marzenatomek 05.03.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Przeprowadziliśmy się do nowo wybudowanego domu,po roku nasze sciany na klatce schodowej są już strasznie brudne .Nie stać nas na razie na remont całej klatki schodowej od góry do dołu,ale chociaż przydałoby sie położyć coś ciekawego na lamperię.Tak myslę,ze coś fikuśnego,czy macie jakies zdjęcia z których mogłabym sciągnąc pomysł do mojego domu.??Co byście polecili i co waszym zdaniem ładnie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 06.03.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Może:- tapeta zmywalna- bejca do ścian- system Fox dekorator- z bardzo trwałych rozwiązań: marmolit- farba lateksowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenatomek 06.03.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Może: - tapeta zmywalna - bejca do ścian - system Fox dekorator - z bardzo trwałych rozwiązań: marmolit - farba lateksowa Wiesz ten system Fox dekorator świetnie wyglada ,ale jak to jest drogie? Czy kazdy będzie potrafił mi to zrobić,a moze ja sama zrobiłabym takie mazy ?Tylko zeby mnie ktoś poinstruował. Czy drogie sa materiały? A co to jest bejca do scian i jak to wygląda na scianie? Co to jest marmolit i czy to drogie? Ale Cie zasypałam pytaniami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 06.03.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Fox dekorator. Mają dużo informacji na stronie. Większość rozwiązań można wykonać samodzielnie. Tylko trzeba poćwiczyć np na jednej płycie kartongipsowej.Bejce z cenami za m2Reliefy z cenami za m2Werniksy z cenami za m2 Co to jest bejca Marmolit można dostać w większości sklepów z tynkami do elewacji. Stosowany głównie na cokół domu. Widziałem też na klatkach schodowych.Jest to mieszany z różnych kolorów i grubości piasek kwarcowy połączony żywicą. Ile kosztuje - nie pamiętam. Ale droższy od tynku akrylowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 06.03.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 w zależno ści od granlualcji/ producenta ca 22-50 pln/m2, raczej bliżej dolnej granicy. Farba lateksowa daje się idalnie zmywać np. firmy Relius, Huma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 07.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 U nas na razie jest koncepcja kamienia elewacyjnego, nie wiem tylko jak się sprawdza w utrzymaniu w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 07.03.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ja mam na klatce schodowej marmurit firmy Kabe podobno ma być super trwały i zmywalny jeszcze nie mieszkam więc nie mogę potwierdzić jak wygląda można zobaczyć w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 07.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 U nas na razie jest koncepcja kamienia elewacyjnego, nie wiem tylko jak się sprawdza w utrzymaniu w czystości. Przynajmniej zahydrofobować, będzie mniej źle. W ciągach o dużym natężeniu ruchu powierzchnie strukturalne mniej się sprawdzają bo np. "szarpią swetry " itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts