B.Art 04.03.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 No to komentujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 06.03.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Pierwszy się wpisze Good luck!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 07.03.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 gdzie zamierzacie budować?w moich okolicach też były dymarki i stanowiska archeologiczne.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 12.03.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Fajnie że zaczęliście! Będę stałą czytelniczką! -Sąsiadka (podwójna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 20.03.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Powodzenia! I koniecznie wklejcie zdjęcia poprawionego projektu - mieliście dokładnie takie same wymagania jak ja z moim prawie-małżem więc bardzo mnie ciekawi, jak wybrnęliście z projektowania. Mi kiepsko idzie Pozdrawiam serdecznie! Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 21.03.2007 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 gdzie zamierzacie budować? w moich okolicach też były dymarki i stanowiska archeologiczne. Powodzenia Reguły a właściwie Malichy niedaleko rzeczki Raszynki. BTW tez mieszkaliśmy przez jakieś 2 lata w Otrębuskach na ulicy Baśniowej - naprawdę baśniowa okolica. A wy w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 21.03.2007 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Powodzenia! I koniecznie wklejcie zdjęcia poprawionego projektu - mieliście dokładnie takie same wymagania jak ja z moim prawie-małżem więc bardzo mnie ciekawi, jak wybrnęliście z projektowania. Mi kiepsko idzie Pozdrawiam serdecznie! Ula Ulka, Podeślij swój email na priva - dostarczymy Ci rzuty pietra i parteru - na pewno Ci sie spodoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 21.03.2007 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Podesłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 22.03.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 gdzie zamierzacie budować? w moich okolicach też były dymarki i stanowiska archeologiczne. Powodzenia Reguły a właściwie Malichy niedaleko rzeczki Raszynki. BTW tez mieszkaliśmy przez jakieś 2 lata w Otrębuskach na ulicy Baśniowej - naprawdę baśniowa okolica. A wy w którym miejscu? Druga strona Otrębus na pograniczu z Brwinowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 22.03.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 UlkaszpulkaWysłałam na priva namiary do geologa, ale nie wiem czy dojdzie. Jeszcze raz podaję tel./071/373-43-46 kom. 0 601 56 13 26ul.Górlaska 46 /IIIp.pok.nr19, WROCłAW. Usługi geologiczno-projektowe i ochrony środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 23.03.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Danusieńka Doszło, dziekuję serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 03.04.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam,Gratuluję postepów!!!My jesteśmy zdecydowani na ten projekt, tylko póki co Autorka jest nieuchwytna. Znaleźliśmy wykonawcę, który mogłby latem zacząć, tylko jak szybko uda nam się z papierami...Mam pytanie - jak robicie kuchnię? Czy tę ścianę koło lodówki ( oddzielającą od salonu) pozostawiacie pustą? Ona wygląda na nośną bo opiera się na niej podciąg, ale czy można ją poprowadzić płycej? Czy planujecie telewizor w pokoju dziennym, a jeśli to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 06.04.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam, Gratuluję postepów!!! My jesteśmy zdecydowani na ten projekt, tylko póki co Autorka jest nieuchwytna. Znaleźliśmy wykonawcę, który mogłby latem zacząć, tylko jak szybko uda nam się z papierami... Mam pytanie - jak robicie kuchnię? Czy tę ścianę koło lodówki ( oddzielającą od salonu) pozostawiacie pustą? Ona wygląda na nośną bo opiera się na niej podciąg, ale czy można ją poprowadzić płycej? Czy planujecie telewizor w pokoju dziennym, a jeśli to gdzie? Plan jest taki, żebyta ścianka obok lodówki od strony kuchni była wnęką od wysokości około 1 metra i będzie na niej piekarnik, mikrofala i szafki. Od strony salonu bedzie wisiał telewizor a na dole z kolei będzie wnęka na sprzęt, wzmacniacz, dvd, tuner itp oraz będą głębokie szuflady na kable i płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 06.04.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Dzięki za odpowiedź!A macie jakieś przemyślenia 'w temacie' okien? Bo przy wentylacji mechanicznej nie muszą mieć mikrowentylacji ani innych bajerów, spora część może być nieotwieralna, za to dobrze by miały niski współczynnik przenikania ciepła, najlepiej poniżej 0,8 dla całego okna. Znaleźliście może coś w tym stylu? Przy okazji życzę Wesołych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 08.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Fajnie to wszytko wygląda. No kochani, zazdroszczę Wam. Juz widać zalążek domu ... a u nas ciągle w lesie. Bedę obserwowac postępy ... Wszytkiego najlepszego z okazji świąt Wielkiej Nocy i naprawdę mokrego poniedziałku. A od wtorku - ładnej pogody Pzdr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 09.04.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Dzięki za odpowiedź! A macie jakieś przemyślenia 'w temacie' okien? Bo przy wentylacji mechanicznej nie muszą mieć mikrowentylacji ani innych bajerów, spora część może być nieotwieralna, za to dobrze by miały niski współczynnik przenikania ciepła, najlepiej poniżej 0,8 dla całego okna. Znaleźliście może coś w tym stylu? Przy okazji życzę Wesołych Świąt ! Jest tak jak mówisz - na parterze bedą przeważnie fixy oprócz okna w kuchni (jedno skrzydło) no i oczywiście drzwi tarasu - bez mikrowentylacji. W sensownej cenie znaleźliśmy okna o współczynniku szyby 0,8 a dla całego okna 1,0. Do tego szyby P4. Otwierane okna bedą miały okucia przeciwwyważeniowe. Na piętrze podobnie z tym że okna będą otwierane po to żeby je można było umyć. Wstępnie dogadaliśmy sie z Jareko z Grodziska. Dzięki za życzenia i wzajemnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 09.04.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Fajnie to wszytko wygląda. No kochani, zazdroszczę Wam. Juz widać zalążek domu ... a u nas ciągle w lesie. Bedę obserwowac postępy ... Wszytkiego najlepszego z okazji świąt Wielkiej Nocy i naprawdę mokrego poniedziałku. A od wtorku - ładnej pogody Pzdr M Dzięki za życzenia! W sobotę podlewałem beton - dziś mógłby się sam podlać. Mariola ty bierz tego wykonawcę, bo jak będziesz miała projekt to jeszcze trzeba doliczyć 2 miesiące na pozwolenie a potem coś na przygotowanie działki (prąd, woda), kredyt (bez pozwolenia nie dadzą) i i jak nic bedzie wrzesień. do zimy moglibyście zdążyć ze stanem surowym. Mokrego Dyngusa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 09.04.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 bierz tego wykonawcę, bo jak będziesz miała projekt to jeszcze trzeba doliczyć 2 miesiące na pozwolenie a potem coś na przygotowanie działki (prąd, woda), kredyt (bez pozwolenia nie dadzą) i i jak nic bedzie wrzesień. do zimy moglibyście zdążyć ze stanem surowym. zadzwonimy do niego, ale wrzesień to troche (o miesiąc za pożno). Alternatywy nie mamy bo jeszcze się nie rozglądaliśmy, ale zaczynamy... Pod koniec kwietnia chcemy jechac (jak będzie pogoda ) do Kazimierza szukac inspiracji kamieniarskich i kontaktów. Prześlij mi kochana na priv lub [email protected] kontakt do waszego kierownika budowy. Buziaczki M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 10.04.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Piękne ławy Jak to miło oglądać postępy. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 16.04.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Pięknie, wyszliście z ziemi Podzielcie się tymi ciekawymi pomysłami koniecznie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts