Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TARASY nasze -zdjęcia

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Super ten wątek :) Jest tyle inspiracji, że nie wiem którą wybrać ;)

Ew-ka, nie wywiniesz się ;) Czym i ile razy zapuszczałaś drewno? Ten brąz jest prześliczny :)

A Ty dżordż5, nie ciesz się za wcześnie, bo Ciebie też zapytam ;)

Płytki na Twoim tarasie. Bardzo ładne, więc powiedz jakie :)

oł jeah....Ew-ka.....taki Taras sobie wysniłam...taki przytulny ...o takim marzę! Taki się tworzy u nas przy domu właśnie w tym tygodniu...taki będe oglądała za rok. Oj...piękny połączenie 3 rzeczy które kocham : zieleń (rosliny) + drewno + przytulność na maxa ;)

Jaki jest przepis na "przytulność?"

Do remle kupując markizę od razu nas uprzedzono, że to nie jest ochrona od deszczu, ewentualnie przy drobnym deszczu można z niej korzystać. Jeśli chodzi o jej działanie przeciwsłoneczne to jest super, przede wszystkim chroni salon przed słońcem i wnętrze domu nie nagrzewa się tak strasznie no i łatwiej posiedzieć na tarasie, bo daje przyjemny cień.

Do Słoneczko płytki pamiętam tylko, że jakieś hiszpańskie.

Mój taras też się w końcu robi :D

Na razie wyglada tak :

http://img216.imageshack.us/img216/9333/tarasjd5.jpg

Jutro będa przecierane dechy, Planujemy zadaszenie ale to najwcześniej w przyszłym roku. Zawsze chciałam miec drewniany taras i moje marzenie zaczyna nabierać realnych kształtów :D Naprzeciw wejscia do domu będzie szerokie zejscie z tarasu i z boku też będzie zostawione przejście.Wokół tarasu planuję oczywiście jakieś roślinki, ale nie zdecydowałam jeszcze czy drewnianych podłużnych donicach czy bezpośtednio w ziemi..

oł jeah....Ew-ka.....taki Taras sobie wysniłam...taki przytulny ...o takim marzę!

"wnętrze" właścicielki :D ...to co w sercu, to i na tarasie :D

Ew-ka, zasiądę kiedyś u Ciebie w tym kątku, muszę :wink:

oł jeah....Ew-ka.....taki Taras sobie wysniłam...taki przytulny ...o takim marzę!

"wnętrze" właścicielki :D ...to co w sercu, to i na tarasie :D

Ew-ka, zasiądę kiedyś u Ciebie w tym kątku, muszę :wink:

musisz ...siostra ...musisz koniecznie :D zapraszam z serca :D

Drogie Panie,

bardzo liczę na Waszą pomoc: kwestia zadaszenia tarasu. Najlepiej pokrycie stałe, najlepiej drewno lub inny trwały materiał. Niestety nie mam chyba za bardzo możliwości przedłużenie połaci dachowej, więc zadaszenie musi funkcjonować jako osobna całość. Trwała ochrona przed deszczem, markizy odpadają.

Dodatkowo taras od zachodu. Jak się ochronić przed wiatrem?

Mam na myśli własne realizacje.