Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Którą zmywarkę wybrać????

GrzesH

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

szukam tanszej zmywarki dla mamy

znalazlam bosch sgv 45m83 eu ale okazalo sie ze ma dno w srodku plastikowe

biore jeszcze pod uwage sgv 43e73 eu ale czy wie ktos jakie ona ma dno?

Takie samo jak wszystkie dostępne obecnie modele boscha z serii sgv.....

czyli plastikowe(made in Poland). Jeżeli już bosch to nie schodź poniżej SMV 50e10 eu. A jak chcesz niezbyt drogo i coś fajnego to wybierz coś z electroluxa np esl66010 albo esl67010. Pytanie z którą firmą będziesz się lepiej czuła:)

czyli plastikowe(made in Poland). Jeżeli już bosch to nie schodź poniżej SMV 50e10 eu. A jak chcesz niezbyt drogo i coś fajnego to wybierz coś z electroluxa np esl66010 albo esl67010. Pytanie z którą firmą będziesz się lepiej czuła:)

dzieki za odp zaraz obadam te zmywarki

dzieki za odp zaraz obadam te zmywarki

sporo osób twierdzi, że bosch lepszy, ale np. nowy electrolux siostry myje naczynia lepiej, niż mój stary bosch (szkod, że nie pamiętam modeli)...

sure no szkoda :cry:

...mam!

mój Bosch to SGI 3005, Electrolux to ESL 66010 (przynajmnie ten nr jest w instrukcji).

przy okazji zerknęłam w necie na parametry, nie wiem, czy mozna porównywac je ze sobą, bo to Bosch to starszy model, klasa zmywania B, 20l wody, itp. Z Electroluxa bylam zadowolona. Używałam jej latem przez dwa tygodnie, tylko programu AUTO, ten konkretny egzemplarz był bardzo w porządku! Warto jeszcze obejrzec inne opinie, bo bywa różnie...

czyli plastikowe(made in Poland). Jeżeli już bosch to nie schodź poniżej SMV 50e10 eu. A jak chcesz niezbyt drogo i coś fajnego to wybierz coś z electroluxa np esl66010 albo esl67010.

możesz mnie oświecic co te wszystkie symbole oznaczaja ????? :roll: :roll: :roll:

sgv, smv 10 eu .... gdzie znaleźć klucz do tych szyfrów ?

już mam totalny mętlik w głowie, dzisiaj facet w sklepie namawiał mnie na sgv 45M83EU .... właśnie ... i nie wiedział czy ma dno plastikowe czy nie ...... a zapytałam go o to. Natomiast zdecydowanie mi tę candy odradził .....

już mam totalny mętlik w głowie, dzisiaj facet w sklepie namawiał mnie na sgv 45M83EU .... właśnie ... i nie wiedział czy ma dno plastikowe czy nie ...... a zapytałam go o to. Natomiast zdecydowanie mi tę candy odradził .....

Otwierasz drzwi, zaglądasz do środka zmywarki, dla pewności macasz dno własnymi ręcami i już wiesz czy jest plastikowe czy metalowe.

(Nie macać faceta od zmywarek :lol: )

ha ha ha !!! myślisz, żeby sie dał macać ???

siedzieliśmy przy komputerze i wybieraliśmy, nie sprawdzałam na żywo, tyle tam tego stoi ..... Jesssssuuuuuu, nigdy nie wybiore !

co wybiore to mi odradzaja i tak w kółko.

Myśmy najpierw objeździli pół województwa żeby własnymi oczami i ręcami dokonać oględzin, wysłuchując relacji sprzedawców (obcych panów nie macałam, z Moją Większą Połową byłam :lol: ).

Potem w domu było przetrawianie wspomagane czytaniem opinii na FM. Następnie zostało wytypowane kilka sztuk jako materiał do dalszych przemyśleń. Kolejny etap to eliminacje końcowe i szukanie zwycięzcy w najtańszej cenie w sklepach internetowych. :roll:

:wink:

na pół województwa mój się nie da namówić, jest chory jak musi jechać do sklepu coś wybierać, najchętniej kupiłby pierwsze z brzegu i tanie .....

a ja już wyczytałam milion opinii w internecie ... i po dzisiejszej wizycie w rtv euro agd wiem jedno:

zmywarka - bosch albo siemens. koniec.

pralka - bosch albo siemens. koniec.

lodówka - samsung albo LG. koniec.

tylko które modele ? :roll: :roll: :roll:

zawęża mi się powoli ... szukam zwycięzcy :D

na pół województwa mój się nie da namówić, jest chory jak musi jechać do sklepu coś wybierać, najchętniej kupiłby pierwsze z brzegu i tanie .....

a ja już wyczytałam milion opinii w internecie ... i po dzisiejszej wizycie w rtv euro agd wiem jedno:

zmywarka - bosch albo siemens. koniec.

pralka - bosch albo siemens. koniec.

lodówka - samsung albo LG. koniec.

tylko które modele ? :roll: :roll: :roll:

zawęża mi się powoli ... szukam zwycięzcy :D

Mój też chciał, żebym sama objechała te pół województwa, ale siłą zmusiłam :lol:

Model wybierz taki, który będzie wygodny w użytkowaniu dla Ciebie.

Ja szukałam koszy z możliwością składania jak największej liczby elementów (żeby móc uzyskać możliwie płaskie dno). Chciałam mieć wybór programów, bo wbrew temu co twierdzi większość użytkowników nie używam i tak tylko jednego. W starej zmywarce było ich kilka i używałam wszystkich, jednych częściej innych rzadziej. Jedynie nie korzystałam ze zraszania. Natomiast do walki z przypalonymi patelniami czy blachami program intensywny jak dla mnie jest konieczny. Szybki też się przydaje gdy masz świeży załadunek :roll:

Bosche mają funkcję Vario speed - skracanie czasu mycia o połowę bez pogorszenia jakości. Tydzień temu poległa szesnastoletnia zmywarka, którą mieliśmy i w to miejsce został zakupiony właśnie Bosch. To dobry wybór, cichutki (nie wszystkie wersje mają informację "silent", ale warto taką wybrać, szumi sobie cichutko i w niczym nie przeszkadza).

Trzymam kciuki :wink: