Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile ocieplenie styropianem + tynki zewnętrzne?

Anisia3

Recommended Posts

Ja mam wycenę z piątku :

--37 zł za m-------ocieplenie +tynk strukturalny biały

+ 5 zł za m ------za pomalowanie tynku kolorem

DROGO ?

Mam pytanie , w którym momencie najlepiej zrobić podbitkę?

Po ociepleniu ? ale przed położeniem stryktury ? Czy na samym końcu prac?

pozdr

MTW1

Jeśli to nowa inwestycja i przewidywano docieplenie to 35zł netto + koszt rysztowania.Jeśli docieplenie dotyczy zabudowy starej to 40 zł netto + masa prac dodatkowych: Demontaże,rur spustowych,zbicie parapetów,skucie ościeży okiien i drzwi,na[prawa powierzchni itp.Następnie ponowny montaż.

Przy budynku o pow.ścian 240m2 prace dodatkowe + obłozenie cokołu i iułożenie podbitki inwystycja jest droższa o 100%.

Inwestor musi wiedzieć czego chce,aby p.óźniej nie został zaskoczony rachunkiem za roboty.Przeważnie umówioną stawkę za m2 mnożymy przez metry 2 ścian bez odlicznia otworów.Dolicza się za silikonowanie,ozdoby,bonie,gzymsy itp.

40zl -czyto dużo?,chyba nie jeśli zakładamy wykonanie zgodne z technologią.

Ocieplanie jest bardziej pracochłonne niż układanie glazury w łazience.

• 2 weeks później...

no coz ja to bym w ogole chciala za "dziekuje" razem z materialem, ale gdzie ja takiego znajde :roll: ?

To jaka cene za metr musialabym przyjac za polozenie tynku jednowarstwowego i tynku boniowanego?

I czy moglabym to przed zima tylko ocieplic styropianem, a dopiero pozniej polozyc tynki?

Dzieki i pozdrawiam