Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marchewkowe pole [dziennik Karpatki] - komentarze

Recommended Posts

Właściwie to pewna byłam odpowiedzi na Twoje pytanie dopóki nie zaczęłam pisać... Łatwo doradzać - by się wydawało :-? .

Zaczęłam więc spróbuję - chodzi o to, że drzwi poprzez "bogate" zdobienia masz mocno wyeksponowane na elewacji i chyba raczej nie potrzebują dodatkowego blasku, jakim jest ramka (pięknego nie da się upiększyć). A dodatkowo chyba dość blisko drzwi masz okno i ramki prawie się zejdą. Nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości, ale chroń nas Panie od przesady :roll: . Musisz się wpatrzeć w tę ścianę i poczuć, czy Ci duża ilość ozdób będzie pasować, gdzieś słyszałam, że jeden znaczący akcent to max w dekoracjach, a Twoje drzwi zostaną wychwycone przez wszystkie oczy :D . Z drugiej strony: jeśli zdecydujecie się na te ramki to i tak nikt ich raczej nie zauważy, bo oczy ludzkie pójdą ku drzwiom :D.

aka

I ja myślałam o Waszym kominie...

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może Ty zakupisz mi kafle a ja zakupię i podeślę Ci doniczki :lol: ???

Kupić nie kupię, ale mam inny pomysł: podrzuć mi na prv swój adres, a ja Ci pocztą paczuszkę wyślę z płytką podstawową (kilka mi jeszcze w zapasie zostało), jedynie dekorki ze znacznego foto zbliżenia będziesz musiała oglądać :)

A gdzie nabyłaś doniczki w koronki?????

nie no z zakupami płytek to żarty były :lol: - gdzieś je przecież w końcu dorwę. :D :wink:

Doniczki z odciśniętym wzorem koronek zakupiłam w sklepie ogrodniczym - jak chcesz zrobię zdjęcie i ci wrzucę, to zadecydujesz czy pasują choć trochę do płytek czy też nie, ok ?

• 1 month później...

Dziewczyny, dzięki serdeczne za dobre słowo! I sorki za poślizgi, ale u nas Internet to jeszcze towar reglamentowany i bezcenny (uśpiłam Małego Żonka, by dorwać się do jego kompa i jego przenośnego ustrojstwa, które łączy mnie ze światem).

Markoto, nawet się nie obejrzysz, jak kolekcję kartonów w okolicznych sklepach kolekcjonować będziesz :D Tylko pilnuj ścian, by w odpowiednim momencie Panów Fachowców za drzwi wystawić!

YreQ, Kleofas macha do Ciebie ogonkiem i radośnie kłapie pyskiem. Chwilowo mieszka na parapecie "zielonego" pokoju, bo go Nieletnie z docelowej łazienki ewakuowały. Łazienka jest dalej szlifowana, a nawet młodsza Nieletnia już z pewnym podziwem na wyczyny Jaśnie Panów zerka, więc ich ostrożność była uzasadniona. Kleofas się nie buntował :D

• 1 month później...

Witaj Karpatko :)

Jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twojego zaangażowania w budowę domu. Ja wraz z mężem budujemy dom w Rudzińcu na Śląsku. Obecnie jesteśmy na etapie instalacji elektrycznej oraz tynków wew. Czy możesz mi podać namiar na ekipę, która Wam wykonywała prąd i tyki? Potrzebuję również fachowca, który położyłby ładnie klinkier na kominie (pilne :) Zależy nam na solidnych (wiadomo :) wykonawcach bo do dziś robimy poprawki po poprzednich :((

Pozdrawiam i liczę na odpowiedź

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...

Hejka ludziska

Przepraszam, żem zamilkła tak podle, ale przez długi czas netu nie miałam i od świata odcięta byłam. A że po przeprowadzce czas to dobro reglamentowane, to już zupełnie inna bajka.

Melduję, że mieszkamy, dobrze się mamy i do bloków za dopłatą wracać nie zamierzamy (tfu, odpukać trzy razy w niemalowane....). Jak mnie wena naśle i aparat znajdę, to kto wie, może i jakieś fotki wrzucę?