GrzesH 05.03.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 WitamNiedługo chciałbym kupić zmywarkę.Od razu piszę że na zmywarkach się nie znam, w sklepie sprzedawca polecił mi firmy Bosch lub Siemens (Miele od razu odrzuciłem z powdu ceny), ewentualnie Whirlpool...Teraz od początku na pewno interesuje mnie zmywarka 45 cm, jest nas dwoje, w przyszłości będzie troje i 45 nam wystarczy, już brałem wszystkie za i przeciw i na taka szerokość jestem zdecydowany. Zmywarka ma byc pod zabudowę z panelem czołowym i powinna być w kalsie AAA.A oto modele które biorę pod uwagę Bosch SRI 55T15EU za około 2350, Siemns SF 55M550EU za około 2000, Siemens SF 55T551EU za około 2300, Whirlpool ADG 689-2 IX za około 1850.I teraz pytania czy warto dopłacić 300 PLN za wyższy model Siemensa ewentualnie Boscha?? czy Whirlpoola brać wogóle pod uwagę?? Czy Siemens dorównuje Boschowi...Nie ukrywam że cenowo najbardziej odpowiadał by mi Siemens SF 55M550EU, czy może ktoś może ma taki model lub słyszał czy jest on dobry...Czytając o zmywarkach najbardziej polecane firmy to Miele (niestety za droga) lub Bosch, mało opini znalazłem o Siemensie a właśnie pan ze sklepu AGD powiedział mi że Siemens i Bosch to właściwie to samo... Czy to prawda??Jestem zupełnie zielony stąd moje pytania, byłbym wdzieczny za każda radę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 05.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 pan mial rację bosh i siemens to jedna firma, maja praktycznie analogiczne modele, przy czym siemens jest nieco droższy i kierowany do nieco zamoźniejszego klienta, bosh do bardziej masowego, przy czym te różnice są minimalne. ja bym ci radzila wybrac ktorąś z tych 2 marek, osobiście mam bosha i jestem bardzo zadowolona, początkowo mial byc siemens ale jak przyszło do kupowania to akurat tego modelu co chcielismy nie było, więc wzieliśmy analogiczny bosha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 07.03.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ja polecam Electrolux ESL 4131 Vi . To to samo co AEG (sprawdzałem w środku), a cena dużo korzystniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delaware 07.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Siemens i Bosch to faktycznie to samo. W Stiftung Warentest (Niemcy) gdy robia testy zmywarek lub pralek badaja zawsze jeden model i podaja wyniki dla obydwu firm.Od niedawna mam 60 Boscha i jestem bardzo zadowolona. Jednakze mam tez 45 AEG i jest tez super.Jezeli chodzi o wyzszy model to zalezy. Jezeli ma tylko wiecej programow to nie wiarto bo z doswiadczenia moge powiedziec, ze i tak uzywa sie jednego lub gora dwoch. Jesli jednak wyzszy modej jest cichszy to warto jak najbardziej szczegolnie jezeli ma sie kuchnie otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 07.03.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 A masz jakiegoś linka do takich testów? Bo sama zastanawiam się nad Electroluxem i chciałabym zobaczyć, czy dużo odstaje od Bosh/Siemens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delaware 07.03.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 link:http://www.stiftung-warentest.de niestety, testy sa platne od 1 do 2 Euro Ale jezeli chcesz moge Ci wyslac go na priva o ile uda mi sie znalezc w czelusciach mojego domowego komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 07.03.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ja polecam Electrolux ESL 4131 Vi . To to samo co AEG (sprawdzałem w środku), a cena dużo korzystniejsza. tez ja mamy - i też polecam. Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.03.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Też mam Elektroluxa i jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 07.03.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Boscha i Siemensa robią fizycznie na tej samej linii produkcyjnej. Radzę porównać modele. Dwa różne - są w rzeczywistości identyczne za to kosztują inaczej. Płaci się za marketing. Mam 2 szt Boscha i z obu jestem b.zadowolony, w tym hjedna 45 cm , z pop`rawioną akustyką, rzeczywiscie cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joosephoslav 07.03.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 to ja od siebie tez cos dorzuce przyjrzyjcie sie zmywarka gorenje :) podobne do boscha co ?? , a wiecie ze schodza z tej samej linii ? a teraz konkrety. decydujesz sie na boscha ? zajrzyj do srodka - jesli wnetrze plastikowe to duza szansa ze wyprodukowana w łodzi. jesli nie to zobacz tabliczke znamionowa. na niektorych modelach masz napisane bosch gmbh cos tam cos tam, a w na niektorych bosch gmbh germany. tez z germany produkowane sa w niemczech. reszta w roznych krajach UE. nikt ze sprzedawcow nie powie ci ze te z lodzi czy z hiszpanii gorsze, ale pamietaj honda wyprodukowana w japonii, a w turcji czy anglii to nie to samo (choc e angielskie ponoc ostatnio sie nieco poprawily - ale caly czas honda czyli calkiem niezly samochod i raczej bezawaryjny. Sam osobiscie mam w domu osprzet bosch (okap z hiszpanii) i nie zamienilbym na nic innego - cicho i niezawodnie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 07.03.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ja tez oddam glos na Electroluxa. a wracajac do kwestii miejsca produkcji.Electrolux po kupnie AEG chce zamknac niemieckie fabryki i przeniesc produkcje do Polski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 08.03.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 ja tez oddam glos na Electroluxa. a wracajac do kwestii miejsca produkcji. Electrolux po kupnie AEG chce zamknac niemieckie fabryki i przeniesc produkcje do Polski.... I buduje Fabrykę pod Świdnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 08.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 link: http://www.stiftung-warentest.de niestety, testy sa platne od 1 do 2 Euro Ale jezeli chcesz moge Ci wyslac go na priva o ile uda mi sie znalezc w czelusciach mojego domowego komputera Super by było, zastanawiam się nad modelem 6164 Vi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 08.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A co to jest te Vi wystęujące w typach Elektroluxa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 08.03.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Podobno oznacza panel zintegrowany, choć czytałam opinie, że chodzi o to, że to linia "niemarketowa", sama nie wiem.Zastanawiam się tylko, czy nie dołożyć 300 zł i kupić model 6251. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 08.03.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Electrolux nie robi specjalnych zmywarek dla marketow.przynajmniej o takich jeszcze nie slyszalem6164 jest o 4dB glosniejsza niz 6251 ....czyli warto dolozyc do 6251 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 09.03.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Tez zamierzam kupic zmywarkę do zabudowy 60cm.Niestety ,dla mnie firma to jest ostatnia rzecz jaką się kieruję.Najpierw cena,następnie parametry,potem gwarancja i na końcu części.A czy siemens czy gorienie to nieważne bo i tak to wszystko produkuje chińczyk za kopkę ryżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 31.03.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Mam Boscha od 7 lat i jest bezawaryjny. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 14.09.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam. Czy ktoś ma może zmywarkę Whirlpool ADG 9840? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 28.08.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 witamszukam zmywarki 60 cm do zabudowy ale max do 2000zl wiem ze boch i siemens to gorna polka Amici nie chce wiec na co mozna sie zdecydowac ? moze jakies konkretne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts