Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marchewkowe pole [dziennik Karpatki] - komentarze

Recommended Posts

Tak jakos doczytałem sie że masz problemy jakies przecieki przy kominie, jedną z częstych przyczyn jest zastosowanie cegły dziurawki, także woda może płynąć z dowolnego miejsca, musisz zrobić pełne fugi w kominie, i nałożyć czapę od góry, innej rady nie ma.

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witaj!

Kurcze jak czytam o tym kominie to nie moge uwierzyc, ze nikt nie wie co sie dzieje. Przeciez nie zostanie tak do konca dni waszych :evil:

Mam pytanie bo widze ze u Was wykonczeniowka ku koncowi idzie :) Chodzi o chlopakow od wykonczen tzn g-k i inne takie, nie wiesz czy maja jakies wolne terminy w tym roku?? A kominkowcy??

U nas jeszcze troche zejdzie zanim mogliby wkroczyc wiec na pewno u was juz skoncza :)

Markoto, z tymi kominami i dachem to ja już sił nie mam!!!!! Zgroza mnie ogarnia i tyle.

Jeśli chodzi o kafelkarzy, to zapytam, ale może być problem, bo oni robią jako cała jedna ekipa na kilku budowach kompleksowo.

Kominkarze są z Brennej. Tu masz do nich adres mailowy: [email protected].

Robili już kominek u moich rodziców i jest bardzo ok. Mam nadzieję, że i my będziemy zadowoleni. Na brak zajęć nie narzekają, ale myślę, że się dogadacie.

Koncepcji już było bez liku. Najzabawniejsze jest to, że każdy fachowiec sugeruje coś innego. Pan W. się zaparł (i słusznie, w końcu dostał już za to zapłatę), że problem usunie i kolejne ekipy dowozi. My też sprowadziliśmy jakiegoś zaprzyjaźnionego fachowca, który wskazał, gdzie może być problem (już usunięty, bez widocznych efektów), ale się za dach nie zabrał, bo czasu nie ma i woli się z blachą bawić...

A najlepsze jest to, że M08 już kilka w Polsce stoi, dach nie jest w gruncie rzeczy specjalnie zakręcony, nie jest to wina konstrukcji i jesteśmy pierwszymi inwestorami, którzy mają z nim takie jaja....

Znalazłam jeszcze telefon do kominkarzy: 0 33 853 66 50 - telefon/fax

No nie! :evil: Z tym dachem to już przesada! Ile Ty dziewczyno musisz mieć cierpliwości, :o :roll: .Mnie dawno by już rozsadziło :evil: :oops: :-?

Może warto skorzystać z usług jasnowidza, zaoszczędzisz na zatrudnianiu coraz to nowej ekipy do poprawek.

Żarty żartami, ale sprawa nie wygląda ciekawie, bo co z wykończeniówką jeśli ciągle przecieka?

Życzę powodzenia :D :D :D

Iwuś, ja już nawet o tym myśleć nie chcę, bo jak myślę to mnie kruca bomba ślag jasny trafia!!!!! :evil: :evil: :evil:

Wykończeniówka hamuje, nam ciśnienie rośnie. Generalnie równowaga w przyrodzie.

Markoto, to żaden z galerii. Aczkolwiek jeden z nich jest ich "prywatnym" :D

kominek moich rodziców, wersja tradycyjna aż do bólu. Ciekawostka: stanął w miejscu poprzedniej atrapy, która zajmowała miejsce i dymiła wszelkimi możliwymi szparami, tylko nie kominem... Dekadę rodzice tolerowali taki nietypowy element wystroju pokoju....

http://images25.fotosik.pl/241/c91cc78e878b6d9dmed.jpg

nasz w okresie narodzin (jeśli dobrze pójdzie, to jutro odpalamy)

http://images31.fotosik.pl/310/ac42f9f95ace5e74med.jpg

Myśmy im pokazali zdjęcie ściągnięte z netu czegoś, co absolutnie do nas się nie nadawało z powodów technicznych (wyjściowy był kominkiem narożnym). Wspólnie na podstawie tego opracowaliśmy wizję i dobraliśmy materiał. Sami kupowaliśmy wkład (w Gliwicach na Tarnogórskiej, robią też obudowy). Kamhel przyjeżdża z całą resztą (choć pewnie wkład też są w stanie kompleksowo kupić). U nas koszt materiału z robocizną i dojazdem wyszedł na ok. 7 tys. zł. Wkład ok. 4 tys.