Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marchewkowe pole [dziennik Karpatki] - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szczerze to ja mysle ze nie ma ekipy doskonalej, do kazdego mozna sie przyczepic, chyba, ze ja sie z taka nie spotkalam.

Oj, to prawda.... Kafelkarze są kochani, ale też trzeba ich mocno pilnować! Czasami mam wrażenie, że przy robocie "dla innych" część ludzi wyłącza cenną opcję "myślenie" :roll:

W którym miejscu przecieka wam dach?

U nas na szczęście jest OK, chwalę sobie pomysł deskowania i papowania.

Przez zimę mogliśmy się przekonać na ile deskowanie + papa były szczelne. W jednym miejscu przeciekało, gdyż była tam dziura po papiaku.

U nas sam dach też przeciekał, ale tylko wtedy, gdy jeszcze nie było obróbek blacharskich wokół komina, a spadł wtedy deszcz.

Ładna łazienka, taka pomarańczowa :) U nas też w tych tonacjach i też w kwiatki :)

pozdrawiam

Dzięki! Już się nie mogę doczekać na fugi - będą w całości pomarańczowo-żółte. Po dwóch łazienkach w kwiatki - trzecia będzie bez tego typu dekorów. Oczywiście, o ile w końcu Tubądzin wrzuci Tajgę na linię produkcyjną.... :-?

W którym miejscu przecieka wam dach?

U nas na szczęście jest OK, chwalę sobie pomysł deskowania i papowania.

Przez zimę mogliśmy się przekonać na ile deskowanie + papa były szczelne. W jednym miejscu przeciekało, gdyż była tam dziura po papiaku.

U nas sam dach też przeciekał, ale tylko wtedy, gdy jeszcze nie było obróbek blacharskich wokół komina, a spadł wtedy deszcz.

Mario, oczywiście cieknie przy kominach! Ostatnio w strudze wody na ścianie mogłam ręce myć :evil: :x :evil:

Sprowadziliśmy już "zewnętrznego" eksperta, który orzekł, że obróbki są totalnie sp....., a nieudolność nieudolnie zalana silikonem. Wkrótce zapadnie decyzja, kto to będzie naprawiał i kto poniesie koszty tej zabawy...

Wspolczuje problemow z kominem. Czlowieka chyba chce strafic szlag jak widzi jak partola robote, na ktorej powinni sie znac.

Ale wnetrza zaczynaja piekniec :) Wesolutka ta lazienka pomaranczowa.

A dowiadywalas sie o tajge w innych sklepach, moze maja zapasy??

Chyba zrobię to sam.

I tak na okrągło ...

U nas ostatnio była ciężka dyskusja między hydraulikiem i kafelkarzami o to, kto powinien przykręcić nogi do wanny :o Dla obu specjalistów była to ujma na honorze i zadanie "poza specjalizacją". Mały Żonek z pomocą sześcioletniej Nieletniej uporał się z tym w kwadrans.

Drzwi wewnętrzne będziemy mieli z firmy Dante z Orzesza. Drewno (okleina z możliwością szlifowania) na cały dom ok. 18 tys. zł. Trudno mi sprecyzować cenę jednostkową - wszystko zależy od szerokości skrzydła, rodzaju szyby w wypełnieniu (nie wszędzie jest tzw. bezpieczna) i szerokości ościeżnicy (u nas na ścianie nośnej do 28 cm).