Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KLASYK GL353 pracownia ATRIUM

Recommended Posts

Witam,

nadal na placu boju z wyborem projektu. Już była w ogródku, już witała się z gąską, ale kupiony projekt (lubczyk z domna5tke) który wydał sie idealny wrócił do pracowni projektowej, ze wzgledu na różnice, ktorych nie bylo widac w prezentacjach na stronach internetowych. No ale ja nie o tym.

Chcac uniknąć kolejnych przykrych niespodzianek nasz wybór padł na:

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-353,393,61,opis.html

Jestesmy zdecydowani go kupic. Ale tym razem z wiekszym rozmyslem i stad prosba o rzut oka i ocenę projektu pod katem ewentualnych pulapek.

Ze zmian jestesmy decydowani jestesmy poszerzyc w nim garaż do dwustanowiskowego, mamy wstepne rysunki z pracowni projektowej.

• 3 months później...

ja bym proponował przenieść dzwi z przedsionku do kuchni w miejsce kuchenki gazowej, a sam przedsionek nieco pomniejszyć.

Chodzi o to, aby w przedsionku były tylko jedne drzwi do dalszej części domu. Niby drobnostka ale w przedsionku jest prawie zawsze stosunkowo zimno - jest to dosyć newralgiczne miejsce i warto go nieco przebudować.

Od strony ogrodu proponowałbym lukarnę i balkonik. Poprawia to wygląd domu, a balkon stanowi osłonę przed wodą zalewająca drzwi do salonu.

• 5 months później...

Witaj Totka

Jestem tu pierwszy raz. Piszę z nadzieją, że jeszcze zaglądasz na to forum.

Mam zamiar zakupić projekt taki, o którym Ty piszesz tzn.

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-415,491,61,parter.html

Ciekawa jestem, jak Ty jesteś zadowolona z tego domku. Czy go budujesz? Czy już skończyłaś? A jesli tak, to jakie były koszty tej budowy.

Z jakich materiałów budowałaś?

Pozdrawiam fosia