daisy-stokrotka 04.03.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Hello Moje wrzosy jakimś cudem (chyba, dzięki słabej zimie), w tym roku przetrwały zimę na balkonie. Są one posadzone w korytkach i doniczkach... Czy ktoś wie, jak o nie dbać ? Nie wyglądają najlepiej, ale są, może uda się jej przywrócić do świetnosci... mogę podlać je odżywką ? moze coś innego ... jest może jakiś znawca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 04.03.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 znawca nie jestem wiem tylko , ze lubia kwasna ziemie , slonce i odzywke , taka specjalna do wrzosów i wrzośców ( jak nie uda ci sie takiej kupic , mozna ja zastapic taka do rozanecznikow lub iglakow , one tez zakwaszaja podloze) .istotna role odgrywa tez przycinanie (pedy tniemy tuz pod przekwitlymi kwiatami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daisy-stokrotka 04.03.2007 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 znawca nie jestem wiem tylko , ze lubia kwasna ziemie , slonce i odzywke , taka specjalna do wrzosów i wrzośców ( jak nie uda ci sie takiej kupic , mozna ja zastapic taka do rozanecznikow lub iglakow , one tez zakwaszaja podloze) .istotna role odgrywa tez przycinanie (pedy tniemy tuz pod przekwitlymi kwiatami ) dzięki jak to znawcą nie jesteś... wiem, juz wszystko, jedziemy wlasnie na zakupy to wskocze do leroya po odżywkę, tam powiini mieć. dzięki, dzięki raz jeszcze miłego dzionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 04.03.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Kwiatostany wrzosu nalezy przyciąć na przedwiosniu, czyli teraz. Ok. 1 cm powyżej poczatku kwiatu. Spowoduje to rozkrzewienie roslinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daisy-stokrotka 04.03.2007 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 dziękuję za wszystkie rady ... jedno mnie martwi ... zostaną mi tylko ogigloki same... a nie wrzosy jak obetne im wszystkie kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 05.03.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Nie martw się odwdzięczą Ci się jesienią pięknymi czuprynkami nowych kwiatów, no a tak poza tym to wymień im ostrożnie ziemię nie musisz calkiem przesadzać, starczy wybrać ile się da tej zeszłorocznej tak by za bardzo nie naruszyć korzonków, uzupelnić nową kwaśną i wyściółkować korą. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daisy-stokrotka 15.03.2007 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Kwiatostany wrzosu nalezy przyciąć na przedwiosniu, czyli teraz. Ok. 1 cm powyżej poczatku kwiatu. Spowoduje to rozkrzewienie roslinki. a ja jak zwykle spaprałam zamiast obciąć 1 cm powyżej, to obciełam tak, by było 1cm pod kwiatkami wrrr ja to potrafie wymień im ostrożnie ziemię nie musisz calkiem przesadzać, starczy wybrać ile się da tej zeszłorocznej tak by za bardzo nie naruszyć korzonków, uzupelnić nową kwaśną i wyściółkować korą dziś pójdę po odzywkę, ziemię i tą korę... i dokończę dzieła ! DZIĘKI ZA WSZYSTKIE RADY a latem to chyba chronić je raczej przed słoneczkiem, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 15.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Przeciwnie wrzosy kochają słońce, w półcieniu będą słabiej rosnąć, gorzej kwitnąć jesienią. Oczywiście trzeba dbać żeby nie ususzyć w upale, ale wyściólka z kory bardzo pomaga. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daisy-stokrotka 16.03.2007 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Jeszcze raz ... bardzo, bardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts