Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marchewkowe pole [dziennik Karpatki] - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie wiem co bardziej cieszy poziomki ,czy własna toaleta... :D

aka

Poziomki szybko znikają, a toaleta ma walor pewnej trwałości, poniekąd filozoficznej... :wink:

A zazdrość to cecha normalna. Ja jeszcze wiosną zazdrościłam co niemiara mieszkającym, a teraz to głównie wolnego czasu ludziskom zazdroszczę! Czego i Tobie z serca życzę, bo w sumie to całkiem fajne. Pociesz się jedynie, że czas na budowie płynie trzy razy szybciej niż zwykłym śmiertelnikom....

slawkin napisał;
Ale mam nadzieję, że MY BUDUJĄCY nie zemrzemy "trzy razy szybciej"

No właśnie, zwłaszcza my budujący z kredytów...

aka

Hmmmm :cry: Myślicie, że pozostawienie wnukom w spadku kredytu do spłacenia nie jest jednak do końca dobrym pomysłem???? A już miałam takie niecne plany, tylko chwilowo na notariusza mnie nie stać, żeby stosowne zapisy poczynić... :wink:

płytki w kuchni to juta cercoloru ? beżowe ? napisz coś więcej 8)

Tak, to dokładnie te płytki. Zakochałam się w nich w necie, a później dłuuugo nie mogłam nigdzie znaleźć w realu. W końcu się jednak udało. Ponieważ jestem zakochana, to oczywiście powiem, że na ścianie mi się też bardzo podobają. A i stolarz dziś był mocno zaintrygowany, bo koronek na ścianie jeszcze nie widział :D

Z uwag technicznych: płytka podstawowa jest nieco chropowata i wyraźnie mazajowata. Dla mnie plus. Jeśli się nad nimi zastanawiasz, to warto każdy dekor wybrać osobiście - są ręcznie formowane i często mają nierówny wzór (niektóre są bardzo niewyraźne - coś na kształt pozalewania). Nam bez problemów pozwolono dokładnie każdy po kolei obejrzeć i wybrać.

Jeśli jeszcze masz jakieś pytania, to postaram się odpowiedzieć - śmiało proszę!

dzięki za odpowiedź - ja też się w nich podkochuję - ale to miłość nieodwzajemniona póki co - bo one mnie nie widziały i ja ich w sumie też, tak platonicznie trochę się dzieje:lol:

Kupowałaś w jakimś " salonie " płytkarskim? czy marketach typu obi lub castorama - niby castorama nimi handluje ale nigdzie nie mogę ich dopaść.... :roll:

Jak już pisałam, również i moja miłość do juty przez długi czas miała charakter wirtualny. Hipermarkety jej nie prowadzą, co więcej - większość salonów też nie. To podobno część jakiejś większej serii "Chopin", czyli wersja "górna półka" :o Wejdź na stronę cerkoloru i znajdź w swoim pobliżu ich sklep firmowy. Ja dopiero w takim dopadłam moją koronkę. Na szczęście zimą mi otworzyli takowy w Katowicach na Roździeniu.

Pilnować fajansiarzy od glazury, bo to w najlepszym wypadku półmózgi.

Oj, żebyś wiedział, jak dużo masz racji.... W czwartek stolarz od kuchni zaprotestował przeciwko dwóm dekorom, które mu malowniczo wlazły w linię blatu, a które ja oczywiście sama tam upakowałam. Mój glazurnik z rozbrajającym uśmiechem: "no właśnie tak mi się wydawało, że to nie będzie grało, ale nic nie mówiłem..." :o :o :o No to mów pan do diabła, bo m.in. za to panu płacę!!! :evil: W efekcie zamiast dwóch dekorów od ściany odpadło 5 płytek (były już zafugowane). Czasami mam wrażenie, że chłopaki opcję "myślenie" w dni robocze po prostu wyłączają, oszczędzając na weekend.