Ew-ka 20.12.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 a ktore ciasta Ci nie wyszły ? robilam -sernik Fredzi ,ciasto drożdżowe- rewelacja piernik ....a na swieta pieke tort orzechowy własnie z tx ciasteczka orzechowe oraz faworki ......wszystkie ciasta są udane i bardzo smaczne .....nie zrażaj sie i próbuj dalej trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 20.12.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Ew-ka,Tobie to wszystko wychodzi, jestem fanką Twojego domku, ozdób, przepisów na obiad itp. Ciasto drożdżowe ok, piernik też, ale biszkopt zupełna kicha mi wyszła. Pieczywo też bez rewelacji. A co jeszcze robisz z TX? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.12.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Ew-ka, Tobie to wszystko wychodzi, jestem fanką Twojego domku, ozdób, przepisów na obiad itp. Ciasto drożdżowe ok, piernik też, ale biszkopt zupełna kicha mi wyszła. Pieczywo też bez rewelacji. A co jeszcze robisz z TX? POZDRAWIAM prawie wszystko mam jeszcze inne ksiazki do TX bardzo dobre są zapiekanki na parze str -51 ....robie wariacje z rybą lub piersią ...sos jest pyszny spróbuj zupy .....procz rosołu ( ten robie tradycyjnie) robie wszystkie zupy ...grochowka to moja ulubiona a barszczyk czerwony -pycha Co do biszkoptu ....hmmmm ....tu trzeba wyczucia -nauczysz sie mam nadzieje ,że ten tort orzechowy mi sie uda - piekę we wtorek -trzymaj kciuki ps...chleb też upieke na świeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 27.12.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 i jak tam Ew-ka po świętach, tort udany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.12.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 i jak tam Ew-ka po świętach, tort udany? tort wyśmienity i chleb wypiekł sie rewelacyjnie nie poddawaj sie ....tylko próbuj -powodzenia i pochwal sie ...czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.12.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 dzisiaj zrobiłam barszcz czerwony z TX ale doprawiłam go dodatkowo kwasem z burakow ,ktory nastawiłam tydzien przed Swietami ....dorzuciłam do niego jeszcze grzybki suszone usmażone na masełku i podałam z uszkami ,ktore zamroziłam przed Wigilią . Pierwszy raz zrobiłam barszczyk na zakwasie i tak juz bedzie na wieki wiekow jest wspaniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.12.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Do zakwaszania barszczyku używam czasem wody z kiszonych ogórków, też dodaje smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 28.12.2008 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Do zakwaszania barszczyku używam czasem wody z kiszonych ogórków, też dodaje smaku czasami leczy kaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 29.12.2008 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 a ja używam cytryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.12.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 dzisiaj zrobiłam pączki -po raz pierwszy z przepisu TX ....bardzo dobre-polecam dżem wisniowy zmieszałam z łyżką konfitur różanych - nadziewałam tym pączki -niebo w gębie Z pół kg mąki wyszło jakieś 35 szt i ...juz wszystko zjedzone został tylko smrodek z tłuszczu .... i smak na ustach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.01.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 też robiłam paczki dzisiaj po raz pierwszy - wyszły ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 25.01.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Z thermomixa robiłam pierogi ruskie, faworki, pączki, rogaliki kruche z różą.Szczerze nie zachwyca mnie to urządzenie, lepsze wypieki wychodzą mi jak ręcznie wykonuję. Korzystam z przepisów Siostry Anastazji i zawsze wszystko wychodzi tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 31.01.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 dzisiaj robiłam sernik na zimno z Thermomixa - pycha,oraz buraczki na ciepło też dobre.Macie jakieś ciekawe przepisy na potrawy z thermomixa, których nie ma w książkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 27.02.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ew-ka zrobiłam sernik Fredzi - rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 14.05.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Jak dla mnie: oprócz żony termomix najlepszy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofie 07.07.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Czy to prawda, że thermomix robi wszystko, przy minimalnym wkładzie własnej pracy? Nawet ketchup? (to pytanie laika, więc proszę o wyrozumiałość ) Czy to urządzenie naprawdę jest warte tych pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 07.07.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Dla mnie, znaczy dla nas domownikow TAK. Zgadza sie ketchup tez robi, jak i wiele innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.07.2009 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Czy to prawda, że thermomix robi wszystko, przy minimalnym wkładzie własnej pracy? Nawet ketchup? (to pytanie laika, więc proszę o wyrozumiałość ) Czy to urządzenie naprawdę jest warte tych pieniędzy? Topik stary ale jary tak jak mój thermomix ,który w domciu od lat zawsze jest na pierwszym miejscu.Ostatni człon w nazwie tego ciekawego urządzenia zawsze kojarzył mi się z mikxowaniem wielu składników.Powiem Ci ,że thermomix doskonale przygotowuje podłoże do wielu potraw które w innych urządzeniach tego typu niestety tak się nie sprawdza.Bez niego w chałupie ani rusz.Bo kto jak nie on przygotuje za nas ciasto do pizzy,pierogów czy pączków itp.Obecnie jestem na etapie różnego rodzaju past tych "wytrawnych"(jajeczne,rybne,mięsne z warzyw gotowanych i surowych,) a nawet i słodkich.Bez zup z thermomixa nie da się już żyć.Tak się przyzwyczailiśmy ,że np. zupa ogórkowa z ogórków surowych i małosolnych z dodatkiem warzyw z var omy,na bazie polędwiczki wieprzowej to już standard.Słynny napój z prezentacji doskonale przypominający kiwi(nać pietruszki,cytryna,woda mineralna,cukier) zagościł u nas na stałe już tyle lat.Bez owocowych napoi tych z alkoholem i tych bez, z mixowanym lodem,bitą śmietaną i gorącą czekoladą na polanie to już swego rodzaju odlot w nieznane W zimowy wieczór żaden automat nie zrobi grogu jak on,rum + goździki, sok z cytryny, odrobina cukru i cynamonu i jeszcze mógłbym tak długo.....długo i długo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.07.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Zazdraszczam takiej maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.07.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Zazdraszczam takiej maszyny nie zazdraszczaj tylko se kup na raty po 200zl /mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.