piogron 20.05.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Gratuluję wielu ciekawych pomysłów przy budowie, szczególnie z tymi okręgami w łazience. Mnie natomiast interesuje zbiornik na deszczówkę, jaki duży zamontowaliście i ile was kosztował. Ja rozglądałem się za zbiornikiem z tworzywa,ale cena powyżej 3 tys. Czy zamierzacie używać deszczówki tylko do podlewania ogrodu, czy od czegoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 21.05.2008 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Świetny projekt:) Mam pytanie gdzie kupowaliście Domino i klinkier - jeśli wolno spytać Dzięki - projekt jest prosty, a takie podobno są najlepsze:) Dachówkę kupowaliśmy w Dachlux'ie a klinkier w Klinkierbudzie w Konstancinie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 21.05.2008 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Gratuluję wielu ciekawych pomysłów przy budowie, szczególnie z tymi okręgami w łazience. Mnie natomiast interesuje zbiornik na deszczówkę, jaki duży zamontowaliście i ile was kosztował. Ja rozglądałem się za zbiornikiem z tworzywa,ale cena powyżej 3 tys. Czy zamierzacie używać deszczówki tylko do podlewania ogrodu, czy od czegoś jeszcze? Cześć! Zbiornik ma 10m3 i zamawiałem go w Radomiu - zbiornik z transportem i montażem kosztował około 2300pln plus koparka. Deszczówka oprócz podlewania ogrodu ma być używana do spłukiwania WC - w tym celu mamy rozprowadzoną w domu osobną instalację. Gdyby zabrakło wody w zbiorniku ma być dolewana do niego woda z wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 21.05.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 W takim razie widać,że cena zbiornika betonowego faktycznie korzystniejsza. Myślałem też o instlacji deszcówki do WC,ale dowiedziałem się,że nie można łączyć w żadnym miejscu instalacji do deszczówki z instalacją wody użytkowej. Ale opcja z dolewaniem wody do zbiornika faktycznie godna przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 22.05.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Gratuluje slicznego domu. Kolor naprawde trafiony - szara brama do grazu to super pomysl! Teraz czeka was najlepsza czesc tej calej imprezki - wykonczeniowka - czekamy na zdjecia - pomysl twojej zony z okraglym prysznicem to bomba jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 22.05.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Piękny domek, piękna elewacja, wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgdalena 22.05.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 bardzo podoba mi się klinkier no i dachówka rewelacja!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 23.05.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Cieszymy się,że elewacja podoba się jeszcze komuś poza nami. Muszę przyznać, że dobór koloru tynku nie jest rzeczą prostą- ciężko sobie wyobrazić, jak będzie się prezentował kolor na wielkiej płaszczyźnie, który wcześniej można zobaczyć jedynie na próbniku 2x2 cm . Zakupiliśmy w związku z tym 3 wiadra (każdy w innym kolorze) i ...próbowaliśmy. Ostatecznie jednak przekonało mnie stwierdzenie B.Art'a: najwyżej przemalujemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.05.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzięki za namiar. Z Dachluxu dostaliśmy ciekawą wycenę - spradzony sprzedawca - pewnie u nich kupimy. Byliśmy także w Konstancinie ale powiem szczerze - mam mieszane uczucia. Wystawka imponująca ale obsługa.................. pewnie kobieta z brzuchem o 8 rano pytająca się o AltMass wyglądała głupio i potraktowano nas mało kompetentnie. Jeszcze raz dziękuję za info. Gratuluję postępów - i naprawdę miło zobaczyć dom inny niż wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 27.05.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Ludziska, ja widziałam ten domek na żywo i muszę powiedzieć, że wygląda duuuuużo piękniej niż na zdjęciu! A na zdjęciu też jest piękny. Lidex, możesz być pewna, że nie tylko Wam się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ep78 09.06.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Super Domek super pomysły Bardzo podoba mi sie kabina prysznicowa sama marzę o takiej a gdzie kupiliście tą chińską mozaikę jeżeli można wiedzieć ? Powodzenia w dalszym wykańczaniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 09.06.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Super Domek super pomysły Bardzo podoba mi sie kabina prysznicowa sama marzę o takiej a gdzie kupiliście tą chińską mozaikę jeżeli można wiedzieć ? Powodzenia w dalszym wykańczaniu.. Mozaika firmy DUNIN zakupiona w TTW opex w W-wie. A za życzenia powodzenia bardzo dziękuję...przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 10.06.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 hej! będę Was śledzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAGAN 11.06.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Świetna elewacja, wśród Konkursowych najładniejsza (jak dla mnie). Ja też planuję podobną kolorystykę i cieszę się że mam możliwość zobaczyć na żywo jak to będzie wyglądać. Jak zrobicie otoczenie domu, to będzie super wypasik!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 11.06.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam. Szukam domów z elementami klinkieru. Wasz domek bardzo mi sie podoba. Cegła sliczna, musze obejrzec na skladzie jaki to odcień -docztałam w historii ze zmieniliscie w trakcie budowy z żótcieni na ...ceglasty. Ale głównie interesuja mnie te wysokie okna. One maja ponadstardardową wysokośc? W moin projekcie wszystkie sa na 168 cm a drzwi tarasowe 255 cm i troche sie ich obawiam (dom pareterowy bez wentylacji mechanicznej). Jak Wam sie sprawują w praktyce? Czy macie żaluzje zewnętzrne lub je planujecie? Gratuluję przemyślanego i bardzo zacnego domu!!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ep78 11.06.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Super Domek super pomysły Bardzo podoba mi sie kabina prysznicowa sama marzę o takiej a gdzie kupiliście tą chińską mozaikę jeżeli można wiedzieć ? Powodzenia w dalszym wykańczaniu.. Mozaika firmy DUNIN zakupiona w TTW opex w W-wie. A za życzenia powodzenia bardzo dziękuję...przyda się dzięki bardzo Już wchodzę na stronkę i oglądam. A Was jeszcze odwiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 11.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam. Szukam domów z elementami klinkieru. Wasz domek bardzo mi sie podoba. Cegła sliczna, musze obejrzec na skladzie jaki to odcień -docztałam w historii ze zmieniliscie w trakcie budowy z żótcieni na ...ceglasty. Ale głównie interesuja mnie te wysokie okna. One maja ponadstardardową wysokośc? W moin projekcie wszystkie sa na 168 cm a drzwi tarasowe 255 cm i troche sie ich obawiam (dom pareterowy bez wentylacji mechanicznej). Jak Wam sie sprawują w praktyce? Czy macie żaluzje zewnętzrne lub je planujecie? Gratuluję przemyślanego i bardzo zacnego domu!!! . Hej! Okna w salonie maja 205 cm wysokosci i 117 cm szerokosci. W praktyce to sie jeszcze nie sprawują, bo nie mieszkamy. Sama nie wiem jak to bedzie, bo na dole same fixy...Zaluzji zewnetrznych nie mamy....A bylo to tak: takie zaluzje mi sie nie podobaja wiec ich nie planowalam, a jak juz stan surowy okazal sie byc faktem i zobaczylam te wielkie okna i wyobrazilam sobie siebie w nocy sama w tym domu to...zachcialo mi sie zaluzji. Nadproża już byly a w styropianie niestety nie daloby sie ich schowac a zewnetrzne skrzynki nijak sie maja do mojego poczucia estetyki. Stanelo wiec na tym, ze mamy cieplutkie okna i powyprowadzane wszedzie kable- na zewnatrz i wewnatrz (oj kabli ci w tym domu dostatek) . I plan jest taki: w srodku beda rolety rzymskie sterowane elektrycznie (kiedys....) a na zewnatrz tez sa kable bo ....moze kiedys cos wymysla ze akutrat sie przydadza ( a tak naprawde to do konca nie wiedzielismy co robic i na wszelki wypadek wyprowadzilismy kable i tak zostaly) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 11.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Super Domek super pomysły Bardzo podoba mi sie kabina prysznicowa sama marzę o takiej a gdzie kupiliście tą chińską mozaikę jeżeli można wiedzieć ? Powodzenia w dalszym wykańczaniu.. Mozaika firmy DUNIN zakupiona w TTW opex w W-wie. A za życzenia powodzenia bardzo dziękuję...przyda się dzięki bardzo Już wchodzę na stronkę i oglądam. A Was jeszcze odwiedzę zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.06.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Lidex, pokaż jakieś nowe foty i koniecznie tego Colorkera po ułożeniu Aha, gdzie go kupowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 12.06.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Dzieki za info o roletach. Podzielam Twoje zdanie że pojemniki na rolete na zewnątrz to nic ładnego. Ale takie rolety dałyby mi poczucie bezpieczeństwa (wszystko w parterze). Planowalismy kupic naproża roletowe z firmy Leier ale wykonawcy do żaluzji nie gwarantują, że mechanizm eletryczny rolet bedzie bez problemu chodził. Naproża bowiem maja swój wbudowany wałek a system sterujacy ma inny wałek?! Wykonwacy proponowali swoje styropianowopodone nadproża, ale nie podobał nam sie efekt cieplny. Na koniec wykonawca powiedział, że w tych nadprożach "hula wiatr". No i nie wiem co teraz robić? Ja jeszcze planuje sciane 3-warstwową z klinkierem i jak tu ukryc pod nim te mechanizmy? Może to co Wy zaplanowaliście - stanowi salomonowe wyjście. Poczekać na nowe rozwiązania techniczne. Jescze raz gratuluje domu - jest klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts