Eugeniusz_ 21.06.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Tak jakos doczytałem sie że masz problemy jakies przecieki przy kominie, jedną z częstych przyczyn jest zastosowanie cegły dziurawki, także woda może płynąć z dowolnego miejsca, musisz zrobić pełne fugi w kominie, i nałożyć czapę od góry, innej rady nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 22.06.2008 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 YreQ, dzięki miło mi bardzo. Eugeniusz, odpowiedź poszła na prv. Dzięki za dobrą radę. Problem w tym, że kominy były z pełnej cegły z pełną fugą. I cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.07.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Witaj! Kurcze jak czytam o tym kominie to nie moge uwierzyc, ze nikt nie wie co sie dzieje. Przeciez nie zostanie tak do konca dni waszych Mam pytanie bo widze ze u Was wykonczeniowka ku koncowi idzie Chodzi o chlopakow od wykonczen tzn g-k i inne takie, nie wiesz czy maja jakies wolne terminy w tym roku?? A kominkowcy?? U nas jeszcze troche zejdzie zanim mogliby wkroczyc wiec na pewno u was juz skoncza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 04.07.2008 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Markoto, z tymi kominami i dachem to ja już sił nie mam!!!!! Zgroza mnie ogarnia i tyle. Jeśli chodzi o kafelkarzy, to zapytam, ale może być problem, bo oni robią jako cała jedna ekipa na kilku budowach kompleksowo. Kominkarze są z Brennej. Tu masz do nich adres mailowy: [email protected].Robili już kominek u moich rodziców i jest bardzo ok. Mam nadzieję, że i my będziemy zadowoleni. Na brak zajęć nie narzekają, ale myślę, że się dogadacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.07.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Dzieki Ci bardzo za namiary. Wspolczuje ci bardzo, nie ma tak jakiegos dekarza w okolicy, ktory moglby rzucic okiem na to?? Moze wreszcie ktos odkryje co jest powodem ciekniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 04.07.2008 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Koncepcji już było bez liku. Najzabawniejsze jest to, że każdy fachowiec sugeruje coś innego. Pan W. się zaparł (i słusznie, w końcu dostał już za to zapłatę), że problem usunie i kolejne ekipy dowozi. My też sprowadziliśmy jakiegoś zaprzyjaźnionego fachowca, który wskazał, gdzie może być problem (już usunięty, bez widocznych efektów), ale się za dach nie zabrał, bo czasu nie ma i woli się z blachą bawić...A najlepsze jest to, że M08 już kilka w Polsce stoi, dach nie jest w gruncie rzeczy specjalnie zakręcony, nie jest to wina konstrukcji i jesteśmy pierwszymi inwestorami, którzy mają z nim takie jaja....Znalazłam jeszcze telefon do kominkarzy: 0 33 853 66 50 - telefon/fax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.07.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Jeszcze jedno masz moze jakies zdjecie wzoru kominka ktory ci maja robic i jaki jest jego koszt? I moze zdjecie kominka rodzicow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 04.07.2008 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Zdjęcie kominka rodziców spróbuję Ci wrzucić w niedzielę - jest tradycyjnie rustykalny. A na fotkę naszego musisz się uzbroić w cierpliwość do połowy tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.07.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Moze to ktorys z tych http://www.kominki.brenna.pl/index.php?page=galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 05.07.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 No nie! Z tym dachem to już przesada! Ile Ty dziewczyno musisz mieć cierpliwości, .Mnie dawno by już rozsadziło Może warto skorzystać z usług jasnowidza, zaoszczędzisz na zatrudnianiu coraz to nowej ekipy do poprawek. Żarty żartami, ale sprawa nie wygląda ciekawie, bo co z wykończeniówką jeśli ciągle przecieka? Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 06.07.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Iwuś, ja już nawet o tym myśleć nie chcę, bo jak myślę to mnie kruca bomba ślag jasny trafia!!!!! Wykończeniówka hamuje, nam ciśnienie rośnie. Generalnie równowaga w przyrodzie. Markoto, to żaden z galerii. Aczkolwiek jeden z nich jest ich "prywatnym" kominek moich rodziców, wersja tradycyjna aż do bólu. Ciekawostka: stanął w miejscu poprzedniej atrapy, która zajmowała miejsce i dymiła wszelkimi możliwymi szparami, tylko nie kominem... Dekadę rodzice tolerowali taki nietypowy element wystroju pokoju.... http://images25.fotosik.pl/241/c91cc78e878b6d9dmed.jpg nasz w okresie narodzin (jeśli dobrze pójdzie, to jutro odpalamy) http://images31.fotosik.pl/310/ac42f9f95ace5e74med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.07.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 No kominek wyglada fajowo Wiem juz ze maja wolne terminy na pzdziernik Oni wyceniaja kominek na podstawie zdjec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 06.07.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Myśmy im pokazali zdjęcie ściągnięte z netu czegoś, co absolutnie do nas się nie nadawało z powodów technicznych (wyjściowy był kominkiem narożnym). Wspólnie na podstawie tego opracowaliśmy wizję i dobraliśmy materiał. Sami kupowaliśmy wkład (w Gliwicach na Tarnogórskiej, robią też obudowy). Kamhel przyjeżdża z całą resztą (choć pewnie wkład też są w stanie kompleksowo kupić). U nas koszt materiału z robocizną i dojazdem wyszedł na ok. 7 tys. zł. Wkład ok. 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.07.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Macie duzo kamienia na kominku u nas to chyba bylaby tylko ramka, wiec moze byloby taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 06.07.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Mamy trawertyn i piaskowiec, szczególnie tego pierwszego rzeczywiście trochę wyszło. Jeśli macie tylko ramkę (zakładam, że nie wymyśliłaś sobie marmuru karraryjskiego ), to z pewnością będzie taniej. Pytanie jeszcze, jaki wkład i czy przez nich, czy w wersji solo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.07.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Wklad nie mam pojecia, jakis zwykly prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 06.07.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Ja miałam obsesję: żadnych płomyczków i ryczących łosi na tylnej ścianie, najlepiej szamot. Mały Żonek miał obsesję ceny i z czułością oglądał ekspozycję w hipermarketach (nawet łosia był w stanie przygarnąć!). Kompromis został osiągnięty przy Arysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.07.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 No to mnie zaskoczylas, nie wiedzialam nawet ze bywaja jakies losie w kominkach az tak sie nie przygladalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 06.07.2008 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 To się dobrze przyglądaj, można się zdziwić inwencją twórczą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.07.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Trzymam kciuki za to, zeby pan od wycieczek mial racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts