Tomaszka 22.04.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 NS - "i tak tego nie zrozumiesz bo nie masz TX w domciu Ty niestety musisz posiłkować się garem i gazą"Ah - jaka ja biedna i zacofana. Jak ja teraz będę z tym życ - idę i sie powieszę!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4671960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.04.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 w te Święta przygotowałam w Tx babkę majonezową oraz tort czekoladowy z bitą śmietaną ..... pycha !!! ...i ajerkoniak- palce lizać ( na śmietanie kremówce) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4678508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.04.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Ja robiłam sernik wiedeński, babę drożdżową, chrzan tarłam. Teraz przymierzam się do karpatki, mam nadzieję, że wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4678712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva 33 08.05.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Przepraszam że sie wpierniczam nie tam gdzie trzeba... ale... NIKTSPECJALNY... dziennik zaniedbałeś haniebnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4692889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.07.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Kochani, mam pytanie, czy ktoś robił dżem w tej maszynie? Jeśli tak, to bardzo proszę o sprawozdanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4790853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owip2001 20.07.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 nie robiłem dżemu ale za to pędziłem bimber Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4790883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 nie robiłem dżemu ale za to pędziłem bimber Też poproszę o relację Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4790929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.07.2011 02:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Moje sprawozdanie z pracy nad dżemem w termomixsie.1kg papierówek1/2 kg cukrupłaska łyżka cukru pudrudżemix Mam taki i w domu wszystkim pasuje.Robimy go z różnymi owocami.Wiem .że nie skorzystasz ale wkleję i tak.Wkładam owoce i miksuje 10 sek poz. 6.Potem dodaje cukier i dżemix.Temp varoma 100 stC i gotuje 15 min obr. poz.3.Mieszam kopystką. Ze dwie min przed końcem zdejmuje miarkę i wsypuje płaską łyżkę cukru pudru.Po huk tego nie wiem.Dżem przelewam do słoików.Odwracam do gry dnem aż do przestygnięcia.Finito. Zajefajny jest także z owoców egzotycznych.Jednak ulubiony z trześni i czereśni ale trza się nadrelować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4791326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.07.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Moje sprawozdanie z pracy nad dżemem w termomixsie. 1kg papierówek 1/2 kg cukru płaska łyżka cukru pudru dżemix Mam taki i w domu wszystkim pasuje.Robimy go z różnymi owocami.Wiem .że nie skorzystasz ale wkleję i tak.Wkładam owoce i miksuje 10 sek poz. 6.Potem dodaje cukier i dżemix.Temp varoma 100 stC i gotuje 15 min obr. poz.3.Mieszam kopystką. Ze dwie min przed końcem zdejmuje miarkę i wsypuje płaską łyżkę cukru pudru.Po huk tego nie wiem.Dżem przelewam do słoików.Odwracam do gry dnem aż do przestygnięcia.Finito. Zajefajny jest także z owoców egzotycznych.Jednak ulubiony z trześni i czereśni ale trza się nadrelować. No właśnie mam zamiar skorzystać, papierówki właśnie zaczynają spadać, tylko jakieś maławe w tym roku. Co to jest dżemix i ile się tego daje na 1 kg owoców? Czy może być taki zwykły żelfix? Chciałam też robić z brzoskwiń, czy ma być ta sama proporcja dodatków? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4791846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.07.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Sorki ,że nie napisałem ilości dżemixu.Daję 1 opak na 1 kg owoców.Moja mama na 2kg 1 opak.W zależności od konsystencji miąższu można sobie dżemixem regulować.Dojdziesz do wprawy.Z żelfix nie robiłem ale proporcje są chyba podobne.Moi milusińscy lubią jeszcze gdy w dżemie są kawałki owoców.Różnica polega oczywiście na tym ,że nie miksuje owoców czyli od razu wrzucasz owoce,cukier i dżemix.Varoma 100 stC ,15 min,obr,poz.3.Ten drugi sposób jest zajefajny właśnie z owocami pestkowymi(drelowanymi).I jeszcze ten inny ale równie smaczny ....1/2 kg pomarańczy.1/2 kg pamelo oczywiście wyczyszczone ze skórek,błonek itp. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4794674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.07.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Zrobiłam kilka porcji brzoskwiniowego, dawałam żelfix. Wyszedł bardzo smaczny. Zrobiłam też jedną porcję z jabłek, też dobry, ale podczas ostatnich pięciu minut, bez przykrywki chlapało okropnie. Jakiś rzadszy wyszedł. Teraz czekam na śliwki A może spróbuję z tego pomelo i pomarańczy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4795115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 29.07.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 ja z theromixa robiłam w tym roku dżem z czarnej i czerwonej porzeczki z odrobiną jagód - pychota, lekko kwaskowy.Ze śliwek robię powidła wg przepisu z książki "dobre gotowanie". Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4804229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.07.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Moja żona robiła z gruszek z dodatkiem wiśni.Przewaga gruszki musi być zaakcentowana.Ten dżem używa do dania ....gruszka w czekoladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4805751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.07.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jutro będę robić z nektarynek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4806647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Mam pytanie, czy ktoś robił ketchup w tej maszynie? Jeśli tak, to proszę o przepis i instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4809550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Jak wicher wpadam z przepisem. Ketchup pomidorowy Składniki: 1 kg pomidorów 2 jabłka (winne)antonówki cebula łyżka oleju ziele angielskie (2-3 ziarenek) 2 liście laurowe 2 goździki sól, pieprz, gałka muszkatałowa Pomidory trza sparzyć, obrać ze skórki.Następnie pokroić w ćwiartki.Jabłka umyć i zetrzeć na tarce. Drobno pokrojoną cebulę podsmazyc na oleju.Rozetrzeć ziele, goździki i liście w "maszynie" jak ktoś potrafi. Dodać do przypraw ,do naczynia miksującego pomidory,jabłka i podsmażona cebulkę. Mase pomidorowo - jabłkowo-cebulową ......varoma obr. poz. 3 .czas 10 min.(można skrócić jeśli taka potrzeba)Jak zgęstnieje doprawiam świeżo zmielonymi pieprzem i gałka muszkatołową.Ja dla efektu przecieram go przez sito i potem napełniam nim male słoiki.Nie pasteryzuje.Wlewam je prosto z naczynia i odwracam dup...do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4810226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.08.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dzięki. Zastanawiam się tylko dlaczego jabłka mam trzeć na tarce a nie w maszynie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4811339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Dzięki. Zastanawiam się tylko dlaczego jabłka mam trzeć na tarce a nie w maszynie rozetrzeć ziele,liście,goździki.......w maszynie. jabłka zmiksować w maszynie miksującej podsmażyć cebulkę na oleju w maszynie miksującej pomidory bez obróbki zmiksować w maszynie miksującej wolisz taki przepis?Nie sprawdzony ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4814298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.08.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 rozetrzeć ziele,liście,goździki.......w maszynie. jabłka zmiksować w maszynie miksującej podsmażyć cebulkę na oleju w maszynie miksującej pomidory bez obróbki zmiksować w maszynie miksującej wolisz taki przepis?Nie sprawdzony ? Wychodzę z założenia, że jeśli mam maszynę, to właśnie dlatego, żeby ułatwić sobie robotę (między innymi tarcie, rozdrabnianie), bo dlatego ją kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4814515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wychodzę z założenia, że jeśli mam maszynę, to właśnie dlatego, żeby ułatwić sobie robotę (między innymi tarcie, rozdrabnianie), bo dlatego ją kupiłam Tak też rób. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73604-nasze-przepisy-z-termomixa/page/7/#findComment-4814590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.