Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TARASY nasze -zdjęcia

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja na wiosnę rozpoczynam budowę naszego tarasu, który ma być z drewna. Na razie w zadaszonej części przeznaczonej na taras ok. 18 m kw. wysypałem żwirek. Już latem ubiegłego roku podczas budowy mogłem się przekonać, że zadaszony taras to rewelacyjne rozwiązanie. Na okres letni faktycznie stanowi przedłużenie salonu, gdzie nawet podczas deszczu można spokojnie zjeść posiłek, czy zrobić grila i nie przeszkadza nawet największy upał. Zimą to bardzo praktyczny podręczny magazyn na drewno do kominka.

W projekcie domu, jaki mam zamiar zacząć budować w tym roku jest zadaszony taras. Finalnie wykończony płytkami. Dom ma bardzo dużo elementów wykonanych z drewna i taras również taki będzie. Uwazam że dużo lepiej pasował bedzie, a po za tym jestem gorącym zwolennikiem drewnianych okładzin.

Nie mogę sobie pozwolić na nie w domu- Ogrzewanie Podłogowe, więc taras jak najbardziej.

:p

Gość Rysiek S.

JAKO ŻE MAM DOM PODPIWNICZONY TO TARAZ JEST CZĘŚĆIA PIWNICY. WYMROWANY W CAŁOŚCI 3 M. SZEROKI 10 M. DŁUGI - COŚ PIĘKNEGO - MNÓSTWO PRZYJEMNYCH MOŻLIWOŚCI.

PONAD TO POD TARASEM ( W PIWNICY MAM DUŻĄ SIŁOWNIE- W PLANIE)

JAKO ŻE MAM DOM PODPIWNICZONY TO TARAZ JEST CZĘŚĆIA PIWNICY. WYMROWANY W CAŁOŚCI 3 M. SZEROKI 10 M. DŁUGI - COŚ PIĘKNEGO - MNÓSTWO PRZYJEMNYCH MOŻLIWOŚCI.

PONAD TO POD TARASEM ( W PIWNICY MAM DUŻĄ SIŁOWNIE- W PLANIE)

Rysiu daj info na maila jak sobie poradziłeś z izolacją tarasu nad piwnicą - nic Ci nie cieknie?

Mam w planach taras nad garażem i na parterze na długość salonu, ale niestety niezadaszony i nie drewniany.

Czy macie pomysły jak estetycznie osłonić taras choć częściowo, by można było z niego skorzystać przy każdej pogodzie??

8)

Dobrym sposobem wydaje się markiza z tkaniny - wysuwa się do chyba maksymalnie 3m, szerokość chyba 6m. Cena za taki zestaw to ok. 3tys.zł (o ile pamiętam z Budmy)

U rodziny w gorach w domku letniskowym - drewniany. Deski swierkowe pomalowane lazurem (bo lakier podobno łuszczy sie, a lazur "oddycha") - kanty sie wytarły blyskawicznie - po 2 sezonach do kompletnego odnowienia.

Za to u mnie - taraz zadaszony (prawie 20 mkw, można leżeć w cieniu i piwo pić) - płytki.

ja mam taras betonowy, jakieś 4x3m. Jset spoko. grille, impry i tak dalej..... wyłoziny płytkami. Zależy jeszcze w jakiej technologi budujesz dom. Jak drewniany to pasuje drewniany,a jak murownay to betonowy. Takie mam zdanie. Betonowy poza tym łatwiej konserwować i czyscic, a drewno moze prochniec i gnić...........