Karpatka 12.06.2007 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Nic straconego, umówimy się na mycie okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.06.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Karpatko czy Tobie robili gwc z rehau?? czy ten gwc max?? jaka firma dokladnie ci to robila, bo podawals mi namiary na kilka osob. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 13.06.2007 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Markoto, sprawdę to jak tylko w okolicach piątku spotkam Małego Żonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 13.06.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Podliczyłem koszt dachu, wyszło mi 73 000 złotych wg cen zeszłorocznych . I can't believe this. Szczególy w dzienniku. Jestem niespotykanie spokojny człowiek, ale czasami mam chęć wysłać na K08 kontener lodu, żeby co poniektóre rozpalone głowy schłodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 14.06.2007 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 ILE????? Mario_pa, Ty wiesz, że ja Ci bezgranicznie wierzę, ale może Waść walnąłeś się w obliczeniach???? Wydawało mnie się jako laikowi przebrzydłemu, że najwyższy koszt to dachówka. Mamy ją już zapłaconą, ale do tej kwoty baardzo jeszcze daleko. Co jest takie drogie? Krokwie, czy robocizna???? To jakiś horror... To koszt z ociepleniem i oknami? Połowę pytań należy skasować. Zerknęłam do dziennika... O ile dobrze pamiętam, to my mamy robić dach bez deskowania, ale muszę podpytać Małego Żonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 14.06.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 ILE????? Wydawało mnie się jako laikowi przebrzydłemu, że najwyższy koszt to dachówka. Połowę pytań należy skasować. Zerknęłam do dziennika... O ile dobrze pamiętam, to my mamy robić dach bez deskowania, ale muszę podpytać Małego Żonka. Nie wierz nigdy .... facetom dobrą radę Ci dam. Sama dachówka to ok. 19400 z VAT, aha zapomniałem ... domówiłem dodatkowy kominek wentylacyjny i 1 gąsior początkowy + 350 złotych. Po odliczeniu VAT koszt ok. 17 000 PLN. 25 % całości. Nie liczę kosztów wełny i płyt GK. Zamówiłem 250 m2. Łączny koszt za materiał na ocieplenie poddasza (Rd=7.1) 25 cm najcieplejszej wełny Rockwool to 10900 - ceny z marca 2007, podobnież trochę zdrożało i nie ma. Robocizna to 45 złotych za ocieplenie poddasza i montaż płyt GK, szpachlowanie 1-krotne malowanie - łącznie liczę 10 000. Wykończenie poddasza: materiał na ocieplenie, GK i robocizna łącznie ok. 21000. To razem z wcześniejszymi kosztami dachu daje: 94000 złotych za to co ponad stropem. Może mam za drogich fachowców, sam już nie wiem, głupi jestem. Chociaż miałem ofertę na robociznę za dach na ponad 20000. Uff. Wrzucić na K08 i być posądzonym o defetyzm przez tych co na razie mają wszystko pięknie na papierze rozrysowane, czy może chłodnym wzrokiem ominąć dyskusję o wyższości 3 łazienek na dwoma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 16.06.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Mario_pa, nie uwierzą. Ja też nie wierzyłam. Pierwszy prysznic to drewniane okna, zresztą Ty doskonale znasz temat... Teraz już jest z górki i coraz łatwiej godzić mi się z kompromisami, a mimo to kieszeń boli jak diabli Na szczęście podczas budowy jest czas na przyzwyczajanie się do kompromisów. Ostatecznie w trzeciej łazience/pokoju kąpielowym można zawsze zrobić normalny pokój albo inną garderobę. Albo zamknąć na klucz i czekać na lepsze czasy... A może kobietkom się uda, czego im z całego serca życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 16.06.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Mario_pa, nie uwierzą. Ja też nie wierzyłam. Pierwszy prysznic to drewniane okna, zresztą Ty doskonale znasz temat... Ostatecznie w trzeciej łazience/pokoju kąpielowym można zawsze zrobić normalny pokój albo inną garderobę. A może kobietkom się uda, czego im z całego serca życzę... Plastiki są - wiesz jaki jestem szczęśliwy finansowo że nie kupiłem drewnianych. 15000 zostało w kieszeni, starczyło na drzwi wejściowe i garażowe w kolorze dębu i jeszcze zostało My zamiast salomu kapielowego będziemy mieć naszą sypialnię. Oszczędność 20-30 tysięcy, znaczy się wydamy tyle mniej czyli - będziemy mniej na minusie. Za 600-700 uda, też im tego życzę, chociaż jestem na ich czarnej liście . Jak po budowie po umeblowaniu salonu i kuchni skąś będę miał wolne min. 10000 - to nie wydam na dom, jadę na wczasy. Mam jedno miejsce, w które chciałbym wrócić. Byłem tam zanim celem się dom. Polecam, przejrzyj. B. mało naszych tam jest. Hotel na wyspie w Rovinj. Wyspa kiedyś chyba należała do Polaka. Nasi tam byli http://www.hotelinsel-katarina.com/Entdecken-Sie-die-Paradies-Hotelinsel-Ka.98.0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 17.06.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Hotel ma już dużego plusa za samą nazwę! Miejsce rzeczywiście robi wrażenie... Najciekawsze jest to, że uświadomiłam sobie, że my też mamy trzy łazienki. Typowe. Trudno, najwyżej ta w sypialni poczeka... Jeśli zaś chodzi o wakacje, to w akcie desperacji postanowiliśmy jechać. Wiem, to już zasługuje na wizytę u psychiatry, ale ciągniemy na rezerwie. Najwyżej laski na dodatkowe meble do swoich komnat poczekają. Łóżka już mają, więc nie ma stresu. Jak się tak zastanowić, to nawet w sypialni na dobry dzionek mogę mieć materac... A czarną listą się nie przejmuj. Twoje koszty i wyceny są... bezcenne Pozdrawiam Grójec! Karpatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 17.06.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Najciekawsze jest to, że uświadomiłam sobie, że my też mamy trzy łazienki. Typowe. Trudno, najwyżej ta w sypialni poczeka... Karpatka My mamy 2 łazienki + 1 WC, 2 garderoby na dole, 2 na górze + strych. Coś trzeba z tym metrażem zrobić. Generalnie nasza część sypialniana na poddaszu powstała tam gdzie są okna dachowe. Zmnieszyliśmy wysokość ścianek na 1,20. Jest tam sypialnia, ok. 25m2, garderoba i strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Karpatko przypominam sie niesmialo pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 18.06.2007 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Sorki, Markoto! Skleroza ze mnie straszna... Już nie pamiętam szczegółów, ale generalnie znajdź wśród nich namiar na dospela. To będzie strzał w "10" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.06.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Karpatko wiem ze Dospel ale oni robia gwc max a wydawalo mi sie ze ty pisalas ze z rur rehau, chcialam tylko potwierdzic ktory mialas robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 19.06.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Zdecydowanie max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.06.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dzieki to juz wszystko wiem Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 05.07.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Mały Żonek jest gotowy powielić wariant Meba, czyli bez. Ja jestem gotowa rozebrać witrynkę... A to Ty będziesz później cierpieć, a Małżo scierał kałuże z Twoich . W temacie szprosów nie można się słuchać facetów, a wiem co mówię. Szprosy tworzą klimat. Powiem szczerze, mogę żałować ze nie pomniejszyliśmy M08, że wydaliśmy za dużo na dach, ale szczerze i nieskromnie że taki M08 ze szprosami jest najpiękniejszy, szprosy "łagodzą" przestrzeń. Nie wyobrażam sobie bez. Moja żonka mówi zza moich pleców - szprosy, a takie zwykłe nie-przesuwne drzwi balkonowe ze szprosami wyglądają lepiej. Jak chcesz to mogę dać telefon do mojej żonki i sobie porozmawiasz ... albo popatrz na nasze zdjęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.07.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Karpatko czy ja mam rozumiec z Twojego dziennika ze nigdzie nie ma klinkieru?? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 09.07.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Świetnie się czyta twój dziennik, skończe wieczorem, bo za uszy mąż do roboty w terenie mnie wyciąga - geodeta nie odpoczywa. P.s. To marchewkowe pole było chyba wam przeznaczone Do.........przeczytania - no bo nie usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 09.07.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Markoto, w Busterze w Gliwicach są problemy i to poważne. My nie mieliśmy czasu, by brykać po innych składach, więc się nie wypowiadam. Yrequ, miło mi Cię gościć!!!! Chętnie zerknę do Twojego budowlanego pamiętnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 10.07.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Jeśli czegoś nie doczytałam to sorki, ale co z tym Orionem ( z CRH ? tak?) nie ma i nie będzie? czy będzie ale nie wiadomo kiedy? Ten brązik też mi się podobał, zastanawiam się jeszcze nad Ekoklinkierem - malanż carmelowy.... Pozdrawiam ( moje siedzenie na forum przyprawia męża o palpitacje serca wiec chwilowo muszę opuścić najgorętsze miejsce w domu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts