Gość 04.03.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 pochwalcie się tarasami- interesuje mnie czy ktoś ma drewniany i czy nie żałuje tej decyzji- ale chętnie poczytam o innych technologiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 04.03.2004 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Jeszcze nie mamy, bo dopiero wyrosły nam fundamenty, ale planujemy po prostu taras ziemny. Piasek, trochę humusu, trawka, gdzieniegdzie kamienne płyty. Z czasem może jakieś zadaszenie, albo i nie... To zależy jak się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 05.03.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja mam drewniany. Niestety, dopiero w planach... Pozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 05.03.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja na wiosnę rozpoczynam budowę naszego tarasu, który ma być z drewna. Na razie w zadaszonej części przeznaczonej na taras ok. 18 m kw. wysypałem żwirek. Już latem ubiegłego roku podczas budowy mogłem się przekonać, że zadaszony taras to rewelacyjne rozwiązanie. Na okres letni faktycznie stanowi przedłużenie salonu, gdzie nawet podczas deszczu można spokojnie zjeść posiłek, czy zrobić grila i nie przeszkadza nawet największy upał. Zimą to bardzo praktyczny podręczny magazyn na drewno do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.03.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja też chciałabym mieć taki taras Teraz jest wylana wylewka a na to zamierzamy położyć legary i dechy drewniane - pytanie tylko z jakiego drewna? Podobno najlepsze jest egoztyczne ale straszliwie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 05.03.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 W projekcie domu, jaki mam zamiar zacząć budować w tym roku jest zadaszony taras. Finalnie wykończony płytkami. Dom ma bardzo dużo elementów wykonanych z drewna i taras również taki będzie. Uwazam że dużo lepiej pasował bedzie, a po za tym jestem gorącym zwolennikiem drewnianych okładzin. Nie mogę sobie pozwolić na nie w domu- Ogrzewanie Podłogowe, więc taras jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 05.03.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Oczywiście egzotyczne drewno byłoby najlepsze, ale nasza impregnowana ciśnieniowo sosna też wytrzyma niejedno. Słyszałem również o specjalnie przygotowanym drewnie tzw. termowood, które doskonale nadaje się na tarasy a nie jest tak drogie jak egzotyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 05.03.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Myślełem o drewnie z naszej ojczyzny, ale kolor ciekawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.03.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 mik a gdzie można takie drewno dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość w 05.03.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja mam taras z kostki betonowej obramowanej kostką granitową (wys 50 cm). Fakt drewno jest bardzo ładne ale z trwałością ciężko. Niestety taras nie jest zadaszony.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Rysiek S. 05.03.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 JAKO ŻE MAM DOM PODPIWNICZONY TO TARAZ JEST CZĘŚĆIA PIWNICY. WYMROWANY W CAŁOŚCI 3 M. SZEROKI 10 M. DŁUGI - COŚ PIĘKNEGO - MNÓSTWO PRZYJEMNYCH MOŻLIWOŚCI.PONAD TO POD TARASEM ( W PIWNICY MAM DUŻĄ SIŁOWNIE- W PLANIE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 05.03.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja mam taras klasyczny betonowy a na to płytki, Łatwy do utrzymania w czystości i trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 05.03.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Mam w planach taras nad garażem i na parterze na długość salonu, ale niestety niezadaszony i nie drewniany. Czy macie pomysły jak estetycznie osłonić taras choć częściowo, by można było z niego skorzystać przy każdej pogodzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 05.03.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 JAKO ŻE MAM DOM PODPIWNICZONY TO TARAZ JEST CZĘŚĆIA PIWNICY. WYMROWANY W CAŁOŚCI 3 M. SZEROKI 10 M. DŁUGI - COŚ PIĘKNEGO - MNÓSTWO PRZYJEMNYCH MOŻLIWOŚCI. PONAD TO POD TARASEM ( W PIWNICY MAM DUŻĄ SIŁOWNIE- W PLANIE) Rysiu daj info na maila jak sobie poradziłeś z izolacją tarasu nad piwnicą - nic Ci nie cieknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 05.03.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja planuje taras murowany okładany gresem (28 m2 ). Jest częściowo zadaszony. Taras będzie z jednym schodkiem. Po zejściu z pierwszego tarasu będzie drugi , tym razem wybrukowany z wymurownym grillem. Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 05.03.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Mam w planach taras nad garażem i na parterze na długość salonu, ale niestety niezadaszony i nie drewniany. Czy macie pomysły jak estetycznie osłonić taras choć częściowo, by można było z niego skorzystać przy każdej pogodzie?? Dobrym sposobem wydaje się markiza z tkaniny - wysuwa się do chyba maksymalnie 3m, szerokość chyba 6m. Cena za taki zestaw to ok. 3tys.zł (o ile pamiętam z Budmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 05.03.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 O Thermowood było już na forum. Trochę informacji znalazłem na www.finnforest.pl[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 05.03.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Dzięki [/b]GrzegorzS Dobrze pamiętałeś- markizy BUDMY. Fajna sprawa Tylko przydatne raczej na słoneczko, a co przy deszczyku?? kiełbaski na grillu mi zaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 05.03.2004 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 U rodziny w gorach w domku letniskowym - drewniany. Deski swierkowe pomalowane lazurem (bo lakier podobno łuszczy sie, a lazur "oddycha") - kanty sie wytarły blyskawicznie - po 2 sezonach do kompletnego odnowienia.Za to u mnie - taraz zadaszony (prawie 20 mkw, można leżeć w cieniu i piwo pić) - płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 05.03.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 ja mam taras betonowy, jakieś 4x3m. Jset spoko. grille, impry i tak dalej..... wyłoziny płytkami. Zależy jeszcze w jakiej technologi budujesz dom. Jak drewniany to pasuje drewniany,a jak murownay to betonowy. Takie mam zdanie. Betonowy poza tym łatwiej konserwować i czyscic, a drewno moze prochniec i gnić........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts