Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TARASY nasze -zdjęcia

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Witam

A oto mój ogrodowy taras częściowo z desek sosnowo - świerkowych olejowanych na teak oraz dużych płyt z kamieniami pomiędzy. W części drewnianej podwieszany jest hamak dla dzieci przez co ewentualne upadki są mniej bolesne. Jak na razie po jednej zimie trzyma się dobrze oby tak dalej :cool:IMG_3852 (2).jpgIMG_3848 (2).jpgIMG_3847 (2).jpgIMG_3846 (2).jpgIMG_3845 (2).jpg

kto robił konstrukcję stalową ?

Miejscowy zakład robiący balustrady, poręcze i wszystko ze stali. Miesci się w Miedzianej Górze pod Kielcami. Super fachowcy, cierpliwi, dokładni, zrobili mi też ławkę na zamówienie i przęsła do ogrodzenia oraz kilka elementów wewnątrz domu. Pomimo bardzo dużych zamówień od developerów robią również taką drobnicę dla prywatnych klientówIMG_2883 (2).jpgIMG_2910 (2).jpgIMG_2933 (2).jpg:rolleyes:

asc

Bardzo dziękuję za miłe słowa

Teraz dokładnie nie pamiętam bo była robiona w trzech etapach ale na pewno ponad 4tys:o, malowana proszkowo. Wielkosć zewnętrzna to 5x5,30

Pięknie. Powiedz mi proszę w jaki sposób zostały zrobione donice. To są te same płyty co na ścieżkach? jakoś to od środka zostało ocieplone, czy co? I super ogrodzenie. Daszek to blacha? Pamiętasz z czego zostało postawione? Pozdrawiam

Dla niektórych może się tak wydawać, ale to nie ja mam dostosowywać się do kogos lub czegos - w tym do otoczenia - tylko po to tworzę swoje otoczenie aby się w nim dobrze czuć.:D Wychodzi na to na wsi wszystko musi być sielskie, wiejskie i naturalne. Trochę nudno i przewidująco.:no: Naturalnosć mam poza ogrodzeniem, kiedy idę na spacer to się nią zachwycam, a kiedy przychodzę do siebie to mam inny klimat i to mi się właśnie podoba. Jaka byłaby przyjemność mieszkać na wsi i mieć to samo w ogrodzie co na łące. :confused: Zresztą otoczenie się zmienia, teraz obok jest pięć domów z czego dwa nowoczesne w miejskim stylu, a co będzie za parę lat nie wiadomo? To jest miejscowość podmiejska, cały czas rozrastająca się w nowo napływającą ludność. Może się okazać, że mój ogród i jego otoczenie pasują bardziej niż by się mogło zdawać:cool:

Takie jest moje zdanie;)

Edytowane przez mkof

brzuska

Cieszę się, że Ci się podoba:D

Tak, donice są zrobione z płyt 100/50 i 50/50 grubości 7cm, postawione na sztorc w ziemi na 1/3 ich szerokości. Na dole od srodka wzmocnione zaprawą aby się nie rozchodziły. Nie są ocieplane bo nie tworzą spójnej całości i zimą ich nie rozsadza.

Daszek nad wejściem to jednolita całość z murkiem, wylana z betonu, bez blachy na nim. Ogrodzenie postawione z bloczka betonowego na brzegach i górą wzmacnianego wylanym betonem - jakos tak:rolleyes:

Pozdrawiam

Mkof, wow, jestem pod wrażeniem....... moi sąsiedzi też*kręcą*nosem na wszystko, co nie jest w pstre wzorki.... Lubię dobry, wiejski styl. Ale już wieś w wersji stylizowanej, taki "domek a la dworek" z kolumienkami przy wejściu, mocno razi moje oko... Ave odważne, nowoczesne ogrody i takież tarasy! Mkof, dzięki za zdjęcia!

Wielkie dzięki interona:D

Ja również podziwiam ogrody w innym stylu, które tworzą spójną całość, nie przesadzone w nadmiarze roślin - bo to nie agrocentrum - zrobione ze smakiem, takie na które patrzy się z przyjemnoscią. Nie jestem ograniczona do jednego stylu i tylko to co u mnie to jest ok.

Nasz taras w ogrodzie był przemyślany dokładnie pod nasze potrzeby. Mamy taras przydomowy z wyjsciem z salonu, który nie jest jeszcze dokończony bo ciągle szukamy najlepszego rozwiązania wykończenia posadzki. Na razie wygląda tak:

IMG_3850.jpgIMG_1909.jpg

Może jakies propozycje:confused:

Myślę, że tutaj dobrym rozwiązaniem będzie np. piaskowiec, albo lido w odcieniach melanżu. bo wygląda to naprawdę ładnie. Ja u siebie mam piaskowiec połączony z drewnem.

piaskowiec na czym masz kładziony ?

ona ma wylewkę chcesz piaskowiec kłasc na wylewkę betonową ?

jak to mam rozumiec ?

od jakiego czasu masz piaskowiec ? jest to taras zadaszony ? moze pokazesz zdjęcia ?