macdorka 06.03.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Trochę się obawiam budowy dużego domu, właśnie zmieniamy projekt z d29 na d80. Boję się że budowa takiego dużego domu nas wykończy. Czy ktoś z was buduje tem dom albo inny duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gourmand 06.03.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam, dom zbuduj według twoich potrzeb a nie dla sąsiadów. Jeśli zostaną ci pieniążki, to urządź ładny ogród. Jeśli nadal zostawałoby ci coś extra na koncie, pojedź na dobry wypoczynek.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macdorka 06.03.2006 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Cóż nie myślę o tym czy będę zasłaniać widok tylko czy dużo więcej to kosztuje. Oczywiście nie mówię o wykończeniu bo to oczywiste, ale na etapie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
everyday 06.03.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 każdy dodatkowy metr to minimum 2000 zł, potem to trzeba ogrzać i co jaki czas remontować - choćby pomalować. Dopasuj dom do możliwoci, być potem nie mieszkać w cišgle nie dokończonym domu i irytować się, że to taka studnia bez dna Dobre wyposażenie, ogód, zagospodarowanie terenu - dla mnie osobicie sš równie ważne, dlatego mnożę metry kwadratowe przez 4, nie przez 2. Ale to oczywicie kwestia indywidualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.03.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Bardzo fajny Jak rozumiem masz taką potrzebę, żeby mieć oddzielne mieszkanie ( tak jak ja ) - mnie się podoba CHoć wybrałam dom z 2-stanowiskowym garażem, ale to drobiazgi. Mam nadzieję zrobić stan surowy zamknięty za 200k Optymistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macdorka 06.03.2006 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Nefer a ty też budujesz duży? można wiedzieć gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.03.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Nefer a ty też budujesz duży? można wiedzieć gdzie? Masz wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korpako 05.03.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Czy ktoś z Państwa buduje lub wybudował dom wg tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 24.04.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 witam, My po malych przerobkach ( chyba malych ) budujemy ten domek w Bojanie .Jestesmy na etapie pozwolenia na budowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korpako 09.05.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam, dziękuję za odpowiedź. My również jesteśmy na etapie wprowadzania zmian w projekcie. Mamy nadzieję, że pozwolenie na budowę uzyskamy pod koniec lipca. W zasadzie wybraliśmy projekt D80a, bo układ parteru jest dla nas przyjaźniejszy. Część usługową przerabiamy na mieszkanie.Z czego będziecie budować? My wahamy sie pomiędzy Porothermem a Silką. Jak będziecie ogrzewać? My gaz i wspomaganie kolektorami słonecznymi. A co na dach?Dajcie znać czy macie dobra ekipę budowlaną, czy szukacie itp. Myślimy, ze wymieniając informacje tylko na tym zyskamy. A może dojdzie do tego, że wspólnie kupując materiały uzyskamy wieksze rabaty. Co Wy na to?Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siula 18.05.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 hej hej generalnei mam y problem, bo w nowym planie zag. w Bojanie okazalo sie ze pojawil si epkt. iz głowna kalenica ma byc równolegla do drogi ! i lipa, kombinujemy teraz jak mozemy ale cos cienko to widze, kaza nam dom obrociic ale nijak to nie bedzie wtedy gralo ze stronami swiata i zniknie caly efekt. Chcemy budowac z gazobetonu ale jak sie nei zalapiemy( n arazie jestesmy w kolejce) to porotherm. Ogrzewanie - kominek z płaszczem plus gaz ziemny.Na dach braas grafitowy Ekipe mamy , juz podpisalismy umowe - Henbud jak coś jeszcze to pisz na maila [email protected] Asia p.s. a gdzie sei budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.05.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Jesli moge sie wtracic Siula,to jesli chodzi o firme budowlana to nie mogliscie lepiej trafic.Oczywiscie w dobrym slowa tego znaczeniu.Firme Henbud moge polecic kazdemu,wlasnie koncza nam stan surowy otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostroda 27.06.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Czy ktoś z Państwa buduje lub wybudował dom wg tego projektu? Zaczynam budowę tego domu, bez większych zmian - wg projektu. Na ten rok zaplanowałem fundamenty a od wiosny 2008 r. dokończenie. Zapraszam do wymiany doświadczeń odnosnie domu "Dla pokoleń" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 23.10.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam wszystkich serdecznie!! Poważnie się przymierzamy do projektu D80, ale jeszcze brakuje decyzji "drugiego pokolenia". Decyzja mogłaby być wspomożona przez model tego domku. Dostałem już od ostrody fotki projektu parteru i poddasza (wielkie dzięki), do szczęścia brakuje mi fotek/skanów przekrojów poprzecznych. Jeśli ktoś mógłby mi przesłać fotki/skany przekrojów poprzecznych domku to będe bardzo wdzięczny. Proszę o przesłanie na adres [email protected] Bardzo dziękuję. ps. całkiem spora ta chałupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulina7 29.05.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Witam Wszystkich,poszukuje zdjęć z realizacji budowy wg projektu Muratora D80 'Dla Pokoleń'.Wie ktoś może gdzie takowe znajdę? Z góry sliczne dziękiAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_pojmann 11.11.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Też szukam czegoś na temat D-80 Dla pokoleń.Czy ktoś może jest w trakcie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_pojmann 16.11.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 agulina7 może tobie udało się coś znaleźć na temat D80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulina7 18.11.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Niestety u mnie temat D80 juz nieaktualny. Z różnych względów nastąpiła zmiana decyzji na C34. Jeśli na coś przypadkiem natrafię, to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneada73 30.01.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam, Zabieramy się za budowę domu dla pokoleń D80. Dodaliśmy piwnicę. Poszukujemy jakiś ciekawych rozwiązań elewacyjnych. Będziemy wdzięczni za każdą pomoc (np. fotki)pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts