Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki kolor okien wybrać (pvc).

jaki kolor okien wybrać (pvc).  

92 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaki kolor okien wybrać (pvc).

Recommended Posts

u mnieokna drewniane z zewnątrz złoty dąb, dachówka von muller czerwona, elewacja cegła klinkierowa ręcznie formowana i tynk w kolorze ecri. wewnatrz okna białe,lubię jasne wnętrza, poza tym wg mnie białe okna dają trochę więcej możliwości w urządzaniu

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aagnieszko nasz domek juz stoi, mamy juz okna i drzwi, w wewnątrz instalacje hydrauliczne i elektryczne zrobione, tynki gotowe, gipsy przykręcone no i są wylewki. Teraz najfajniejszy i zarazem najtrudniejszy etap - wykończeniówka :lol: cząściowo chcemy się tym zająć sami, wnętrza naszego domku będą trochę skandynawskie (od kilku lat mieszkamy w Oslo) i mamy obawy czy wykonawcy będą w stanie zrozumieć co dokładnie mamy na myśli :wink: część instalatorów i dotychczasowi wykonawcy patrzyli na nas nieco zdziwieni gdy kazaliśmy zostawić nieotynkowaną cegłę we wnętrzach, ich zdziwienie było jeszcze większe kiedy usłyszeli o taflach szkła na ścianach i szklanych balustradach schodów. W połowie lipca chcemy razem z mężem popracować w naszym domku, tylko nie jestem pewna na jak długo starczy nam zapału :wink:

A jak wygląda sytuacja u Ciebie?

Aagnieszko zajrzałam w Twój dzienniczek budowy i troszkę zapoznałam się z sytuacją, szkoda że nie przed wysłaniem poprzedniego postu :oops:

Pewnie nie możesz się doczekać kiedy wreszcie Twój domek będzie miał wszystkie ściany i dach, bo tak naprawdę dopiero wtedy ma się wyobrażenie jak to będzie wyglądało i w myślach człowiek zaczyna się urządzać :lol: pamiętam, że ja niecierpliwiłam się jak dziecko, i bez przerwy myślałam "kiedy wreszcie ten dom będzie stał"?stoi od jakiegoś czasu i teraz się zastanawiam "kiedy w nim zamieszkamy?"

4 lata temu wymenialiśmy okna w mieszkaniu. Są białe i jestem z nich bardzo zadowolona. Jeżeli zdecyduję się na białe w nowym domu to będę chciała takie same. Nie zmieniły barwy do tego czasu, to może nie zmienią jeszcze przez długie lata. Gwarancji oczywiście nie ma.

• 1 month później...
Jakie są teraz różnice w cenie między oknem białym a jedno- i obustronnie barwionym? Czy to barwienie, nie płowieje? Białe nie żółkną? A drewniane są dużo droższe? Jeszcze nie szturmuje sklepów z oknami, ale muszę wybrać kolor blachodachówki i zastanawiam się,jakie mam pole manewru z kolorem okien.

• 3 weeks później...