B.Art 12.06.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Jeśli robisz mur trójwarstwowy to może Ci się jak najbardziej udać. To jest chyba najlepsze rozwiazanie, pod warunkiem, że okna umieścisz równo z murem nośnym. Takie jest moje zdanie. Tylko że okna na parterze masz nieco cofnięte. Ale przy tej wielkości okien nie wygląda to źle - u nas jest 20 cm styropianu i nie uważam żeby to nieestetycznie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 13.06.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witaj B.Art. Od strony klinkieru to sprawa wygląda tak że okna nalezy montować na specjalnych kotwach w płaszczyźnie ocieplenia -tak żeby potem zlicować boczne ścianki cegły z otworem okiennym -tak zalecają instrukcje producentów. No nie wiem -zastanawiam sie tylko czy strop nad parterem mógłby robić za nadproże - i wtedy wstawić tam ta skrzynkę roletową zamocowana do stropu ocielona i obłozyc płytkami klinkierowymi. ?? Będę jeszcze pytac konstruktora czy tak by mogło byc. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 21.06.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Lidex, pokaż jakieś nowe foty i koniecznie tego Colorkera po ułożeniu Aha, gdzie go kupowaliście? Colorker położony, ale jeszcze bez fug, więc nie ma co pokazywać. Kupowaliśmy w Grestonie w W-wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.06.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Lidex, pokaż jakieś nowe foty i koniecznie tego Colorkera po ułożeniu Aha, gdzie go kupowaliście? Colorker położony, ale jeszcze bez fug, więc nie ma co pokazywać. Kupowaliśmy w Grestonie w W-wie. Ja jeszcze w Poznaniu nie namierzyłam, a chciałabym na żywo jednak zobaczyć Najwyżej wybiorę się "w delegację" do W-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 21.06.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 28.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Jeśli robisz mur trójwarstwowy to może Ci się jak najbardziej udać. To jest chyba najlepsze rozwiazanie, pod warunkiem, że okna umieścisz równo z murem nośnym. Takie jest moje zdanie. Tylko że okna na parterze masz nieco cofnięte. Ale przy tej wielkości okien nie wygląda to źle - u nas jest 20 cm styropianu i nie uważam żeby to nieestetycznie wyglądało. Wątpię aby było to najlepsze rozwiązanie biorąc pod uwagę że w ścianach trojwarstwowych okna należy montować w plaszczyźnie ocieplenia ale to nie problem w http://www.zfe-ziegel.com dopasują ci nadproża roletowe do ściany trójwarstwowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 12.07.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Sławas7 napisal Wątpię aby było to najlepsze rozwiązanie biorąc pod uwagę że w ścianach trojwarstwowych okna należy montować w plaszczyźnie ocieplenia ale to nie problem w http://www.zfe-ziegel.com dopasują ci nadproża roletowe do ściany trójwarstwowej Dzieki za namiary, chyba wszystko jest na dobrej drodze i firma ta rozwiąze mój problem, nadproza roletowe ceramiczne mają fajne ale nasze firmy montujące rolety nie chcą robic na innych skrzynkach niż same mają, ale wreszcie wstępnie jedna firma sie zgodziła. To bedzie transfer technologii na drugi kraniec Polski. B.Art A co u Was? Nic nie piszecie? Czekamy z niecierpliwością? i na zdjęcia też! Czyżby urlopik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 24.07.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Hej,No tak urlopik, którego część przeznaczyliśmy na załatwianie różnego typu rzeczy. Wrzuciłem kilka fotek do dziennika.Pozdrawiam B.Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 27.07.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Ooo po urlopie duże postępy prac. Taras drewniany - świetnie! A z jakich desek go robiliście i czym zaimpregnowane będą? A czy ten murek przy tarasie będzie donicą? Ś-d- s. znakomity. Przemyślanie to wszystko realizujecie – zarówno dom jak i elementy małej architektury są budowane w nawiązującym do siebie stylu. Gratuluje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.07.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 a ja nadal marzę o zobaczeniu Waszego Colorkera na podłodze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 27.07.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 a ja nadal marzę o zobaczeniu Waszego Colorkera na podłodze .... Hej! Być może w tym tygodniu będzie fuga - Lidka obiecała umyć kawałek podłogi i zrobimy to wyczekane zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 27.07.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Ooo po urlopie duże postępy prac. Taras drewniany - świetnie! A z jakich desek go robiliście i czym zaimpregnowane będą? A czy ten murek przy tarasie będzie donicą? Ś-d- s. znakomity. Przemyślanie to wszystko realizujecie – zarówno dom jak i elementy małej architektury są budowane w nawiązującym do siebie stylu. Gratuluje !! Hej! Taras zrobiliśmy podobnie jak ś-d-s i front ogrodzenia ze świerku i impregnowaliśmy go sadolinem. Są to zwykłe strugane długie (6m) dechy tarasowe czyli nieco grubsze, mocno przybite do legarów. Wygląda to naprawdę ładnie i jest funkcjonalne a przy tym niedrogie. Podobnie jak reszta drewna nie będzie lakierowane tylko pozwolimy im ściemnieć. Murek już jest donicą - posadziliśmy tam akebie. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 27.07.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Czesc, Po tej stronie Kasia i Adrian, Podobają nam się wasze okna (kolor), ale mamy pytanie. Jakiego koloru macie drzwi wejsciowe, czy możemy prosić o zdjęcie. Dziekujemy i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 28.07.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Drzwi mają kolor ten sam co okna (RAL7001), A fotki będą niedługo bo teraz póki co jeszcze bez opasek nie prezentują się tak, jak powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 01.08.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 witam,widzę że interesujecie się dechami na podłogę? tak trafiłam do waszego dziennika - domek piękny!!! podziwiam za konsekwencję - ja ciągle nie wiem czego chcę. zamówiliśmy dechy - zakładać będą w październiku - do tego czasu musimy uporać się z płytkami co by deski później ładnie z nimi połączyć...jakie płytki planujecie gdybyście założyli deski? podobają mi się także wasze cegiełki w salonie i na elewacji. jaki to producent i za ile kupiliście? cegły bardzo fajnie ocieplają wnętrza + drewienko - to to co lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 01.08.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hej! witamy u nas witamy ! U nas dechy będą na całym parterze oprócz kuchni, wiatrolapu i lazienki- tutaj będzie grafitowy gres (w łazience szary). Schody też będą w dębie bielonym. Na górze w holu również dechy bielony dąb , a w sypialniach wykładziny dywanowe..... A cegły...cudne są, no nie? Pozdrawaimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.08.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Dziękuję za zdjęcie z dedykacją Wygląda bardzo fajnie, chętnie bym zobaczyła całą łazieneczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 18.08.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 allo,małe pytanko - na ostatnim waszym zdjęciu widać kawałek wanny (chyba???) - podejżewam że jest owalna - co to za cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 18.08.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Heloł, wanna to Riho seth. Szukałam wanny owalnej dwuosobowej i ta właśnie taka jest, w dodatku w przystępnej cenie. Mam nadzieję na przyjemne użytkowanie Pozdrawiam,L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 19.08.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 faktycznie jest super i w dodatku ta cena... może jakaś fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts