Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta - dojazd do pracy, ile kilometrów ?

Dojazd do pracy - ile kilometrów ?  

480 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dojazd do pracy - ile kilometrów ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mysle ze warto budowac sie nie dalej niz 15km od pracy. Maz dojezdza od kilku lat 50km i dla rodziny to koszmar, masa straconego czasu, energii, stresu (mojego w zimie), czasem i pieniedzy (jesli ktos nie ma najlepszego auta pod sloncem, czyli sluzbowego).

Dlatego zdecydowalismy sie na dom blizej pracy, tj jakies 13km.Ja bede miala 500m!!!!

Mysle ze warto budowac sie nie dalej niz 15km od pracy. Maz dojezdza od kilku lat 50km i dla rodziny to koszmar, masa straconego czasu, energii, stresu (mojego w zimie), czasem i pieniedzy (jesli ktos nie ma najlepszego auta pod sloncem, czyli sluzbowego).

Dlatego zdecydowalismy sie na dom blizej pracy, tj jakies 13km.Ja bede miala 500m!!!!

A skad wiesz gdzie bedziesz pracowac za 3 lata? A jak ciekawa praca bedzie 20 km dalej to co, bedziesz sie przeprowadzac?

Ja tak nie lubie przeprowadzek, ze dojazdy do jakichs 60 km w jedna strone sa dla mnie najzupelniej do przyjecia i w takim promieniu od domu bede szukal pracy. Moja zona tez gada o tym stresie, ale to bez sensu. To przez TV wydaje nam sie, ze jest duzo wypadkow, a tymczasem zdecydowana wiekszosc ludzi jednak cale zycie jezdzi bez powaznych wypadkow.

Teraz sytuacja na rynku pracy jest taka jak każdy widzi - Ja często podrózuję z ludzmi z Łodzi którzy dojeżdzają do pracy do Warszawy a więc 150km - jeśli jest mniej więcej szybki wygodny dojazd a równocześnie robi sie to co lubi , umie i jednocześnie dobrze sie zarabia to dlaczego nie? Wiadomo że na tym rodzina trochę traci ale czy nie straciłaby więcej gdybym był na bezrobociu?

Z domu do pracy 25 km w każda stronę samochodem. Zajmuje to 25 minut. Pociągiem 40 minut. Po drodze z Katowic mijam kilkanaście marketów gdzie można zrobić zakupy na cały tydzień, tak więc na mojej wsi nie muszę odwiedzać w zasadzie żadnych sklepów. Co prawda pieszo do kina się nie wybiorę, ale ten spokój, przyroda ..................

Doki, a ja wlasnie lubie przeprowadzki! Mieszkalismy juz w kliku miejscach raz nawet na wyspach. I dom budowalismy tak by mozna go bylo dobrze sprzedac w razie potrzeby i kolejnej przeprowadzki. Ja tam znajduje przyjemnosc w budowaniu i juz marze o kolejnej budowie, bo ta juz prawie skonczona i juz mi zal...A na zmiane pracy sie nie zanosi, choc moj szanowny malzonek marudzi cos ostatnio o Brukseli, maja tam niezle, dozywotnie posadki...

Ja zakupiłem starą chałupę 18 km od centrum Wrocławia - tuż za granicą miasta. Cieszę sie z tego miejsca, bo jest to jedno z niewielu w okolicy, gdzie nie może powstać monstrualne osiedle willowe (d. park zamkowy i rezerwat przyrody obok). Ponieważ częściowo będę pracował w domu, mam zamiar urządzić wygodną pracownię dla siebie i Żony, a te 18 km do Wrocka to 1-2 kwadranse, zależnie od pory.

Sławek