Pikol12 22.04.2015 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Ja niestety nie mam się czym pochwalić Ale popatrzyć zawsze fajnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 22.04.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 interona, i ciesz się. Twój wygląda super i jest w zasadzie bezobsługowy. Drewno wymaga sporo pracy. Mam modrzew i w tym roku zacząłem od szorowania desek od sadzy z kominów, a później czas na olejowanie. Może egzotyki są bardziej wdzięczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.04.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Ja tez sie cieszę bo u mnie wystarczy 2 x do roku przemyc taras myjką i przeleciec pędzlem z impregnatemale też mieszkam w miejscu gdzie sąsiadów stac na rachunki za gazhttp://images67.fotosik.pl/821/7a81a6f0f8ef0b63med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGIENKA 10.06.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 a mój taras dalej sielski, wiejski Zakochałam się w tym tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 16.06.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam A oto mój ogrodowy taras częściowo z desek sosnowo - świerkowych olejowanych na teak oraz dużych płyt z kamieniami pomiędzy. W części drewnianej podwieszany jest hamak dla dzieci przez co ewentualne upadki są mniej bolesne. Jak na razie po jednej zimie trzyma się dobrze oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.06.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 kto robił konstrukcję stalową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 16.06.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 kto robił konstrukcję stalową ? Miejscowy zakład robiący balustrady, poręcze i wszystko ze stali. Miesci się w Miedzianej Górze pod Kielcami. Super fachowcy, cierpliwi, dokładni, zrobili mi też ławkę na zamówienie i przęsła do ogrodzenia oraz kilka elementów wewnątrz domu. Pomimo bardzo dużych zamówień od developerów robią również taką drobnicę dla prywatnych klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 17.06.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 mkof wspaniały ogród i konstrukcja altany.Drogo Cię wyniosła taka konstukcja salowa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 17.06.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) ascBardzo dziękuję za miłe słowaTeraz dokładnie nie pamiętam bo była robiona w trzech etapach ale na pewno ponad 4tys:o, malowana proszkowo. Wielkosć zewnętrzna to 5x5,30 Edytowane 17 Czerwca 2015 przez mkof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 18.06.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 asc Bardzo dziękuję za miłe słowa Teraz dokładnie nie pamiętam bo była robiona w trzech etapach ale na pewno ponad 4tys:o, malowana proszkowo. Wielkosć zewnętrzna to 5x5,30 Pięknie. Powiedz mi proszę w jaki sposób zostały zrobione donice. To są te same płyty co na ścieżkach? jakoś to od środka zostało ocieplone, czy co? I super ogrodzenie. Daszek to blacha? Pamiętasz z czego zostało postawione? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 18.06.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 [ATTACH=CONFIG]320961[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]320962[/ATTACH] elegancko, dla wielu osób nawet pięknie ale........... w mieście, między nowoczesnymi budynkami:yes: tu, w naturalistycznym pejzażu strasznie zgrzyta..... to tylko moje zdanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 18.06.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Dla niektórych może się tak wydawać, ale to nie ja mam dostosowywać się do kogos lub czegos - w tym do otoczenia - tylko po to tworzę swoje otoczenie aby się w nim dobrze czuć. Wychodzi na to na wsi wszystko musi być sielskie, wiejskie i naturalne. Trochę nudno i przewidująco. Naturalnosć mam poza ogrodzeniem, kiedy idę na spacer to się nią zachwycam, a kiedy przychodzę do siebie to mam inny klimat i to mi się właśnie podoba. Jaka byłaby przyjemność mieszkać na wsi i mieć to samo w ogrodzie co na łące. Zresztą otoczenie się zmienia, teraz obok jest pięć domów z czego dwa nowoczesne w miejskim stylu, a co będzie za parę lat nie wiadomo? To jest miejscowość podmiejska, cały czas rozrastająca się w nowo napływającą ludność. Może się okazać, że mój ogród i jego otoczenie pasują bardziej niż by się mogło zdawać Takie jest moje zdanie;) Edytowane 18 Czerwca 2015 przez mkof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 18.06.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 brzuskaCieszę się, że Ci się podoba:DTak, donice są zrobione z płyt 100/50 i 50/50 grubości 7cm, postawione na sztorc w ziemi na 1/3 ich szerokości. Na dole od srodka wzmocnione zaprawą aby się nie rozchodziły. Nie są ocieplane bo nie tworzą spójnej całości i zimą ich nie rozsadza. Daszek nad wejściem to jednolita całość z murkiem, wylana z betonu, bez blachy na nim. Ogrodzenie postawione z bloczka betonowego na brzegach i górą wzmacnianego wylanym betonem - jakos tak:rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 20.06.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Mkof, wow, jestem pod wrażeniem....... moi sąsiedzi też*kręcą*nosem na wszystko, co nie jest w pstre wzorki.... Lubię dobry, wiejski styl. Ale już wieś w wersji stylizowanej, taki "domek a la dworek" z kolumienkami przy wejściu, mocno razi moje oko... Ave odważne, nowoczesne ogrody i takież tarasy! Mkof, dzięki za zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkof 20.06.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Wielkie dzięki interona:D Ja również podziwiam ogrody w innym stylu, które tworzą spójną całość, nie przesadzone w nadmiarze roślin - bo to nie agrocentrum - zrobione ze smakiem, takie na które patrzy się z przyjemnoscią. Nie jestem ograniczona do jednego stylu i tylko to co u mnie to jest ok. Nasz taras w ogrodzie był przemyślany dokładnie pod nasze potrzeby. Mamy taras przydomowy z wyjsciem z salonu, który nie jest jeszcze dokończony bo ciągle szukamy najlepszego rozwiązania wykończenia posadzki. Na razie wygląda tak: Może jakies propozycje:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 21.06.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Myślę, że tutaj dobrym rozwiązaniem będzie np. piaskowiec, albo lido w odcieniach melanżu. bo wygląda to naprawdę ładnie. Ja u siebie mam piaskowiec połączony z drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.06.2015 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Myślę, że tutaj dobrym rozwiązaniem będzie np. piaskowiec, albo lido w odcieniach melanżu. bo wygląda to naprawdę ładnie. Ja u siebie mam piaskowiec połączony z drewnem. piaskowiec na czym masz kładziony ? ona ma wylewkę chcesz piaskowiec kłasc na wylewkę betonową ? jak to mam rozumiec ? od jakiego czasu masz piaskowiec ? jest to taras zadaszony ? moze pokazesz zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 22.06.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Może płyty Presstone by się nadawały, kolorystycznie według mnie by pasowały do mebli. A nie ma w nich żadnych udziwnień tylko taka jakby klasyka według mnie by się sprawdziły w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.06.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 U mnie nie taras, tylko altanka, ale pokażę.Nie nowocześnie, bardziej sielsko http://www.iv.pl/images/86698863131927093950.jpg http://www.iv.pl/images/70344717235690988629.jpg http://www.iv.pl/images/61134525692147395280.jpg http://www.iv.pl/images/11459611969608075953.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 22.06.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 mkof, tola dwa różne style ale oba cudowne, rozpływam się na widok waszych tarasów, gratuluję takich efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts