dzidzia 06.03.2007 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 WitamJuz mnie ponosi czy nikt nierobi ciemnogranatowej dachowki ?Bardzo prosze o pomoc moze ktos ma taki kolor dachowki.Poszukuje koloru bardzo bardzo ciemnego granatu prawie ze wpadajacy w czern ale gdy slonce zaswieci jest ona ciemnogranatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.03.2007 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Najbardziej ciemne granatowo- niebieskie dachówki robi Creaton (ceramiczne angobowane) i Braas (cementowe) z powłoką, ale nie wiem czy są aż tak ciemne jak piszesz, czy bardziej niebieskie. Nigdy też nie widziałam ich na dachu tylko na ekspozycjach. Dachówka nieco inaczej wygląda na dachu w zależności od oświetlenia i otoczenia - zwłaszcza te dachówki odbijające światło - angobą lub inną powłoką błyszczącą. Takie nietypowe dachówki sa na ogół sprowadzane dla konkretnego klienta i droższe za tzw. "specjalny" kolor. Czasami kolor konkretnej serii może też nieco różnić się od ekspozycji - a od katalogu to na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts