwiązanie. Po co wydawć pieniądze na otwierane okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 10.03.2007 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Otwieranie okien dawno juz przećwiczono, plesni to nie likwiduje,chyba żeby otworzyć i tak zostawić. Nie chcesz chyba powiedzieć,że niczego z całej sprawy nie zrozumialeś- ruch powietrza MUSI byćw narożnikach, inaczej nic z tego nie będzie.Dla jasności sprawy- jestem także za otwieraniem okien, tylkogdzie gwarancja, że upilnujemy tę pleśń ? Mały dodatkowy otwórmoże to za nas załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 10.03.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Nie ulega watpliwości, iż człowiek potrzebuje powietrza.Powietrze te właściwe znajduje sie na zewnątrz budynku i niestety w pomieszczeniach mieszkalnych powietrze trzeba zmieniać.Jezeli w pomieszczeniu powietrze będzie zmieniane to nie ma szans na powstawanie pleśni.Pleśń powstaje w mieszkaniach ludzi nazywających siebie piecuchami.Nazwa jest niestety inna, w takich pomieszczeniach mieszkają śmierdziuchy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 10.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Wczoraj widziałem takie ustrojstwo!!! Blok lata '80 3 piętro... w sypialni był grzybek i spółdzielnia mieszkaniowa najpierw sikała czymś smierdzącym a potem wybili wentylacje fi 100!!! prawie w narożniku... okna plastikowe... ostatnie piętro... nie ocieplone... pytałem się czy coś to dało... podobno tak bo od 2 lat nie ma grzyba... gdyby nie ten temat na forum nawet bym nie zauważył tego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.03.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Wczoraj widziałem takie ustrojstwo!!! Blok lata '80 3 piętro... w sypialni był grzybek i spółdzielnia mieszkaniowa najpierw sikała czymś smierdzącym a potem wybili wentylacje fi 100!!! prawie w narożniku... okna plastikowe... ostatnie piętro... nie ocieplone... pytałem się czy coś to dało... podobno tak bo od 2 lat nie ma grzyba... gdyby nie ten temat na forum nawet bym nie zauważył tego! Zapisz się do hes-a. Jak widzisz jego wynalazki wchodzą w etap zastosowań przemysłowych. W tym wątku jest jeszcze parę egzotyycznych wniosków racjonalizatorskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 11.03.2007 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Czy to jest mozliwe, ze NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM ma problemy ze zrozumieniem pewnych prostych zjawisk fizycznych, czy po prostu nielubi, jak ktoś podkopuje Jego niewątpliwie mocną pozycję, podpartądoskonalą znajomością zjawiska mostka cieplnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.03.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Czy to jest mozliwe, ze NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM ma problemy ze zrozumieniem pewnych prostych zjawisk fizycznych, czy po prostu nie lubi, jak ktoś podkopuje Jego niewątpliwie mocną pozycję, podpartą doskonalą znajomością zjawiska mostka cieplnego ? To się zgadza, że mam problemy ze zrozumieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 11.03.2007 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Po prostu, w narożnikach, z powodu utrudnionego ruchu powietrza,nie następuje tak dobre nagrzewanie ściany, jak w innych, odkrytychmiejscach. Takie samo zjawisko występuje na scianie za dużymi meblami.Zeby te rejony nagrzać, trzeba tam stworzyć ruch powietrza. Takie samozjawisko wykorzystujemy w samochodzie, żeby nadmuchem na szybęodparować wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.03.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Po prostu, w narożnikach, z powodu utrudnionego ruchu powietrza, nie następuje tak dobre nagrzewanie ściany, jak w innych, odkrytych miejscach. Takie samo zjawisko występuje na scianie za dużymi meblami. Zeby te rejony nagrzać, trzeba tam stworzyć ruch powietrza. Takie samo zjawisko wykorzystujemy w samochodzie, żeby nadmuchem na szybę odparować wilgoć. Ja mam narozniki bez otworów, okna PCV i ani śladu grzyba.. Magia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 11.03.2007 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Po prostu masz chłopie dużo szczęścia. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts