Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OZOROWICE

JulianKowal

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

orzeszek wracaj szybko do zdrowia :wink:

dzieki, marze o tym od tygodnia (!)

a ja dzisiaj byłem w gminie i złożyłem wniosek o warunki zabudowy,ustaliłem koszty przyłącza wodnego (jak tylko do mojej działki to ok 8000 a jak inni sie dołożą to wyjdzie ok 4000 za działkę, w przyszłym tygodniu planuje podpisać umowę z gminą "w sprawie partycypacji budowy sieci wodociągowej" :roll:

ale sie juz u Was dzieje :D no szkoda tylko, ze znajomi nie chca tego razem z Toba zalatwic :roll: ja tam z tego same plusy widze: mniejszy koszt dla kazdego, uzbrojenie dzialki, zalatwienie wszystkiego przed budowa, co oznacza mozliwosc rozpoczecia bez latania dodatkowego wokol mediow, zwiekszenie atrakcyjnosci dzialki, jesli ktos NIE zamierza sie na niej budowac, no i najwazniesze-budowanie wspolnoty sasiedzkiej. No szkoda, ze sam z tym 'walczysz'. A jaki odcinek wodociagu beda ciagnac? Dokladnie te 70m?

znajomi do soboty mają sie określić więc może nie bedę sam :wink:

do mojej działki trzeba poprowadzić ok 74 m wodociągu + przyłącze a do wszystkich ok 154m koszt ok 100zł za mb+ projekt+ uzgodnienia+ badania, wodociąg robisz na swój koszt a potem musisz przepisać na gmine a gmina płaci ci tylko 1 zł za metr bieżący :-? :-? :-?

znajomi do soboty mają sie określić więc może nie bedę sam :wink:

oby! :D

do mojej działki trzeba poprowadzić ok 74 m wodociągu + przyłącze a do wszystkich ok 154m koszt ok 100zł za mb+ projekt+ uzgodnienia+ badania, wodociąg robisz na swój koszt a potem musisz przepisać na gmine a gmina płaci ci tylko 1 zł za metr bieżący :-? :-? :-?

:o

Witam

My tez budujemy sie w Ozorowicach przy skrzyzowaniu ul. Leśnej i Jodlowej wiec bedziemy prawiw sasiadami :) teraz trudno jej nie zauwazyc poniewaz naustawiane jest juz sporo pustakow.

Obecnie jestesmy na etapie zakladania kanalizacji w chudziaku i kupujemy reszte materialow na budowe juz nam niewiele brakuje.

zycze sukcesow w zalatwianiu wszystkich formalnosci

Pozdrawiam.

My tez budujemy sie w Ozorowicach przy skrzyzowaniu ul. Leśnej i Jodlowej wiec bedziemy prawiw sasiadami :) teraz trudno jej nie zauwazyc poniewaz naustawiane jest juz sporo pustakow.

czołem! a my dziś byliśmy przejazdem w Ozorowicach i widzieliśmy Waszą budowę :D Ale faaaajnie!!!! Jak ja bym chciała być na takim etapie. Po prostu bajka ;-) A jaki to będzie domek? No i do tego fajne miejsce :)

PS Kurniki... one tylko zaprzątają mi głowę... :o :roll:

dzień doberek! budujemy domek z horyzontu "zacisze" jak chcecie zobaczyc podajemy link http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=83&a=192&sid=5&projekt=104. wczoraj rozmawialismy z naszymi nowymi murarzami ( starzy uciekli nam do Irlandi) i jest nadzieja, ze może zamiast w czerwcu zaczną juz w tym tygodniu :D póki co czekamy na telefon od nich. Z nadzieją ze szczeście i tym razem nam dopisze, chociaz czerwiec tez nie wydaje sie byc juz niewiadomo jak odległy...

Ostatnimi czasy udało nam sie zobaczyc nasz domek w realu, powstał taki w Malinie, a nawet dwa :) no i mysmy ogladali jeden z nich, dzieki uprzejmość bardzo sympatycznego małżeństwa z Wrocławia. Domek jest w 90 % wykończony i robi niesamowite wrażenie!

Widzieliśmy jak pewne przeróbki wyglądają w praktyce i postanowilismy tez wprowadzic kilka zmian.

pozdrawiamy was cieplutko!

Ostatnimi czasy udało nam sie zobaczyc nasz domek w realu, powstał taki w Malinie, a nawet dwa :) no i mysmy ogladali jeden z nich, dzieki uprzejmość bardzo sympatycznego małżeństwa z Wrocławia. Domek jest w 90 % wykończony i robi niesamowite wrażenie!

Projekt bardzo fajny - w którym miejscu dokładnie w Malinie można go zobaczyć?

Pzdr,

TS

witam i pozdrawiam nowych forumowiczów grupy OZOROWICKIEJ :p !!!!!!!!!!

jackson78 ciesze się że będziemy sąsiadami :D jak możesz napisz jak tam poszło z papierami i ile tobie / wam to zajeło czasu, na jakiej głebokości macie wodę gruntową, czy robićie POŚ czy szambo, mam jeszcze wiele innych pytań ale na razie nie bedę zamęczał mam nadzieję że sie kiedyś spotkamy i porozmawiamy na video. :wink:

ja w sobotę byłem u siebie na działce, przesadziłem parę drzewek, a potem zrobiliśmy kilkugodzinną wycieczkę rowerową po okolicy.Wrażenia poprostu nie do opisania! Po 25 minutach jazdy przez las (tempem rekreacyjnym) dojechliśmy do Wilczyna Leśnego(nie wspomnę że widzieliśmy 2 sarny które przebiegły od nas w odległości ok 20 m), potem pół godzinki jazdy asfaltem w stronę Trzebnicy ostro pod górkę , polną drogą na Wzgórza Trzebnickie (widok na cały Wrocław łącznie z górą Slężą) a potem już czły czas z górki przez Mienice prosto do Ozorowic.Jakby ktoś miał ochotę powtórzyć nasz wyczyn :D to uprzedzam że zaznaczona na wszystkich mapach droga z Mienic do Ozorowic dochodzi tylko do oczyszczlani a potem trzeba przedzierać się żywcem przez las :lol:

PS Kurniki... one tylko zaprzątają mi głowę... :o :roll:

orzeszek nie martw sie tymi kurnikami!!!!!

:wink:

a przy okazji to przez przypadak poznałem sołtysa Ozorowic (POZDRAWIAM)

dowiedziałem się sporo ciekawych rzeczy, miedzy innymi że baraki na boisku mają być zastąpione większym pawilonem, zostanie tam pociągnięta woda i prąd, a w sierpniu ma być tam jakiś ogólnopolski zlot,a jak ktoś ma dzieci to nie musi dowozić do szkoły bo jeździ gimbus :lol: :lol: :lol:

budujemy domek z horyzontu "zacisze" jak chcecie zobaczyc podajemy link http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=83&a=192&sid=5&projekt=104.

wygląda świetnie, naprawdę. Sama chętnie bym zobaczyła go w realu. Bo Waszego to się nie odczekam ;-) Do końca roku to zdecydowanie za dłuuuugo... :D Macie może zdjęcia z tej fajnej "wizji lokalnej"?

zrobiliśmy kilkugodzinną wycieczkę rowerową po okolicy

może uda się nam kiedyś wybrać większą grupą :D choć ja bym najchętniej zamieniła rower na konia i hajda!

jak możesz napisz jak tam poszło z papierami i ile tobie / wam to zajeło czasu, na jakiej głebokości macie wodę gruntową, czy robićie POŚ czy szambo, mam jeszcze wiele innych pytań ale na razie nie bedę zamęczał mam nadzieję że sie kiedyś spotkamy i porozmawiamy na video.

piszcie koniecznie na forum - przynajmniej mnie nic nie ominie :)

nie martw sie tymi kurnikami!!!!!

już powoli mi przechodzi :wink:

a przy okazji to przez przypadak poznałem sołtysa Ozorowic (POZDRAWIAM)

dowiedziałem się sporo ciekawych rzeczy, miedzy innymi że baraki na boisku mają być zastąpione większym pawilonem, zostanie tam pociągnięta woda i prąd, a w sierpniu ma być tam jakiś ogólnopolski zlot,a jak ktoś ma dzieci to nie musi dowozić do szkoły bo jeździ gimbus

oj, opowiadaj dalej!!

wygląda świetnie, naprawdę. Sama chętnie bym zobaczyła go w realu. Bo Waszego to się nie odczekam ;-) Do końca roku to zdecydowanie za dłuuuugo...

właśnie ze nie długo :) jak wszystko dobrze pójdzie to czerwiec lipiec bedziemy mieli stan surowy zamkniety :)))

Projekt bardzo fajny - w którym miejscu dokładnie w Malinie można go zobaczyć?

nie znam na tyle Malina żeby określic w którym dokładnie było to miejscu, zobaczylismy go przejazdem. Widac go z drogi głównej, sa tez fotki na forum i jest podany mail do zacisza w malinie, najszybciej tak złapac kontakt.

http://www.domnahoryzoncie.pl/klub/index.php?s=forum_a_temat_15#end

pozdr.

A.B.D

jackson78 ciesze się że będziemy sąsiadami :D jak możesz napisz jak tam poszło z papierami i ile tobie / wam to zajeło czasu, na jakiej głebokości macie wodę gruntową, czy robićie POŚ czy szambo, mam jeszcze wiele innych pytań ale na razie nie bedę zamęczał mam nadzieję że sie kiedyś spotkamy i porozmawiamy na video.

te pytania muszą poczekac na Bartka, bo to on biegał po urzędach i jest bardziej zorientowany. Z tego co pamietam to papierkowa robota załatwiana była w 2005 roku, w tym czasie powstały tez fundamenty i do teraz stało to sobie ładnie zabezpieczone. W lutym tego roku podjelismy decyzje o dalszej budowie... nie jest łatwo, ale damjemy rade :)

pozdr.

A.B.D.

Witam,

Tez interesuje sie Ozorowicami. Dzialka najchetniej 1000-1500, ale moze

byc mniejsza.

Mam pytanie. Czy sprawdzalscie moze to ogloszenie:

http://www.autogielda.pl/nieruchomosci/nieruchomosci_sprzedam_dzialki_budowlane,dzialki_budowlane,26646599.html?szukaj=ozorowice&tbi=on&tbg=on&tbw=on

Wisi ona od dluzszego czasu (pol roku ? ) w autogieldzie

pozdrawiam,

Prawie jestem rolnikiem

DelfinUm radze kupic jak najszybciej , poniewarz niedlugo ceny pojda jak szalone do gory.W szczegulnosci kierunek na Poznan. Miszczostwa w pilke zmienily wszystko, autostrady drogi sklepy , wszystko to bedzie wybudowane w krutkiej przyszlosci (a gdzie to sie dziwisz). Budowlancom to na reke nowe tereny pod zabudowe, duzo zachodnich przedsiebiorstw bedzie chcialo zainwestowac w Polsce. Daj z buta bo bedzie za pozno... Ten teren bedzie HOT HOT - TAK MYSLE ...

Zycze naj naj naj........................

Mamy fajną działkę w Ozorowicach, którą zamierzamy niedługo oddac pod młotek, jest w wiosce, ładnie położona, prowadzi do niej droga utwardzona, blisko wodociąg i prąd. Jakby byli jacyś chętni na obejrzenie to prosimy o kontakt na maila [email protected]

Pochwale sie tylko, ze od poniedziałku RUSZA pełną parą budowa Naszego Domku, jestesmy teraz zagonieni, ale jak bedą schły stropy nadrobimy zaległosci i jak obiecałam Bartek opowie Wam o papierkowej robocie.

Pozdrawiam cieplutko, zamykam laptopa i znikam spac...

dobranoc

A.B.D.

Mamy fajną działkę w Ozorowicach, którą zamierzamy niedługo oddac pod młotek, jest w wiosce, ładnie położona, prowadzi do niej droga utwardzona, blisko wodociąg i prąd. Jakby byli jacyś chętni na obejrzenie to prosimy o kontakt na maila [email protected]

.

co bedziecie sie rozdrabniac - wrzuccie tu zdjecia, info o wielkosci, cenie, sasiedztwie, statusie dzialki. Sama chetnie sie dowiem :) z gory dziekuje

radze kupic jak najszybciej , poniewarz niedlugo ceny pojda jak szalone do gory.W szczegulnosci kierunek na Poznan. Miszczostwa w pilke zmienily wszystko, autostrady drogi sklepy , wszystko to bedzie wybudowane w krutkiej przyszlosci (a gdzie to sie dziwisz). Budowlancom to na reke nowe tereny pod zabudowe, duzo zachodnich przedsiebiorstw bedzie chcialo zainwestowac w Polsce. Daj z buta bo bedzie za pozno... Ten teren bedzie HOT HOT - TAK MYSLE ...

no to z wypowiedzi (jej realistycznego spokoju) wnioskuję, że działka kupiona!! Proszę się natychmiast chwalić GDZIE ;)