Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze przepisy z termomixa

Recommended Posts

a ktore ciasta Ci nie wyszły ? :o robilam -sernik Fredzi ,ciasto drożdżowe- rewelacja :D piernik ....a na swieta pieke tort orzechowy własnie z tx :D

ciasteczka orzechowe oraz faworki ......wszystkie ciasta są udane i bardzo smaczne .....nie zrażaj sie i próbuj dalej :D trzymam kciuki :D

• Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ew-ka,

Tobie to wszystko wychodzi, jestem fanką Twojego domku, ozdób, przepisów na obiad itp. Ciasto drożdżowe ok, piernik też, ale biszkopt zupełna kicha mi wyszła. Pieczywo też bez rewelacji.

A co jeszcze robisz z TX?

POZDRAWIAM

prawie wszystko :lol: mam jeszcze inne ksiazki do TX

bardzo dobre są zapiekanki na parze str -51 ....robie wariacje z rybą lub piersią ...sos jest pyszny :D

spróbuj zupy .....procz rosołu ( ten robie tradycyjnie) robie wszystkie zupy ...grochowka to moja ulubiona :lol: a barszczyk czerwony -pycha

Co do biszkoptu ....hmmmm ....tu trzeba wyczucia -nauczysz sie :lol: mam nadzieje ,że ten tort orzechowy mi sie uda - piekę we wtorek -trzymaj kciuki :wink:

ps...chleb też upieke na świeta :D

dzisiaj zrobiłam barszcz czerwony z TX ale doprawiłam go dodatkowo kwasem z burakow ,ktory nastawiłam tydzien przed Swietami ....dorzuciłam do niego jeszcze grzybki suszone usmażone na masełku i podałam z uszkami ,ktore zamroziłam przed Wigilią . Pierwszy raz zrobiłam barszczyk na zakwasie i tak juz bedzie na wieki wiekow :D jest wspaniały :D :D :D :D

dzisiaj zrobiłam pączki -po raz pierwszy z przepisu TX ....bardzo dobre-polecam :D

dżem wisniowy zmieszałam z łyżką konfitur różanych - nadziewałam tym pączki -niebo w gębie :D

Z pół kg mąki wyszło jakieś 35 szt i ...juz wszystko zjedzone :o

został tylko smrodek z tłuszczu :roll: .... i smak na ustach :wink:

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
Czy to prawda, że thermomix robi wszystko, przy minimalnym wkładzie własnej pracy? Nawet ketchup? :) (to pytanie laika, więc proszę o wyrozumiałość ;) )

Czy to urządzenie naprawdę jest warte tych pieniędzy?

Topik stary ale jary tak jak mój thermomix ,który w domciu od lat zawsze jest na pierwszym miejscu.Ostatni człon w nazwie tego ciekawego urządzenia zawsze kojarzył mi się z mikxowaniem wielu składników.Powiem Ci ,że thermomix doskonale przygotowuje podłoże do wielu potraw które w innych urządzeniach tego typu niestety tak się nie sprawdza.Bez niego w chałupie ani rusz.Bo kto jak nie on przygotuje za nas ciasto do pizzy,pierogów czy pączków itp.Obecnie jestem na etapie różnego rodzaju past tych "wytrawnych"(jajeczne,rybne,mięsne z warzyw gotowanych i surowych,) a nawet i słodkich.Bez zup z thermomixa nie da się już żyć.Tak się przyzwyczailiśmy ,że np. zupa ogórkowa z ogórków surowych i małosolnych z dodatkiem warzyw z var omy,na bazie polędwiczki wieprzowej to już standard.Słynny napój z prezentacji doskonale przypominający kiwi(nać pietruszki,cytryna,woda mineralna,cukier) zagościł u nas na stałe już tyle lat.Bez owocowych napoi tych z alkoholem i tych bez, z mixowanym lodem,bitą śmietaną i gorącą czekoladą na polanie to już swego rodzaju odlot w nieznane :D :D :D :wink: :wink: :wink: W zimowy wieczór żaden automat nie zrobi grogu jak on,rum + goździki, sok z cytryny, odrobina cukru i cynamonu i jeszcze mógłbym tak długo.....długo i długo :oops: :wink:

pozdrawiam