Anisia3 04.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Powiedzcie proszę, jakie są w tej chwili stawki za robociznę ocieplenia budynku styropianem i zrobienie tynków zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 04.03.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ja mam wycenę z piątku : --37 zł za m-------ocieplenie +tynk strukturalny biały + 5 zł za m ------za pomalowanie tynku kolorem DROGO ? Mam pytanie , w którym momencie najlepiej zrobić podbitkę? Po ociepleniu ? ale przed położeniem stryktury ? Czy na samym końcu prac? pozdrMTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mave 05.03.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 U mnie robiono podbitke po polozeniu koloru. Z tego co wiem, tak jest prawidlowo. A co do cen docieplenia, to wiem, ze zalezy to rowniez od materialu, jakim ocieplenie jest wykonywane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 05.03.2007 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Może jeszcze ktoś sprawdzał ostatnio ceny ocieplenia styropianem plus tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hube 07.03.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ja dostalem oferte na robocizne za ocieplenie + tynk akrylowy 35 zl/m2. Wlasnei sie zastanawiam czy to rozsadna cena ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 07.03.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Jeśli to nowa inwestycja i przewidywano docieplenie to 35zł netto + koszt rysztowania.Jeśli docieplenie dotyczy zabudowy starej to 40 zł netto + masa prac dodatkowych: Demontaże,rur spustowych,zbicie parapetów,skucie ościeży okiien i drzwi,na[prawa powierzchni itp.Następnie ponowny montaż. Przy budynku o pow.ścian 240m2 prace dodatkowe + obłozenie cokołu i iułożenie podbitki inwystycja jest droższa o 100%. Inwestor musi wiedzieć czego chce,aby p.óźniej nie został zaskoczony rachunkiem za roboty.Przeważnie umówioną stawkę za m2 mnożymy przez metry 2 ścian bez odlicznia otworów.Dolicza się za silikonowanie,ozdoby,bonie,gzymsy itp.40zl -czyto dużo?,chyba nie jeśli zakładamy wykonanie zgodne z technologią. Ocieplanie jest bardziej pracochłonne niż układanie glazury w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.03.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 place 30zl/m2, styropian, piankowanie spoin, siatka z klejem, obrobka okien, struktura. miasto 75 tys. mieszkancow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 18.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 ale mowimy o cenach samej robocizny czy z materialem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hube 18.03.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Hehe Sylwka oczywiście że samej robocizny Za 30 zł chciałabyś robocizne z materiałem ?? Glupie pytanie... kazdy by chcial, ale to nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.03.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 jak wyzej .... material to jakies dwadziescia kilka zeta za m2 (styropian, listwa startowa, klej, siatka, klej do siatki, listwy naroznikowe) .... do tego tynk, cena w zaleznosci od wyboru inwestora. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 18.03.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 no coz ja to bym w ogole chciala za "dziekuje" razem z materialem, ale gdzie ja takiego znajde ? To jaka cene za metr musialabym przyjac za polozenie tynku jednowarstwowego i tynku boniowanego? I czy moglabym to przed zima tylko ocieplic styropianem, a dopiero pozniej polozyc tynki? Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hube 18.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ja razdze przed zimą położyć styropian, zrobić kołkowanie zaciągnąć klejem, położyć siatke i zaciągnąć klejem i w tym stanie zostawić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts