Lobelka 16.01.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Dziękuję za informację... nie dziwię sie, ze żona nie chce sie jeszcze przeprowadzić, chyba też bym zwlekała, też lubię ciepełko .... w takim razie życzę znalezienia szybko nabywcy na mieszkanie, chociaz teraz to wcale nie takie proste, tez wystawilismy na sprzedaż swoje 4-kąty i czekamy ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 26.01.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Dobrze, że wkleiliście te fotki, to balsam dla mojej zniechęconej budowaniem duszy Ślicznie Wam domek wyszedł i nabrałam nadziei, że nasz kiedyś będzie nieźle wyglądał... Deski - marzenie, nie widzę na dole grzejników na fotkach, czy daliście pod nie podłogówkę? Dolna łazienka zjawiskowa! Podoba mi się pomysł z gniazdkami w listwach przypodłogowych. Jak się sprawuje wentylacja, czy coś słychać? I jaki model rekuperatora wybraliście, czy wystarczy ten mniejszy - ok. 280 m3/h do tej kubatury? ( odpowiedź może być na priv, by wątku nie zaśmiecać). Czy ta zabudowa G-K koło okna w sypialni jest od wentylacji? U nas na razie SSO "zamknięty", chcielibyśmy niedługo dalej ruszyć. Życzymy kupca na mieszkanie jak najprędzej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.01.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Nie wiem jak miały wyglądać schody, ale tak jak teraz już wyglądają cudnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 26.01.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Super u Was to wszystko wygląda ! Nie wiem co Wam nie pasuje przy schodach i poręczy ? Na zdjęciach nie ma czego się przyczepić. Łazienka - tak jak pisała basia_z_lasu - zjawiskowa. A jak dojdą żeliwka.... będzie prawdziwa bomba. Chcę zrobić w sypialniach na poddaszu garderoby podobne do Waszych. Jaką mają głębokość (po podłodze) ? Naprawdę fajnie się oględa taki przemyślany i spójny dom. Gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 26.01.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 basia_z_lasu : głowa do góry, u nas (a głównie u mnie) też są raz lepsze a raz gorsze dni, byle do przodu:). Podłogówkę mamy tylko w lazienkach, kuchni i wiatrołapie, w salonie są 3 grzejniki (takie fajowe JAGI, które nie odstają od ściany). Nie załapały się na fotkę, bo są na ścianie wsch - jadalnia i zach.- taras. Obawiam się trochę, że korzystanie z gniazdek może być trochę niewygodne, ale tak sobie myślę ile to razy coś się wlącza i wyłącza? A jak kabelek nie sterczy to są prawie niewidoczne:). Zobaczymy jak to będzie. Wentylacja: nic nie slychać. Nasz reku to Zhender ComfoAir 350, dobierali nam z ludki z rekuperatory.pl, niestety nie znam szczegołów:(. A zabudowa w sypialni to wlasnie wentylacja. Trochę jestem niezadowolona z takiego stanu rzeczy, no ale co mam zrobić? agakz: schody miały wyglądać mniej więcej tak jak wyglądają, ale: - były zle wylane - pojawił sie super spec, ktory najpierw sie pol godziny drapal w glowe, a potem stwierdzil ze tu sie podkuje tu sie nadleje i bedzie git. no to jak podlal i skuł to sie okazalo, ze roznica na jednym trepie w wysokosci jest 3 cm . Poprawił na szczescie - kolor mial byc taki jak podlogi: nie wyszlo, chociaż jest nadzieja, że coś sie z tym jeszcze zrobi - te "kulki" na balustradzie trochę nie teges są ułożone a w dodatku majstrowi "sie pomyliło" i zrobił dziurke w jednym trepie nie w tym miejscu co trzeba. No kosmos normalnie. Ale to się zaszpachluje. - a sciany z tynku c-w, ktory byl piekny do pomalowania to kolejny powod do narzekania. Machnelabym tam tapetke, ale juz nie mamy siły. Czeka nas jeszcze domalowanie scian do konca i kombinujemy jak tu ładnie zrobić biały pasek na górze - trzeba się będzie nagimnastykować, bo sufit wysoko... No ale już nie narzekam:). piotr.nowy: garderoby są malutkie i trzeba się będzie nieźle gimnastykować przy korzystaniu z nich, ale już mamy przemyślaną zabudowę i mam nadzieję, że jakoś to będzie. Jak jutro nie zapomnę to zmierzę garderoby i podam ci wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 27.01.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 cudnie! dolna łazienka rewelacja, pokaż więcej! portal miodzio, super to wygląda z cegłami a salon wydaje się wielki! jaki macie kolor na korytarzach? a w sypialni? kafelki w Waszej łazience są antracytowe czy brązowe? wytrwałości i powodzenia we wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 27.01.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jak zwykle pięknie! A ja chcialam zapytać, skąd macie takie piękne "żeliwka"? Świetny pomysł do łazienki. nasz dom też będzie taki staro - nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 27.01.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witajcie! Bardzo bardzo gustowny domek ! Poszukując bramy garażowej do naszego domu trafiłam dziś na Wasz dziennik i ...naszą bramę, jakiego producenta jest Wasza i jaki to dokładnie kolor, jest piękna Także uśmiechamy się o namiary i z góry dziękuję Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.01.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 wreszcie doczekalam się kolejnej porcji zdjęć drzwi masz fiordy takie jak u Jasi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.01.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Gratuluje pięknego domku i gustownego wykończenia!bardzo podobają mi się wasze dechy ,ciekawa jestem jaka jest ich cena razem z robocizną?jestem na etapie wykończeniówki i lada moment muszę podąć decyzję co do podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 27.01.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 cudnie! dolna łazienka rewelacja, pokaż więcej! portal miodzio, super to wygląda z cegłami a salon wydaje się wielki! jaki macie kolor na korytarzach? a w sypialni? kafelki w Waszej łazience są antracytowe czy brązowe? wytrwałości i powodzenia we wszystkim! Dzieki Jasia Kolory na korytarzach są....beee-żoooo-we . Jak chcesz dokładnie wiedzieć to będę musiała puszek poszukac. Oj mieliśmy problem straszny z tymi kolorami. Na początku myślałam o chłodnych odcieniach, ale nie mogliśmy dobrać nic, co by pasowało do cegły. Ale finalnie jest ok, zdjęcia oczywiście troszkę przekłamują kolory. W sypialni też beżo-brązy, tylko beż w innym odcieniu. Płytki w naszej lazience są grafitowe, mają takie lekkie maziaje, ktorych nie widać na zdjeciach. Są b. fajne, w połączeniu z jasnym dębem i bielą wyglądają super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 27.01.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jak zwykle pięknie! A ja chcialam zapytać, skąd macie takie piękne "żeliwka"? Świetny pomysł do łazienki. nasz dom też będzie taki staro - nowy Dzięki "Żeliwka" wygrzebane i nabyte drogą kupna na warszawskim Kole, oprócz uchwytu na papier, który jest z allegro. Wieszaczki być może trafią do wiatrolapu, bo do tej łazienki szukam w trochę innym kształcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 27.01.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witajcie! Bardzo bardzo gustowny domek ! Poszukując bramy garażowej do naszego domu trafiłam dziś na Wasz dziennik i ...naszą bramę, jakiego producenta jest Wasza i jaki to dokładnie kolor, jest piękna Także uśmiechamy się o namiary i z góry dziękuję Pozdrawiamy Hej! Brama to Normstahl, kolor 7001, tak jak okna . Też nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 27.01.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 wreszcie doczekalam się kolejnej porcji zdjęć drzwi masz fiordy takie jak u Jasi ? A witam, witam Drzwi mamy od stolarza, zwykła sosna malowana. Na początku myślałam o drzwiach z firmy swedoor ale tak jakoś stolarz się nam trafił i zrobił wszystko tak jak chcieliśmy, łącznie z portalami, listwami itd, bo robił też nam drzwi lamane do garderób dzieci i przesuwne do naszej garderoby (podwójne) i do łazienki. Czyli troche tego bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 27.01.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 (...) Chcę zrobić w sypialniach na poddaszu garderoby podobne do Waszych. Jaką mają głębokość (po podłodze) ? (...) Zmierzyłam nasza ma głębokość 140 cm, w pokoju zielonym 140 cm a szerokość 2 m, a w pokoju różowym jest garderoba w kształcie litery "L" i tak: jedno ramię ma 270 cm głębokości i 125 szerokości a za zakrętem jest 410 cm tak jakby długosci i 117 głębokości . Ale to zagmatwane, jeśli nie wiesz o co chodzi to zrobie rysunek pogladowy . Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 27.01.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Dzięki za odzew. Waszą sobie wyobrażam , w pokoju zielonym widzę na zdjęciu , w różowym nie kumam . Ale to nie szkodzi , bo u mnie nie ma mocy na "za zakrętem" . Nie kłopoczcie się z rysunkiem. Chociaż , jeśli to nie kłopot .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 28.01.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Ale finalnie jest ok, zdjęcia oczywiście troszkę przekłamują kolory. W sypialni też beżo-brązy, tylko beż w innym odcieniu. przekłamują to znaczy, że w rzeczywistości są ciemniejsze czy jaśniejsze? może nie puszka, ale jaki producent farb? wybieraliście z kolornika? baaardzo bym chciała zobaczyć te drzwi do garderoby w Waszej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 28.01.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 wreszcie doczekalam się kolejnej porcji zdjęć drzwi masz fiordy takie jak u Jasi ? A witam, witam Drzwi mamy od stolarza, zwykła sosna malowana. Na początku myślałam o drzwiach z firmy swedoor ale tak jakoś stolarz się nam trafił i zrobił wszystko tak jak chcieliśmy, łącznie z portalami, listwami itd, bo robił też nam drzwi lamane do garderób dzieci i przesuwne do naszej garderoby (podwójne) i do łazienki. Czyli troche tego bylo. a jak cenowo wychodzą takie drzwi pamiętasz np pełne 80cm ? taki stolarz do listew by mi sie przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 28.01.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Ale finalnie jest ok, zdjęcia oczywiście troszkę przekłamują kolory. W sypialni też beżo-brązy, tylko beż w innym odcieniu. przekłamują to znaczy, że w rzeczywistości są ciemniejsze czy jaśniejsze? może nie puszka, ale jaki producent farb? wybieraliście z kolornika? baaardzo bym chciała zobaczyć te drzwi do garderoby w Waszej sypialni Oj, żeby to było takie proste i kolory były tylko ciemniejsze albo jaśniejsze . Hol, salon, klatka schodowa i nasza sypialnia to taka kawa z mlekiem, w holu o ton ciemniejsza niż w salonie. Wybór kolorów to jednak straszna męka jest. Robiliśmy próbki w jednym pomieszczeniu w 3 miejsach i tak: w jednym było fioletowe, w drugim beżowe a w trzecim szare . a w swietle dziennym jeszcze inne. Makabra. W każdym razie poki co zamknęłam temat kolorów na ściany. Malowaliśmy Fluggerem (oprócz gabinetu, gdzie dzięki tobie na 2 scianach jest oliwka z duluxa), jeśli ci zależy to odszukam numerki Kolory z mieszalnika, tylko w naszej sypialni były gotowe. fotka drzwi już w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 28.01.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 no nie zabiłaś mnie tą kozą mam taki sam pomysl tylko myślałam a wnęce bardziej kwadratowej i nieco wyższej a jaką kozę planujesz? ja się wacham między 600 a 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts