markoto 11.05.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 nie, ja na sikorniku chodzilam ale jak ty 16 to moze znasz Marcina Sliza albo Jarka wozniaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 11.05.2007 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Nie kojarzę A Ty pamiętasz z Waszej szkoły dziewczynę, która nieźle wymiatała na pianinie? Rocznik 73. Przypuszczam, że obsługiwała wszystkie akademie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.05.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 chyba tez nie kojarze ja chodzilam do 23 to kolo operetki tam chyba nikt nie chodzil znany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 11.05.2007 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Jaki to Sikornik? Operetka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.05.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 miszkalam na sikorniku w blokach tuz za operetka kolo tej gorki przy alejce i akurat ta szkole na przeciwko operetki mialam najblizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 11.05.2007 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 A ja dla odmiany mam za sobą epizod mieszkania w bloku tuż za szpitalem ginekologicznym. To już była totalna porażka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.05.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 no nie ma jak w domu zaluje tylko ze tyle czekalismy z ta budowa, ale nic to lepiej pozno niz wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 11.05.2007 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Od razu późno... Do emerytury jeszcze sporo czasu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 11.05.2007 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Markoto, wysłałam Ci info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.05.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Karpatko nic nie dostalam moze sprobuj na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 11.05.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Poszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.05.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 dzieki doszlo czy podajac koszt reku masz na mysli cala instalacje wszytsko wszytsko?? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 11.05.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 tak, ale trzeba pamiętać, że jest to koszt orientacyjny. System jest wyceniany w zależności od projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 12.05.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 A W MIĘDZYCZASIE... Lada dzień musi też zapaść decyzja w sprawie okien. Zdrowy rozsądek (sic!) nakazuje rezygnację z drewnianej fantazji na korzyść plastikowej prozy (ale w dwustronnej okleinie. Od tego odstępstw już nie będzie i basta!). Otwarta jest jeszcze kwestia szprosów i tu prawdopodobnie zostanie wybrane wyjście iście salomonowe: taras bez, cała reszta "z". PCV - czego nie robi kasa . Ale przeżyłem to drewno. Później załowałem jedynie, że tak późno zdecydowałem się na plastiki. Zostało na 2xokleina, zawsze możesz przyjechać zobaczyć - drzwi otwarte zawsze. Znaczy się dla miłych gości. Szprosy - żaden salomonowy wyrok, czy wiesz co ten ... on zrobił z bratem. Szprosy wszędzie, powiem głośniej SZPROSY WSZĘDZIE, GOŁYM SZYBOM TRZEBA POWIEDZIEĆ NIE. Niby można schować np. za firankami. A tak na poważnie to nasza archichekt wnętrz powiedziała, jak ją o to spytaliśmy, że tak się nie robi. A propos witryny. Na 2 rogach (pomiędzy boczkami a właściwą szybą) zostały u nas wstawione łączniki rurowe (profil okrągły w okleinie drewnopod.) o regulowanym kącie mocowania okna (+/- kilka stopni). także okna są zamocowane stabilnie i nie było problemu z ustawieniem właściwego kąta. Zapytaj o coś takiego waszego speca od okien. Pewnie to przewidział. Ja u nas nie odnoszę wrażenia, że szyba jest za wąska. O jakim zgrzewaniu okna mówisz. Jak chcesz to dzwoń bo czuję jakiś smród z tym oknem. ZApytaj lepiej go o ten łącznik rurowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.05.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 a mi tam sie podobaja szybki bez szprosow no i ponoc ma gorsza izolacyjnosc takie okno a czemu decydujecie sie na okna ze szprosami a taras juz nie? ja tez bym chciala drewniane, cen nie porrownywalismy ale odstrasza mnie to malowanie co pare lat, chyba zdecydujemy sie jednak na tarasowe drewnaiane bo wtedy mozna zrobic przesuwne na 270cm a reszta plastiki drewnopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 12.05.2007 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Markoto, taras ma być bez szprosów, bo przesuwne okno pięknie wygląda jak czysta tafla jedynie w drewnianych (drewnopodobnych ) ramach. U nas będzie to na wprost wejścia do domu i już się cieszę na widok na ogród! Z drugiej strony witrynka wręcz się o nie prosi, więc muszę to jakoś pogodzić... Pamiętaj jedynie, że do przesuwnych jest dopłata, za niższy próg również (i w dodatku nie wszyscy taki robią). O blokadzie klamki nie wspominam - patent super, ale nie dla wszystkich dostępny Pozdrawiam Karpatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.05.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 No chcialam bez progu drzwi tarasowe ale po przeczytaniu opini tych co montuja te okna a nie polecaja ich, wiec mam dylemat. Wiem ze przesuwne sa drozsze niz te rozwieralne ale jakos mi bardziej pasuja do mojej koncepcji domu nie trzeba firanek rozsuwac zeby je otworzyc, mozna uchylic troche, mozna na cale 135 cm a plastikow takich szerokich nie robia wiec kombinuje jak moge zeby bylo w miare tanio a pogodzic wszyskie widzimisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 12.05.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Mario_pa, Mały Żonek chyba zrozumiał co masz na myśli. W tym tygodniu jedziemy do veki Wielkie dzięki kolejny raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 13.05.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mario_pa, Mały Żonek chyba zrozumiał co masz na myśli. W tym tygodniu jedziemy do veki Wielkie dzięki kolejny raz! http://www.okfens.com.pl/images/inst_mon_ok/12.gif Chodzi w uproszczeniu o coś takiego. Wygooglałem na wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 13.05.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Karpatko, spokojnie można opalać ekogroszkiem, mój sąsiad właśnie instalował taki piec. A z innej beczki. Dziś cały dzień spędziliśmy w Paniowach, suuuuuper było, już miałabym ochotę tam zamieszkać. Po grillowaniu zapuściliśmy się do Rusinowa, przepiękna dolina, cisza, zapach łąk i ptasi koncert. czy to Śląsk??? Cudowny spacer, polecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts