barozi 04.03.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Witam, Czy wszędzie są tak wielkie problemy z ceramiką budowlaną jak w okolicach Warszawy?? Nie mogę nigdzie zamówić MAXa 220, U 220 i K3. Wczoraj dostałem informację od szefa skłądu w którym chciałem kupić, że właśnie dostał nowy cennik z cenami o 40% wyższymi. Masakra. Jak to jest w innych częściach kraju?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 04.03.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 w Małopolsce problemy są, ceramiki nie ma. My w ostatniej chwili przed podwyżką kupiliśmy pustaki z betonu komórkowego. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 04.03.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Niestety. Na Kujawach ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 04.03.2007 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Słuchajcie. A nie sądzicie że może to być jakaś zmowa cegielni. Wiem, że to brzmi dość nieprawdopodobnie, ale tak jakby wszyscy nagle podnieśli ceny, jak na rozkaz. Ja się zastanawiam kto z nas, czyli budujących dla siebie domy będzie w stanie budować za np. 5 zł za sztukę cegły MAX 220. Ja wiem że to jest w sumie tylko część kosztów budowy, ale jeśli ceny będą tak rosnąć to w końcu nikogo nie będzie stać na dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.03.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ja w marcu zeszłego roku płaciłam za Porotherm 30 P+W chyba 2.60zł. Teraz w tej samej hurtowni- ponad 5 zł. To jest nienormalne. Przecież chyba nikomu z nas w ciągu roku pensja nie wzrosła nawet o 50%. A pustaki to dopiero początek budowy (który ja na szczęście mam już za sobą). Ceny wszystkich materiałów do wykończeniówki też pną się ostro w górę. Do czego to ma prowadzic? Kogo będzie stac na budowę? Kto za tym stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 05.03.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Na samym porothermie straciłem około 10-12 tysięcy zł różnica maj - październik O drewnie : dechy, więźba to może lepiej wogóle nie wspominać Normalka: dzień x godzina 13 wienerberger podnosi ceny mówię to niech się walą biorę leiera o godzinie 14 tego samego dnia leier już ma podwyższoną cenę Nienormalne: nie ma jakiegokolwiek uzasadnienia na takie ceny i takie podwyżki we łbach poprzewracało się albo dosadnie kot im kufety z czachy zrobił od producentów, po przez tzw fachowców, developerów kończąc na składach budowlanych którym w dupach poprzewracało się już do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 05.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 matko, chyba powinnam sie wybrać na kolanach na pielgrzymke do częstochowy, w kwietniu 2006 my za maxa płaciliśmy 1,81zł. Dziś pewnie o domku mogłabym tylko pomarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 05.03.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 a tak przypadkiem zauważyłam, moze ci sie przyda, http://www.allegro.pl/item172671811_pustak_szczelinowy_cegla_u_220_max_najtaniej_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 05.03.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Cenę kształtuje popyt. Tak to chyba było.Po cienkich latach w budownictwie, upustach i promocjach przyszedł czas dla branży na żniwa. Będą podnosić ceny do oporu,będą badać waszą wytrzymałość i co możecie jeszcze znieść. Jeśli mogą zarobić to dlaczego mają z tego zarobku zrezygnować, to logiczne(chyba?)My zaczynaliśmu budowę 4 lata temu. Wszyscy chcieli nam wszystko sprzedać, dowieżć, dać upust. Wydawało nam się,że zaczęliśmy budowę w złym okresie: nie załapaliśmy się już na ulgę budowlaną, wprowadzono 22% VAT, ale stwierdziliśmy "trudno". Dzisiaj myślę, że wydalibyśmy 70000-80000zł. więcej i cieszę się, że to już za nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 pineska, pielgrzymka do Częstochowy i msze dziękczynne przez cały rok. Podobno jakiś czas temu zarzucano cementowniom, że windują ceny. W odpowiedzi cementownie... podniosły cenę o 10%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts