Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta - dojazd do pracy, ile kilometrów ?

Dojazd do pracy - ile kilometrów ?  

480 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dojazd do pracy - ile kilometrów ?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 161
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przed przeprowadzką mieliśmy blizej o ok. 10 minut jazdy samochodem. Tyle, że dla mojego męza to jest prawie niezauważalne ( jechał 35 minut, teraz 45).

Ja miałam 15 minut jazdy, teraz 25 i trochę to odczuwam. Ale nie jest żle, bo mam przyjemna drogę z dala od korków. Ale za to dziury jakie!

Najgorzej wyszły dzieci, bo jak my się tak rozjedziemy, to im wszędzie daleko. Nie mniej wszyscy kochamy nowy(stary) domek!

Witam.

Ja do pracy dojeżdżam 38 km w jedną stronę (pracuję w centrum Warszawy). Mąż podobnie, zależy od dnia. Przed korkami ok. 40 minut, w czasie korków może być i 3 godziny. Ale ogólnie nie narzekamy, dopóki mamy 2 samochody.

Ale jak wrócimy do siebie to mamy ciszę, spokój i piękne otoczenie.

I dlatego warto, mimo wszystko.

Pozdrawiam :D

Wiola

• 2 months później...

Z postów wynika,że rzadko kto ma pracę "pod nosem". Aż nie mogę uwierzyć, że nikt nie zrzędzi jakoś, nie narzeka na uciążliwości dojazdu... I za to Was lubię :p :p

Tak trzymać ! Proponuję wszystkim Niezadowolonym SZEROKIM KOŁEM omijać to terytorium. :evil: Pozdrawiam budujących optymistów!!!![/b]

Domek stanie ok 20 km od centrum miasta, tyle ze my z tego centrum uciekamy i nam ono niepotrzene :wink: A dojazd do pracy zajmie nam tyle samo (czasowo) tyle ze zamiast z poludnia na polnoc, bedziemy jezdzic z polnocy na poludnie :D A jak w naszym pieknym kraju polepszy sie stan drog, to w ogle bedzie miodzio. No i duzym plusem jest to ze mamy dwie drogi alternatywne - jedna przez wioski, druga krajowke. Ta pierwsza malownicza niezwykle...szczegolnie jak na wiosne sady kwitna.

Na razie mam "tylko" 55km w jedną stronę, ale za pół roku będę miał 30km dalej. :cry: Firma przenosi swoją siedzibę. Teraz w sezonie wiosna -jesień dojazd zajmuje mi 40min w zimie 1h.10min (śnieg, lód, itd.) Najgorsze oczywiście oprócz kosztów takiego dojazdu jest codzienne marnowanie dodatkowych dwóch godzin. :evil:

Pozdrowienia dla wszystkich dojeżdżających.

Marcin

Aktualnie żona do pracy śmiga autobusem ok.45 minut od wyjścia z domu do wejścia do pracy (11km), ja pracuję w terenie. Domek będzie nieco dalej, ale za to podróż kolejką podmiejską nie powinna być dla mojej kochenej pszczółki zbyt uciążliwa ok.30 minut plus autobus/ tramwaj/metro ok.5-10minut max, u mnie właściwie bez zmian.