Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TARASY nasze -zdjęcia

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jesssssuuuuuuuuuuuuuuuu......................zakochała się w tych tarasach :lol: :lol: :lol: ......... muszę u siebie cos takiego pokombinować...... :lol: :lol:

Mam tylko pytanko do osób ktore mają takie osłoniete od góry tarasy.........czy nie za bardzo zacienia to pokój- okno od strony tarasu ???

Nie zacienia, mimo to że taras mam od wschodu. Zdecydowanie wolę rozproszone światło w pokoju , niz takie bezposrednio wpadające.

w projekcie mojego przyszłego nowego domku taras jest taki bez zadaszenia :( mało przytulny.

natchnęło mnie to zdjecie

http://www.gewe.com/wreferenzen/bildergalerie/galerien/Terrassen_berdachungen/07131-003_UK.jpg

Może taka biała pergola z pnącymi rożami by pasowała do tej elwacji?. Jak myślicie?

Ten pomysł bardzo mi sie podoba i jest możliwy do zaadaptowania u mnie .....chyba :lol: .... tylko ja nie mam na całej ścianie okien stąd moje obawt jesli chodzi o światło....i do tego już mam nad tarasikiem / na razie tarasik póki go nie powiększymy/ balkon.... 8) ale jakby od balkony pociągnąć takie stelaże drewniane..........zresztą..... :oops: :oops: zrobię fotkę to może cuś kochane panie pomożecie wymyśleć :oops: :oops:

może nie tak zupełnie taras ....ale zabezpieczenie roslin na tarasie przed mrozem ...dla mnie BOMBA :lol:

http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/36410/19/115.jpg

W doniczkach chochoły ze słomianej maty zwinięte wokół roślin i dekoracyjnie uformowane. Górne brzegi chochołów wywinięte na zewnątrz ozdobione są sznurkiem z owoców dzikiej róży nanizanych na drucik. Zdjęcie: Marcin Czechowicz

• 2 months później...

piekne piękne...taki raj koło domu, ale kiedy oglądałam te zdjęcia oczywiście nie wszystkie zastanawiałam się ile z nich jest naprawde funkcjonalnych. Duza część nie ma zadaszenia i... siedliska z wielkimi poduchami albo wysciełane na biało. No przecież to jest coś z czego się korzysta więc biały odpada...no chyba że tylko do zdjęcia. I te świeczki i szklane stoły. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego koło domu. Gdzieś widziałąm też marmur i granit na posadzkach...hmmm wg mnie to bardzo niebespieczny materiał (jeśli jest szlifowany na gładko) Ja osobiście uwazam, ze taras to kawałek "wsi" przeniesiony koło domu. I tak właśnie będzie mój wyglądał już za rok ;) Dużo zieleni i drewna.

Pozdrawiam