Gość 05.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Wiem, że conajmniej kilka osób siedzi głębiej w finansach. Ja czuję przez skórę, że to co się teraz dzieje to conajmniej głębsza korekta, a ceny akcji są wysokie...Co byście teraz radzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 05.03.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 nawet podczas bessy sa spolki ktorych kurs rosnietylko czesc spolek ma nadmuchane kursymozna i znalezc takie ktore sa zyskowne, dzialaja w ciekawej branzy a sa wyceniane ponizej wartosci ksiegowejcelowo nie pisze jakie bo jak ktos buduje dom to musi miec leb na karku - wiec sam takie spolki znajdzie a jednoczesnie nikt nie bedzie mogl mi zarzucic ze jestem naganiaczempolecam samodzielne inwestowanie na gieldzie a nie poprzez fundusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 nawet podczas bessy sa spolki ktorych kurs rosnie tylko czesc spolek ma nadmuchane kursy mozna i znalezc takie ktore sa zyskowne, dzialaja w ciekawej branzy a sa wyceniane ponizej wartosci ksiegowej celowo nie pisze jakie bo jak ktos buduje dom to musi miec leb na karku - wiec sam takie spolki znajdzie a jednoczesnie nikt nie bedzie mogl mi zarzucic ze jestem naganiaczem polecam samodzielne inwestowanie na gieldzie a nie poprzez fundusze Nie mam czasu teraz się bawić , potrzebne mi raczej porządne narzędzie na kilka lat, a nie chcę stracić kupując na początku wyprzedaży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 06.03.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 w perspektywie kilkuletniej nie warto sprzedawac akcji czy funduszy akcyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 w perspektywie kilkuletniej nie warto sprzedawac akcji czy funduszy akcyjnych Sprzedawać - nie sprzedaję, ale chcę teraz cos ulokować... I tu mam problem, żeby nie kupić czegoś, co będzie taniało po wysokiej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 07.03.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 mozna i znalezc takie ktore sa zyskowne, dzialaja w ciekawej branzy a sa wyceniane ponizej wartosci ksiegowej to że spółka jest notowana przy P/BV<1, ma zyski itp. wcale nie musi oznaczać że kurs będzie rósł....... ale znaleźć takie faktycznie mozna............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 08.03.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Moja rada jest taka: masz czas możesz bawić się giełdą, spadek był dosyć spory, gospodarka ok, świat też już się uspokoił. Przy założeniu, że sprzedaję gdy cena wzrośnie np. 5-10% można "grać" biorąc dodatkowo pod uwagę to co mówi analiza techniczna. Gdy czasu ci brakuje a inwestycja ma być długoletnia wpłacamy na fundusz akcyjny i sprawdzamy raz na kwartał co się dzieje. Raczej mało prawdopodobne abyś trafiła na najniższą wycenę uwzględniając realizację zlecenia za dzień lub dwa, po ostatnich spadkach jest to też dobry moment do inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 09.03.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 w perspektywie kilkuletniej nie warto sprzedawac akcji czy funduszy akcyjnych To niestety największe nieporozumienie dot. giełdy - tzw. "Kup i trzymaj". Niestety historia rynków finansowych (i to ta najnowsza, chociaż nie polska) pokazuje jak bardzo błędne jest to podejście. Po szczegóły odsyłam do atrykułów p. Piotra Kuczyńskiego http://www.blogbank.pl. Za promocję tego podejścia odpowiedzialne są przede wszystkim polskie fundusze inwestycyjne - nie życzę nikomu, żeby zweryfikował jes na własnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 09.03.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 w perspektywie kilkuletniej nie warto sprzedawac akcji czy funduszy akcyjnych To niestety największe nieporozumienie dot. giełdy - tzw. "Kup i trzymaj". Niestety historia rynków finansowych (i to ta najnowsza, chociaż nie polska) pokazuje jak bardzo błędne jest to podejście. Po szczegóły odsyłam do atrykułów p. Piotra Kuczyńskiego http://www.blogbank.pl. Za promocję tego podejścia odpowiedzialne są przede wszystkim polskie fundusze inwestycyjne - nie życzę nikomu, żeby zweryfikował jes na własnej skórze. A już myślałem, że nie będzie głosu rozsądku... Chcesz inwestować długoterminowo i nie masz czasu na zabawę - kupuj fundusze. Giełda i akcje to inwestycje: a) zajmujące czas b) krótkoterminowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 12.03.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Moim zdaniem obecnie jest najlepiej zainwestować w nieruchomości gruntowe na obrzeżach dużych miast. Zysk 30% netto w skali roku pewny - i to przez następne 3-5 lat.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 13.03.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 wyglada na to ze najlepszym przynajmniej krotkoterminowa inwestycja jest zakup BK ceramiki albo innych materialow na sciany i sprzedanie ich za kilka miesiecy w duzo wyzszych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 14.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 W poradnikach na temat inwestowania radzą zdywersyfikować pieniądze w zależności od skłonności do ryzyka i czasu inwestycji - np. pomiędzy fundusz (lub fundusze) akcji, zrównoważone i lokaty - np. na stronach mBanku jest taki miniporadnik. Ja mam część na lokatach, część na funduszu akcji - taka odrobina szaleństwa. Akurat teraz fundusze akcyjne spadły, gdybym miała trochę więcej kasy z terminem kilkuletnim weszłabym w kolejny fundusz akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts