Tomaszka 22.04.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 NS - "i tak tego nie zrozumiesz bo nie masz TX w domciu Ty niestety musisz posiłkować się garem i gazą"Ah - jaka ja biedna i zacofana. Jak ja teraz będę z tym życ - idę i sie powieszę!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.04.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 w te Święta przygotowałam w Tx babkę majonezową oraz tort czekoladowy z bitą śmietaną ..... pycha !!! ...i ajerkoniak- palce lizać ( na śmietanie kremówce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.04.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Ja robiłam sernik wiedeński, babę drożdżową, chrzan tarłam. Teraz przymierzam się do karpatki, mam nadzieję, że wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva 33 08.05.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Przepraszam że sie wpierniczam nie tam gdzie trzeba... ale... NIKTSPECJALNY... dziennik zaniedbałeś haniebnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.07.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Kochani, mam pytanie, czy ktoś robił dżem w tej maszynie? Jeśli tak, to bardzo proszę o sprawozdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owip2001 20.07.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 nie robiłem dżemu ale za to pędziłem bimber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 nie robiłem dżemu ale za to pędziłem bimber Też poproszę o relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.07.2011 02:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Moje sprawozdanie z pracy nad dżemem w termomixsie.1kg papierówek1/2 kg cukrupłaska łyżka cukru pudrudżemix Mam taki i w domu wszystkim pasuje.Robimy go z różnymi owocami.Wiem .że nie skorzystasz ale wkleję i tak.Wkładam owoce i miksuje 10 sek poz. 6.Potem dodaje cukier i dżemix.Temp varoma 100 stC i gotuje 15 min obr. poz.3.Mieszam kopystką. Ze dwie min przed końcem zdejmuje miarkę i wsypuje płaską łyżkę cukru pudru.Po huk tego nie wiem.Dżem przelewam do słoików.Odwracam do gry dnem aż do przestygnięcia.Finito. Zajefajny jest także z owoców egzotycznych.Jednak ulubiony z trześni i czereśni ale trza się nadrelować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.07.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Moje sprawozdanie z pracy nad dżemem w termomixsie. 1kg papierówek 1/2 kg cukru płaska łyżka cukru pudru dżemix Mam taki i w domu wszystkim pasuje.Robimy go z różnymi owocami.Wiem .że nie skorzystasz ale wkleję i tak.Wkładam owoce i miksuje 10 sek poz. 6.Potem dodaje cukier i dżemix.Temp varoma 100 stC i gotuje 15 min obr. poz.3.Mieszam kopystką. Ze dwie min przed końcem zdejmuje miarkę i wsypuje płaską łyżkę cukru pudru.Po huk tego nie wiem.Dżem przelewam do słoików.Odwracam do gry dnem aż do przestygnięcia.Finito. Zajefajny jest także z owoców egzotycznych.Jednak ulubiony z trześni i czereśni ale trza się nadrelować. No właśnie mam zamiar skorzystać, papierówki właśnie zaczynają spadać, tylko jakieś maławe w tym roku. Co to jest dżemix i ile się tego daje na 1 kg owoców? Czy może być taki zwykły żelfix? Chciałam też robić z brzoskwiń, czy ma być ta sama proporcja dodatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.07.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Sorki ,że nie napisałem ilości dżemixu.Daję 1 opak na 1 kg owoców.Moja mama na 2kg 1 opak.W zależności od konsystencji miąższu można sobie dżemixem regulować.Dojdziesz do wprawy.Z żelfix nie robiłem ale proporcje są chyba podobne.Moi milusińscy lubią jeszcze gdy w dżemie są kawałki owoców.Różnica polega oczywiście na tym ,że nie miksuje owoców czyli od razu wrzucasz owoce,cukier i dżemix.Varoma 100 stC ,15 min,obr,poz.3.Ten drugi sposób jest zajefajny właśnie z owocami pestkowymi(drelowanymi).I jeszcze ten inny ale równie smaczny ....1/2 kg pomarańczy.1/2 kg pamelo oczywiście wyczyszczone ze skórek,błonek itp. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.07.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Zrobiłam kilka porcji brzoskwiniowego, dawałam żelfix. Wyszedł bardzo smaczny. Zrobiłam też jedną porcję z jabłek, też dobry, ale podczas ostatnich pięciu minut, bez przykrywki chlapało okropnie. Jakiś rzadszy wyszedł. Teraz czekam na śliwki A może spróbuję z tego pomelo i pomarańczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 29.07.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 ja z theromixa robiłam w tym roku dżem z czarnej i czerwonej porzeczki z odrobiną jagód - pychota, lekko kwaskowy.Ze śliwek robię powidła wg przepisu z książki "dobre gotowanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.07.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Moja żona robiła z gruszek z dodatkiem wiśni.Przewaga gruszki musi być zaakcentowana.Ten dżem używa do dania ....gruszka w czekoladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.07.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jutro będę robić z nektarynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Mam pytanie, czy ktoś robił ketchup w tej maszynie? Jeśli tak, to proszę o przepis i instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Jak wicher wpadam z przepisem. Ketchup pomidorowy Składniki: 1 kg pomidorów 2 jabłka (winne)antonówki cebula łyżka oleju ziele angielskie (2-3 ziarenek) 2 liście laurowe 2 goździki sól, pieprz, gałka muszkatałowa Pomidory trza sparzyć, obrać ze skórki.Następnie pokroić w ćwiartki.Jabłka umyć i zetrzeć na tarce. Drobno pokrojoną cebulę podsmazyc na oleju.Rozetrzeć ziele, goździki i liście w "maszynie" jak ktoś potrafi. Dodać do przypraw ,do naczynia miksującego pomidory,jabłka i podsmażona cebulkę. Mase pomidorowo - jabłkowo-cebulową ......varoma obr. poz. 3 .czas 10 min.(można skrócić jeśli taka potrzeba)Jak zgęstnieje doprawiam świeżo zmielonymi pieprzem i gałka muszkatołową.Ja dla efektu przecieram go przez sito i potem napełniam nim male słoiki.Nie pasteryzuje.Wlewam je prosto z naczynia i odwracam dup...do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.08.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dzięki. Zastanawiam się tylko dlaczego jabłka mam trzeć na tarce a nie w maszynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Dzięki. Zastanawiam się tylko dlaczego jabłka mam trzeć na tarce a nie w maszynie rozetrzeć ziele,liście,goździki.......w maszynie. jabłka zmiksować w maszynie miksującej podsmażyć cebulkę na oleju w maszynie miksującej pomidory bez obróbki zmiksować w maszynie miksującej wolisz taki przepis?Nie sprawdzony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.08.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 rozetrzeć ziele,liście,goździki.......w maszynie. jabłka zmiksować w maszynie miksującej podsmażyć cebulkę na oleju w maszynie miksującej pomidory bez obróbki zmiksować w maszynie miksującej wolisz taki przepis?Nie sprawdzony ? Wychodzę z założenia, że jeśli mam maszynę, to właśnie dlatego, żeby ułatwić sobie robotę (między innymi tarcie, rozdrabnianie), bo dlatego ją kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wychodzę z założenia, że jeśli mam maszynę, to właśnie dlatego, żeby ułatwić sobie robotę (między innymi tarcie, rozdrabnianie), bo dlatego ją kupiłam Tak też rób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.