Wojtek33 05.03.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 witam Podobno robiąc wylewki, nalezy zróznicowac ich poziomy jesli w czesci domu bedzie płytka ceramiczna i np parkiet, aby wyszły na jednym poziomie, ile wynosi taka róznica np panele- plytki parkiet -płytki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 05.03.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 dobre pytanie sam sie zastanawiam ,chce mieć połącznie paneli i płytek w salonie. Wiem ze panel to 7-8 milimetry+ gabka 2-3 milimetry czyli w sumie 9-11 mil , a jesli chodzi o płytki to podobno z kleim wychodzi około 1,5 cm , czyli różnica 0,5 cm , ale czy na pewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 06.03.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Trzeb uważać, są niektóre panele mają i po 15 mm.DObrać indywidualnie wg tego co się będzie układać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 06.03.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 witam Podobno robiąc wylewki, nalezy zróznicowac ich poziomy jesli w czesci domu bedzie płytka ceramiczna i np parkiet, aby wyszły na jednym poziomie, ile wynosi taka róznica np panele- plytki parkiet -płytki Pozdrawiam witam wspomniana różnica pozimów jest konieczna w przypadku panele//parkiet płytka // parkiet wykładzina dywanowa// parkiet i wynosi ok. 8 do 10 mm pozdrawiam JZ http://images21.fotosik.pl/57/c79670ac60fe89f4.jpg http://images22.fotosik.pl/30/51099425c6d6e7af.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 06.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Tego wątka nie da się czytać taki rozciągnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 06.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 różnicę poziomów zawsze można nadrobić większą ilością kleju pod płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 a jak jest panel (7-8mm) i płytki to nie robi się różnicy w wylewce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 07.03.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jesli chodzi o płytki to podobno z kleim wychodzi około 1,5 cm Dlatego kupiłem parkiet 16mm i wylewka może być na jednym poziomie. Cykliniarką wyrówna się parkiet do płytek i będzie git. Jest to szczególnie ważne gdy nie mamy od początku zaprojektowanego wnętrza. Ja teraz mogę zrobić granicę parkiet-płytki w dowolnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Tego wątka nie da się czytać taki rozciągnięty. ja równiez uważam, ze ktoś powinien zrobic z tym porządek tak jak wielkośc avatara jest regulaminowo okreslona - powinna być okreslona wielkość wklejanych zdjęc (przeceiz mozna je skompensowac lub wykadrowac to co nieistotne ) a nie uniemozliwiac korzystanie z forum tym którzy mają wolny internet zdjeciami które wczytuja sie bardzo długo (2 x to prawie to samo zdjecie z tym ze jedno rozwala forum) do takiego watku nie chce sie mi zagladac - szkoda czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekJ 07.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ja równiez uważam, ze ktoś powinien zrobic z tym porządek WodnyCzłowiek czy może MaciejRewicz? Wystarczy umiejętnie stosować przy pisaniu i problem zniknie. CBDO. pozdrawiam TomekJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 14.02.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 ale odgrzebałem stary wątek..... Na parterze chcę w jadalni i salonie obniżyć poziom wylewki o 10mm w stosunku do holu i kuchni (płytki). Chcę docelowo parkiet. Ale później - tak za 6-7 lat powiedzmy "tymczasowo" chcę dać jakieś nieco lepsze panele - czy pod panele można dać jakąś grubszą piankę (taką z 10-12mm), by te panele razem z płytkami pokrywały się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 14.02.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Na parterze chcę w jadalni i salonie obniżyć poziom wylewki o 10mm w stosunku do holu i kuchni (płytki). Chcę docelowo parkiet. Ale później - tak za 6-7 lat powiedzmy "tymczasowo" chcę dać jakieś nieco lepsze panele - czy pod panele można dać jakąś grubszą piankę (taką z 10-12mm), by te panele razem z płytkami pokrywały się?? Czyli planujesz parkiet o grubości 22mm . Zrób różnice 7mm to wyjdzie w sam raz . Możesz jednak wybrać parkiet o grubości 15mm . Wtedy wylewka powinna mieć ten sam poziom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 14.02.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Na parterze chcę w jadalni i salonie obniżyć poziom wylewki o 10mm w stosunku do holu i kuchni (płytki). Chcę docelowo parkiet. Ale później - tak za 6-7 lat powiedzmy "tymczasowo" chcę dać jakieś nieco lepsze panele - czy pod panele można dać jakąś grubszą piankę (taką z 10-12mm), by te panele razem z płytkami pokrywały się?? Czyli planujesz parkiet o grubości 22mm . Zrób różnice 7mm to wyjdzie w sam raz . Możesz jednak wybrać parkiet o grubości 15mm . Wtedy wylewka powinna mieć ten sam poziom . dzięki za odp. dobra propozycja z tym parkietem 15mm. ale dopytam jeszcze o te panele - czy gdybym jednak zrobił różnicę w wylewce 7mm, to czy tymczasowo mogę dać pod panele 7mm pianki - lub innego demontowalnego "wypełnienia", by zrównać poziom zwykłych paneli z płytkami? dodam, że tam gdzie docelowo parkiet nie ma podłogówki więc ten 22mm może lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 14.02.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 dzięki za odp. dobra propozycja z tym parkietem 15mm. ale dopytam jeszcze o te panele - czy gdybym jednak zrobił różnicę w wylewce 7mm, to czy tymczasowo mogę dać pod panele 7mm pianki - lub innego demontowalnego "wypełnienia", by zrównać poziom zwykłych paneli z płytkami? dodam, że tam gdzie docelowo parkiet nie ma podłogówki więc ten 22mm może lepszy. W marketach budowlanych , na stoisku z panelami dostaniesz maty pod panele . Tańsza opcja to dać podwójną warstwę pianki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 15.02.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 dzięki za odp. dobra propozycja z tym parkietem 15mm. ale dopytam jeszcze o te panele - czy gdybym jednak zrobił różnicę w wylewce 7mm, to czy tymczasowo mogę dać pod panele 7mm pianki - lub innego demontowalnego "wypełnienia", by zrównać poziom zwykłych paneli z płytkami? dodam, że tam gdzie docelowo parkiet nie ma podłogówki więc ten 22mm może lepszy. W marketach budowlanych , na stoisku z panelami dostaniesz maty pod panele . Tańsza opcja to dać podwójną warstwę pianki . Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts