damiang 05.03.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Widzieliście w reklamie Leroya (http://www.leroymerlin.pl/ na pierwszej stronie) jest jakiś wertykulator / aerator 2 w 1 za niecałe 300 zł. Co sądzicie o tej ofercie? Co może być wart taki sprzęt?Czy w ogóle warto kupować wertykulator, czy lepiej pożyczać (skąd k.Krakowa)?Jak często należy używać takie szpejo na 2 letnim trawniku ok. 4 ary?Trochę miejsca w garażu mam, ale nie po to żeby kolekcjonować jakieś złomy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IH 13.03.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Reklamy nie widziałam, ale kupiłam wertykulator Gardeny w hipermarkecie. Trawę wyczesuje całkiem nieźle tyle tylko, że kosz zapycha się po kilku metrach. Skończyło się na tym, że kosz zdjęłam a wyczesaną trawę grabiłam grabiami. Wertykulator miał też nacinać darnię do głębokości ok 7 cm /czyli areować/ ale to fikcja. Przy trawniku użytkowym, jak nasz, ostrza ślizgały się po ziemi. W sumie chyba lepiej wypożyczyć solidny sprzęt, który wertykuluje i areuje i nie wymaga potem grabienia. A z tego, co czytałam, robi się to 1-2 w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 15.03.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Bylem, widzialem, rozmawialem i... sami sprzedawcy go odradzali ... Kupilem reczny na kolkach - martwilem sie ze bedzie za gleboko nacinac darn ale tak sie nie dzieje. Nie wiem jaka maszyna jest do tego zdolna ale zadna z tych prezentowanych w LM. Tak wiec swoj traktuje jak lepsze grabie do zgrabiania siana z trawnika... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolarz miejski 15.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mi się wydaje ze wogle sprzęty tego typu trzeba kupowac u autoryzowanych sprzedawców znanych marek! Podobno na tandete z marketu moze pozwolic sobie tylko bogaty...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 15.03.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 JMaciek -> a jaki kupiłeś, skoro się sprawdza to podałbyś firmę i cenę.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts